Постанова
від 07.12.2011 по справі 14399/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"07" грудня 2011 р. № 2а- 14399/11/2070

Суддя Харківського окружного адміністративного суду - Заічко О.В., розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Московському районі міста Харкова до Приватного підприємства "ЮНИКС" про припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач, державна податкова інспекція у Московському районі м. Харкова, звернулась до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Приватного підприємства "Юникс" про припинення юридичної особи, в якому просить суд припинити юридичну особу відповідача.

До суду надійшов конверт з позначкою "за закінченням строку зберігання" (а.с.13), згідно ст. 33 ч. 4 КАС України, у разі ненадання особами, які беруть участь у справі, інформації щодо їх поштової адреси судовий виклик або судові повідомлення надсилаються: юридичним особам та фізичним особам - підприємцям - за адресою місцезнаходження (місця проживання), що зазначена в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців. У разі відсутності осіб, які беруть участь у справі, за такою адресою вважається, що судовий виклик або судове повідомлення вручене їм належним чином.

Заперечень проти позову або заяву про визнання позову до суду в десятиденний строк з дня одержання ухвали суду відповідач не надав.

Відповідно до ч. 4 ст. 183-2 КАС України, суддя розглядає справу в порядку скороченого провадження одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі.

Встановлено, що ПП "ЮНИКС" зареєстровано Харківським міськвиконкомом, дата реєстрації 05.11.1991р. Місцезнаходженням юридичної особи є АДРЕСА_1. Юридична особа перебуває на обліку у ДПІ у Московському районі м. Харкова як платник податків і зборів.

Згідно з п.16.4 ст.16 Закону України від 28 грудня 1994 року №334/94-ВР „Про оподаткування прибутку підприємств" зі змінами та доповненнями, п.п. 49.18.2 п. 49.18 ст. 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року N 2755-VI, платники податку протягом 40 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, подають податковому органу декларацію про прибуток за звітний квартал, розраховану наростаючим підсумком з початку звітного фінансового року .

У відповідності з п.п. 16.1.3 п.16.1 ст.16 Податкового кодексу України платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Однак, згідно довідки ДПІ у Московському районі м. Харкова № 4027/9/28-218 податкові декларації, документи бухгалтерської звітності платника податків ПП „ЮНИКС" жодного звіту не надавалось.

Згідно зі ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, зокрема є:

- визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації через порушення закону, допущені при створенні юридичної особи, які не можна усунути;

- провадження нею діяльності, що суперечить установчим документам, або такої, що заборонена законом;

- невідповідність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону;

- неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону;

- наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Припинення державної реєстрації суб’єкта господарювання провадиться за рішенням суду, що є підставою для ліквідації даного суб’єкта господарювання відповідно до приписів Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців".

Суд зазначає, що з 1 січня 2011 року набрав чинності Податковий кодекс України, відповідно до п.п.20.1.12 п.20.1 статті 20 якого, органи державної податкової служби мають право, у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Враховуючи вищевикладене, суд вбачає достатньо підстав для задоволення позову.

Відповідно ч.4 ст. 94 КАС України у справах, в яких позивачем є суб’єкт владних повноважень, а відповідачем - фізична чи юридична особа судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись п.5 ч.2 ст. 17, 158, 161, 162, 183-2, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Державної податкової інспекції у Московському районі міста Харкова до Приватного підприємства "ЮНИКС" про припинення юридичної особи - задовольнити у повному обсязі.

Припинити юридичну особу Приватного підприємства "ЮНИКС" (код ЄДРПОУ 22694428, АДРЕСА_2).

Постанова, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною та підлягає негайному виконанню.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в десятиденний строк з дня отримання копії постанови.

Постанова суду набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги, в порядку встановленому ст. 254 КАС України.

Суддя Заічко О.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2011
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53404735
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14399/11/2070

Постанова від 07.12.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 01.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Заічко О.В.

Ухвала від 31.10.2014

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Бадюков Ю.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні