Ухвала
від 10.11.2015 по справі 4/41-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "10" листопада 2015 р. Справа № 4/41-Б

За заявою Приватного підприємства "Надра" (м.Дніпропетровськ)

До боржника ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" (м.Житомир)

про визнання банкрутом (розгляд скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2 та заяви арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 26.06.2014р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора).

Суддя Костриця О.О.

В засіданні суду присутні:

від кредиторів: ОСОБА_4- директор ПП "Золодар"

від скаржника: ОСОБА_5 - представник ТОВ "Алвіс Менеджмент", довіреність №08/06/15-г від 08.06.2015р.

від боржника: ОСОБА_2 - ліквідатор; ОСОБА_6- представник ліквідатора, дов. від 04.03.2015р.

прийняв участь: ОСОБА_7 - представник арбітражного керуючого ОСОБА_3, дов. від 05.06.2015р.

В провадженні господарського суду Житомирської області знаходиться справа №4/41-Б про визнання банкрутом ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" (м. Житомир).

Ухвалою суду від 12.10.2015р. було, зокрема, призначено до розгляду в засіданні суду скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2 та заяву арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 26.06.2014р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

09.11.2015р. на адресу суду від арбітражного керуючого ОСОБА_8 надійшла заява від 06.11.2015р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

Розглянувши вищезазначену заяву, суд вважає за необхідне прийняти та призначити її до розгляду в засіданні суду.

09.11.2015р. до суду від ТОВ "Кріейдер" надійшло клопотання, в якому товариство просить суд відкласти розгляд справи №4/41-Б, у зв'язку з перебуванням юриста у відрядженні та відсутності інших спеціалістів в галузі права на підприємстві. Крім того, зазначає, що вирішення питання припинення повноважень ліквідатора ОСОБА_2 та призначення по справі іншого арбітражного керуючого ліквідатором, можуть істотно вплинути на подальший хід ліквідаційної процедури, тощо.

10.11.2015р. на адресу суду від ТОВ "Алвіс Менеджмент" надійшли письмові пояснення по справі, в яких ТОВ "Алвіс Менеджмент", зокрема, зазначає, що арбітражний керуючий ОСОБА_3 є незалежним фахівцем, який заслуговує на довіру. Тому в разі призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_9 ОСОБА_3 ТОВ "Алвіс Менеджмент" гарантує надання боржнику коштів в розмірі 18 000 000 грн., в тому числі шляхом укладення мирової угоди, введення процедури санації або надання фінансової допомоги для погашення вимог кредиторів у банкрутстві та відновлення платоспроможності боржника. З огляду на зазначене, ТОВ "Алвіс Менеджмент" просить врахувати викладене при розгляді питання про призначення арбітражного керуючого - ліквідатора боржника та призначити ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3.

В засіданні суду розглядається клопотання ТОВ "Кріейдер" про відкладення розгляду справи.

Присутній в засіданні суду представник кредитора та ліквідатора ОСОБА_2 в засіданні не заперечили відносно клопотання про відкладення розгляду справи.

Представник скаржника та арбітражного керуючого ОСОБА_3 в засіданні заперечили відносно клопотання про відкладення розгляду справи.

Заслухавши учасників судового процесу, суд вважає за необхідне відмовити в задоволенні клопотання ТОВ "Кріейдер", з огляду на зазначене.

Згідно ч.1 ст.5 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

На підставі ч.2 ст.4-1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство в порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Господарський процесуальний кодекс України не містить вимог щодо відповідальних осіб, які можуть представляти інтереси сторін в господарському суді. Учасник судового процесу не позбавлений права і можливості забезпечити за необхідності участь у судовому засіданні іншого представника згідно з частинами першою-п'ятою статті 28 ГПК, з числа як своїх працівників, так і осіб, не пов'язаних з ним трудовими відносинами.

Крім того, керівник підприємства, у разі неможливості присутності його представника в судовому засіданні, не позбавлений права представляти інтереси свого підприємства особисто.

В свою чергу, стаття 22 ГПК України зобов'язує сторін добросовісно користуватися належними їм правами, виявляти взаємну повагу до прав та охоронюваних законом інтересів другої сторони. Відповідно останні зобов'язані дотримуватись вимог закону при реалізації своїх повноважень.

Таким чином, директор ТОВ "Кріейдер" не був позбавлений права направити в судове засідання інших представників для захисту своїх інтересів в суді та у разі неможливості присутності його представника в судовому засіданні, представляти інтереси свого підприємства особисто.

Крім того, ТОВ "Кріейдер" не було надано суду доказів на підтвердження викладених в клопотанні обставин.

Суд також вважає за необхідне зазначити, що ухвала суду від 12.10.2015р. була направлена на адресу ТОВ "Кріейдер". Явка представника підприємства в судове засідання ухвалою суду від 12.10.2015р. не визнавалася обов'язковою.

З огляду на зазначене, ТОВ "Кріейдер" мав можливість як для вибору представника своїх інтересів в цій справі, так і для реалізації своїх прав шляхом підготовки письмових пояснень та надання відповідних доказів по справі, тощо.

Суд переходить до розгляду по суті скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2 та заяви арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 26.06.2014р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

В засіданні суду розглядалась скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2.

Представник скаржника в засіданні суду підтримав скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2, в повному обсязі.

Представник арбітражного керуючого ОСОБА_3 в засіданні суду зазначив, що скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2, обгрунтована та є такою, що підлягає задоволенню.

Представник ліквідатора ОСОБА_2 в засіданні суду надала відзив на скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р., а також протокол засідання комітету кредиторів боржника від 06.11.2015р. та заперечила проти скарги, з підстав викладених у відзиві.

Представник кредитора в засіданні суду зазначив, що претензій до здійснення арбітражним керуючим ОСОБА_2 ліквідаційної процедури боржника немає, скарга необґрунтована, з огляду на що, задоволенню не підлягає.

Заслухавши учасників процесу, дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку відкласти розгляд скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2, з метою витребування додаткових доказів по скарзі.

В засіданні суду розглядалась заява арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 26.06.2014р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

Представник арбітражного керуючого ОСОБА_3 та представник скаржника в засіданні суду підтримали у повному обсязі заяву арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 26.06.2014р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

В засіданні суду представник кредитора та ліквідатора заперечили проти задоволення судом вищезазначеної заяви арбітражного керуючого ОСОБА_3

Заслухавши учасників судового процесу, суд вважає за необхідне зазначити, що розгляд даної заяви арбітражного керуючого ОСОБА_3 пов'язаний з наслідком розгляду скарги на Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2.

З огляду на вище викладене, суд вважає за необхідне відкласти розгляд заяви арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 26.06.2014р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

Представник ліквідатора ОСОБА_2 в засіданні суду заявила усне клопотання про витребування у скаржника на підтвердження статусу уповноваженої особи акціонерів ВАТ "Житомирхліб" оригіналу протоколу позачергових загальних зборів акціонерів ВАТ "Житомирхліб" від 10.06.2014р.; перелік акціонерів ВАТ "Житомирхліб", які мають право на участь у загальних зборах, складеного в порядку, передбаченому законодавством про депозитарну систему України, із зазначенням кількості голосів кожного акціонера. А також, на підтвердження наявності права власності на акції ВАТ "Житомирхліб" виписку про стан рахунку в цінних паперах ТОВ "Алвіс Менежджмент" станом на 25.06.2014 р.; виписку про стан рахунку в цінних паперах ТОВ "Алвіс Менеджмент" на поточну дату.

Представник скаржника в засіданні суду заперечив проти клопотання представника ліквідатора ОСОБА_2, у зв'язку з недодержанням вимог ст. 38 ГПК України та необґрунтованістю заявленого клопотання.

Вирішуючи клопотання представника ліквідатора про витребування у скаржника документів, суд виходить з наступного.

Відповідно до ст.12 Господарського процесуального кодексу України, ст. 9 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарські суди розглядають справи про банкрутство за правилами, передбаченими Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, встановлених Законом.

Відповідно до ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому Господарським процесуальним кодексом України, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

В силу ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У клопотанні повинно бути зазначено який доказ витребовується; обставини, що перешкоджають його наданню; підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація та обставини, які може підтвердити цей доказ.

З урахуванням викладеного, суд приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання представника ліквідатора про витребування у скаржника документів, що є предметом даного спору, з метою забезпечення повноти та об'єктивності дослідження обставин по скарзі.

Крім того, суд вважає за необхідне зобов'язати в порядку ст. 38 ГПК України Національний депозитарій України та ПАТ "Промінвестбанк" надати витребувану інформацію.

Керуючись ст.ст.38, 77,86 ГПК України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1. Прийняти та призначити до розгляду в засіданні суду заяву арбітражного керуючого ОСОБА_8 від 06.11.2015р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

2. Відкласти розгляд скарги Товариства з обмеженою відповідальністю "Алвіс Менеджмент" від 25.06.2014р. на дії ліквідатора ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" ОСОБА_2 та заяви арбітражного керуючого ОСОБА_3 від 26.06.2014р. про участь у справі про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" в якості ліквідатора.

3. Призначити засідання суду на "08" грудня 2015 р. о 10:00 в приміщенні господарського суду Житомирської області, каб. 407.

4. Зобов'язати ТОВ "Алвіс Менеджмент" надати:

- для огляду оригінал протоколу позачергових загальних зборів акціонерів ВАТ "Житомирхліб" від 10.06.2014р.;

- перелік акціонерів ВАТ "Житомирхліб", які мають право на участь у загальних зборах, складеного в порядку, передбаченому законодавством про депозитарну систему України, із зазначенням кількості голосів кожного акціонера (оригінал для огляду, копію до справи);

- виписку про стан рахунку в цінних паперах ТОВ "Алвіс Менежджмент", станом на 25.06.2014 р. (оригінал для огляду, копію до справи);

-виписку про стан рахунку в цінних паперах ТОВ "Алвіс Менеджмент" на поточну дату (оригінал для огляду, копію до справи);

- сертифікат іменних акцій ВАТ"Житомирхліб" в кількості 10164808 штук;

- інші належні та допустимі докази, що підтверджують факт перебування у власності скаржника цінних паперів ВАТ "Житомирхліб".

5. Зобов'язати боржника надати:

- для огляду оригінал протоколу позачергових загальних зборів акціонерів ВАТ "Житомирхліб" від 10.06.2014р.;

- перелік акціонерів ВАТ "Житомирхліб", які мають право на участь у загальних зборах, складеного в порядку, передбаченому законодавством про депозитарну систему України, із зазначенням кількості голосів кожного акціонера (оригінал для огляду, копію до справи);

- при наявності, надати належні докази відсутності у скаржника права власності на цінні папери ВАТ"Житомирхліб".

6. Зобов'язати в порядку ст. 38 ГПК України та відповідно до ч. 5 ст. 25 Закону України "Про депозитарну систему України", Національний депозитарій України надати до господарського суду Житомирської області у термін до 01.12.2015р. інформацію стосовно переліку клієнтів Центрального депозитарію, на рахунках яких містилися цінні папери ВАТ "Житомирхліб" (юридична адреса: м. Житомир, Богунський район, вул. Лесі Українки, 33, ідентифікаційний код 00378595), станом на 25.06.2014р.

7. Зобов'язати в порядку ст. 38 ГПК України, ПАТ "Промінвестбанк" надати до господарського суду Житомирської області у термін до 01.12.2015р. реквізити власників простих іменних акцій ОСОБА_1 акціонерного товариства "Житомирхліб" (юридична адреса: м. Житомир, Богунський район, вул. Лесі Українки, 33, ідентифікаційний код 00378595), в кількості 10164808 штук.

Учасники провадження по справі мають право надати інші докази в підтвердження своїх вимог або заперечень.

В судове засідання викликати уповноважених представників кредиторів, скаржника, арбітражного керуючого ОСОБА_3, арбітражного керуючого ОСОБА_8.

Визнати обов'язковою явку в судове засідання ліквідатора боржника ОСОБА_2.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Окрім того, учасникам судового процесу звернути увагу на необхідність належного оформлення документів (заяв, клопотань), що подаються до суду, з врахуванням того, що зміст об'єднуваних вимог у відповідній заяві чи клопотанні повинен мати однорідний характер, у випадку заявлення вимог, що мають різні підстави виникнення, то вказані вимоги слід розділяти та пред'являти до суду окремими оформленими документами.

Суддя Костриця О.О.

1 - в справу

2 - Житом. ОДПІ ГУМ у Жит.обл. (10014, м. Житомир, площа Перемоги, 2)-рек. з повідомл.

3, 4 - ПП "Золодар" - 49000, м. Дніпропетровськ, вул. Будьонного, 2а, кімната 19-рек. з повідомл.

5 - ПАТ "Житомирський маслозавод" ( м. Житомир, вул. І. Гонти, 4)-рек. з повідомл.

6- КП "Житом. ВУВКГ" ( м. Житомир, вул. Черняхівського, 120)-рек. з повідомл.

7 - ТОВ "КРІЕЙДЕР" - (: 49000, м. Дніпропетровськ, вул. Океанська, 3)- рек. з повідомл.

8 - УПФУ в м. Житомирі (10003, м. Житомир, вул. Перемоги, 55)-рек. з повідомл.

9 - ЖОВ ФССз ТВП (10014, м. Житомир, вул. Перемоги, 7)- рек. з поавідомл.

10 - Об'єднання під-в ХП "Укрхлібпром" (010033, м. Київ, вул. Саксаганського, 1)- рек.з повідомл.

11 - Житом. МЦЗ (10005, м. Житомир, вул. Черняховского, 110)-рекз повідомл..

12- ОСОБА_6.-ОСОБА_6. МДПІ (12101, Житомирська обл., смт. Володарськ - Волинський, вул. Володарського,4)- рек.з повідомл.

13 - ВВД ФССНВВ ПЗ у м. Житомирі (10003, м. Житомир, вул. Я. Гамарника, 6А)- рек.з повідомл.

14 - а/к ОСОБА_2 (АДРЕСА_1) -рек. з повідомл.

15- ПАТ "Енергобанк" ( м. Київ, вул. Воздвиженська, 56-рек.з повідомл.

16, 17 - ТОВ "Алвіс менеджмент" 01133, м.Київ, вул. Мечникова, 8, оф. 22. - рек. з повідомл.

- 10008, м. Житомир, вул. В. Бердичівська, 35 -рек.з повідомл.

18- а/к ОСОБА_3 (65078, м.Одеса, а/к93) - рек. з повідомл.

19- а/к ОСОБА_8 - 49008, м.Дніпропетровськ, вул. Наримська, буд.33-35- рек. з повід.

20- Національний депозитарій України (04071, м.Київ, вул.Нижній Вал, 17/8)(реком. з повідомленням).

21- ПАТ "Промінвестбанк" (01001, м.Київ, провулок Шевченка, 12)(реком. з повід.)

Дата ухвалення рішення10.11.2015
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53409362
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/41-б

Ухвала від 30.05.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 14.03.2017

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Демянчук Ю.Г.

Ухвала від 28.02.2017

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Демянчук Ю.Г.

Постанова від 17.01.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 20.12.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 09.12.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 24.10.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Демянчук Ю.Г.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 12.09.2016

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Тимошенко О.М.

Ухвала від 19.07.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Сікорська Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні