Ухвала
від 08.06.2015 по справі 910/20782/13
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

08.06.2015Справа № 910/20782/13

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Вік-Анд"

до Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт"

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від заявника не з'явилися

Від боржника не з'явилися

Від арб.керуючого Дейнегіна К.М. - представник

Від ПАТ "Державний ощадний банк України" Полтавець П.Ю. - представник

Від ПАТ "Страхова компанія "ТАС" Дмитренко О.С. - представник

Від ПАТ «Піреус Банк МКБ» Булгаков В.С. - представник

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Вік-Анд" звернулось до Господарського суду м. Києва з заявою про визнання банкрутом Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 01.11.2013 заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Вік-Анд" було прийнято до розгляду, підготовче засідання призначено на 18.11.2013, визначеного автоматизованою системою арбітражного керуючого Куделю М.О. зобов'язано подати заяву про участь у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 18.11.2013 порушено провадження у справі про банкрутство Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт", визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Вік-Анд" в розмірі 350 000 грн 00коп., розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Куделю Марію Олександрівну та призначено попереднє засідання на 20.01.2014.

Ухвалою попереднього засідання від 26.03.2014 затверджено реєстр вимог кредиторів Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт", підсумкове засідання призначено на 12.05.2014.

Постановою Господарського суду м. Києва від 25.06.2014 Приватне акціонерне товариство "Інтер-Контакт" визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено арбітражного керуючого Куделю Марію Олександрівну та зобов'язано ліквідатора надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 25.06.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.10.2014 визнано поточні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Інтер-Контакт" до банкрута на загальну суму 741 378 грн 00 коп. та затверджено реєстр вимог кредиторів Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт".

У зв'язку з припиненням повноважень щодо здійснення правосуддя у судді Мандичева Д.В. згідно розпорядження № 04-23/1209 від 09.12.2014 автоматизованою системою документообігу суду розподілено справу № 910/20782/13 та визначено суддю Чеберяка П.П. для її подальшого розгляду.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.12.2014 справу № 910/20782/13 прийнято до свого провадження суддею Чеберяком П.П. та призначено розгляд справи на 14.01.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 14.01.2015 задоволено клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Куделі Марії Олександрівни про скасування арештів, накладених на грошові кошти банкрута - Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт".

10.04.2015 до Господарського суду м. Києва надійшло клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Куделі Марії Олександрівни про витребування доказів.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 15.04.2015 розгляд справи призначено на 13.05.2015.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 13.05.2015 розгляд справи відкладено на 08.06.2015, у зв'язку з необхідністю витребування нових доказів.

У судовому засіданні 08.06.2015 розглядалось клопотання ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Куделі М.О. про витребування доказів.

Представник ліквідатора банкрута надав пояснення по суті поданного клопотання.

Представники присутніх кредиторів щодо задоволення поданого клопотання не заперечували.

Вказане клопотання обгрунтоване тим, що згідно даних бухгалтерського обліку на балансі Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт" на дату відкриття ліквідаційної процедури обліковуються активи загальною вартістю з даними обліку банкрута на суму 353 192 грн 00 коп.

Також, згідно відомостей, наданих ліквідатору банкрута Головним управлінням регіональної статистики листом від 15.12.2014 за № 23-07/2676 Приватне акціонерне товариство "Інтер-Контакт" значиться засновником наступних юридичних осіб, а саме: Малого підприємства «Інтер-Контакт-Технологія», Товариства з обмеженою відповідальністю «Інтер-Штолль Т.О.В.», Відкритого акціонерного товариства «Лінія-12», Товариства з обмеженою відповідальністю «Миколаївська теплоелектроцентраль» та Закритого акціонерного товариства «Українська енергосервісна компанія».

Згідно ч. 2 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор з дня свого призначення здійснює зокрема такі повноваження: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством; аналізує фінансове становище банкрута; виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту; заявляє в установленому порядку заперечення по заявлених до боржника вимогах поточних кредиторів за зобов'язаннями, які виникли під час провадження у справі про банкрутство, і є неоплаченими; подає до господарського суду заяви про визнання недійсними угод боржника; вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб; передає у встановленому порядку на зберігання документи банкрута, які відповідно до нормативно-правових документів підлягають обов'язковому зберіганню; продає майно банкрута для задоволення вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; повідомляє про своє призначення державний орган з питань банкрутства в десятиденний строк з дня прийняття рішення господарським судом та надає державному органу з питань банкрутства інформацію для ведення єдиної бази даних щодо підприємств-банкрутів; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Відповідно до п.п. 5,6 ч. 1 ст. 98 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право: запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади і органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб, за їх згодою; отримувати інформацію з державних реєстрів шляхом направлення офіційних запитів до держателя або адміністратора відповідного реєстру.

Статтею 22 Господарського процесуального кодексу України визначено, що сторони користуються рівними процесуальними правами.

Сторони мають право знайомитися з матеріалами справи, робити з них витяги, знімати копії, брати участь в господарських засіданнях, подавати докази, брати участь у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати усні та письмові пояснення господарському суду, наводити свої доводи і міркування з усіх питань, що виникають у ході судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників судового процесу, оскаржувати судові рішення господарського суду в установленому цим Кодексом порядку, а також користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

Відповідно до ст. 34 Господарського процесуального кодексу України обставини справи, які відповідно до законодавства повинні бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватись іншими засобами доказування.

Згідно зі ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. Господарський суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Пунктом 2.1 постанови пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011р. № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" визначено, що згідно з частиною другою статті 4 3 ГПК та статтею 33 ГПК кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Якщо подані сторонами та іншими учасниками судового процесу докази є недостатніми, господарський суд може за їх клопотанням чи за власною ініціативою витребувати в порядку підготовки справи до розгляду необхідні для цього письмові і речові докази, інші матеріали (пункти 3, 4, 6, 8 і 11 статті 65 ГПК), притому не лише від учасників судового процесу, а й від інших підприємств, установ, організацій, державних органів.

Відповідно до ст. 77 Господарського процесуального кодексу України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні, такими обставинами, зокрема, є необхідність витребування нових доказів.

З огляду на викладене вище, розглянувши заяву ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Куделі М.О. про витребування доказів, дослідивши матеріали справи та оцінивши наявні в матеріалах справи докази, суд вважає за доцільне подану заяву задовольнити та відкласти розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 34, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву ліквідатора Приватного акціонерного товариства "Інтер-Контакт" арбітражного керуючого Куделі Марії Олександрівни про витребування доказів задовольнити.

2. Витребувати у ПАТ «Центролит» (40020, м. Суми, вул. Брянська, 1, код ЄДРПОУ 00217875), ВАТ «Укрнафтогазвидобування» (м. Київ, вул. Кіквідзе, буд.13, код ЄДРПОУ 32381018), ВАТ «Нафтогазтехніка», (м. Київ, вул. Інститутська, буд.16, кв. 4, код ЄДРПОУ 32248691), ЗАТ «АІФК «Укрпривінвест» (02160, м. Київ, просп. Возз'єднання, буд.7а, код ЄДРПОУ 21561286), ВАТ «Туристичний комплекс «Черемош» (58017, м. Чернівці, вул. Комарова, 13а, код ЄДРПОУ 02574248), ДО ДВ «Експрес-Фінанс» (м.Київ, вул. Чапаєва, буд.5, код ЄДРПОУ 22953054), Киев КТ Ю.Д.С., ЗАТ КС «Інтер-Поліс» (03057. м. Київ, просп. Перемоги, буд. 40а, код ЄДРПОУ 22900170), ТОВ «Інзерноекспорт» (65062. м. Одеса, вул. Посмітного, буд. 10, код ЄДРПОУ 30747763), ТОВ «Дніпро-Транс» (52030. Дніпропетровська область, смт. Кіровське, вул. Янтарна, 62, код ЄДРПОУ 31682409), ТОВ «Агро-Інтер-Контакт» (Кіровоградська область, Петрівський район, смт. Балахівка, вул. Заводська, 1, код ЄДРПОУ 05402996), ТОВ «Аль Ваха» (01033, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 69, код ЄДРПОУ 31511907),ЗАТ «АВФК «Хмельницькцукор» (3112, Хмельницький район, с.Олешин, код ЄДРПОУ 31593733), ЗАТ «Міжнародна транспортна компанія», УР НВФ «Медицина Екологія» (02040. м. Київ, вул. Каунаська, буд. 10-а, код ЄДРПОУ 00243004), ТОВ «Агентство з питань боргів та банкрутств» (м. Київ, вул. Вітряні Гори, буд.10 В, код ЄДРПОУ 32454227), ТОВ «Інтер-Граніт 1» (Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Конституційна, буд. 9а, код ЄДРПОУ 33264782), МП «Інтер-Контакт-Технологія» (м. Київ, вул. Чапаєва. буд.5, код ЄДРПОУ 20017310); ТОВ «Інтер-Штолль Т.О.В.» (м.Київ. вул. Івана Кудрі, 26, код ЄДРПОУ 30113995); ВАТ «Лінія-12» (01054. м.Київ. вул. Чапаєва, буд.5, код ЄДРПОУ 14278377); ТОВ «Миколаївська теплоелектроцентраль» (01004, м. Київ, вул. Рогнідинська, буд.4а, код ЄДРПОУ 3238198); ЗАТ «Українська енергосервісна компанія» (01004, м. Київ, вул. Рогнідинська. буд.4, код ЄДРПОУ 31663187) наступні документи та бухгалтерські відомості:

- копію статуту з усіма змінами (якщо вони були внесені);

- копію річної бухгалтерської звітності за 2012,2013,2014рр.;

- відомості про цінні папери, їх номінальну вартість, вид, форму випуску та тип цінних паперів (для акціонерних товариств);

- виписку з реєстру акціонерів, про підтвердження права власності ПрАТ «Інтер-Контакт» на цінні папери відповідного товариства (для акціонерних товариств);

- відомості про зберігача та реєстратора цінних паперів (для акціонерних товариств);

- відомості про стан обігу цінних паперів (чи не були прийняті рішення про зупинення або скасування обігу цінних паперів) з документальним підтвердженням відповідних даних (для акціонерних товариств);

- інформацію про середню чисельність працівників, площу та режим земельної ділянки, що належить товариству, про балансову вартість основних фондів, знос основних фондів, балансовий прибуток, дебіторську заборгованість, кредиторську заборгованість, основні види продукції (робіт,послуг) та її обсяг за 2014 рік.

3. Відкласти розгляд справи на 24.06.15 о 11:40. Засідання буде проведено в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44 - Б в залі судових засідань № 1.

4. Викликати для участі у судовому засіданні представників сторін, ліквідатора та кредиторів.

5. Копію ухвали направити сторонам, ліквідатору, кредиторам та вищезазначеним підприємствам для виконання.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення08.06.2015
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53409420
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —910/20782/13

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 20.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 20.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 20.11.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 16.10.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 03.04.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 20.02.2017

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні