Ухвала
від 30.10.2015 по справі 757/39315/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/39315/15-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 жовтня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м. Києві клопотання слідчого в особливо важливих справах п`ятого слідчого відділу управління з розслідування особиво важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим процесуальним керівником прокурором другого відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії.

Зі змісту та матеріалів клопотання, Слідчим відділом Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42015000000001780, відомості щодо якого внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 21.08.2015 за підозрою Голови Державної служби зайнятості (Центрального апарату) ОСОБА_5 та начальника управління матеріально-технічного забезпечення ОСОБА_6 у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Слідчий вказує, що протягом липня-серпня 2015 року в ході проведення конкурсних торгів із закупівлі товарів, робіт і послуг, голова Державної служби зайнятості (Центрального апарату) ОСОБА_5 , діючи за попередньою змовою з начальником Управління матеріально-технічного забезпечення Головою комітету з конкурсних торгів Державної служби зайнятості ОСОБА_6 з метою отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, використовуючи своє службове становище, надав останній вказівку щодо визнання переможцями процедури закупівлі за рахунок коштів Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття ТОВ «Інфоком» (код ЄДРПОУ 14297222, м. Київ, вул. Володимирська,8) та ТОВ «МККУ-Мережі» (код ЄДРПОУ 21672904, м. Київ вул. Предславинська, 35 корп. 21 кім. 314). При цьому, між ОСОБА_5 та представниками товариств - переможців досягнуто домовленість щодо передачі у вересні 2015 року, в якості винагороди неправомірної вигоди у вигляді грошових коштів у розмірі 320 тис. грн. від представника ТОВ «Інфоком» та 250 тис. грн. від представника ТОВ «МККУ-Мережі» за вчинення дій, які сприяли перемозі вказаних вище суб`єктів господарювання під час процедури закупівлі, а також подальше укладення договорів та перерахування грошових коштів Державною службою зайнятості на рахунки вказаних підприємств.

Також слідчий вказує, що виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної документальної ревізії фінансово господарської діяльності Державної служби зайнятості за період 01.01.2015-15.09.2015 років, даний висновок має важливе значення для досудового розслідування, який буде доказом під час судового розгляду кримінального провадження.

Заслухавши пояснення слідчого, який підтримав клопотання, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, надходжу до наступного висновку.

Згідно з ч. 6 ст. 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні позапланова виїзна ревізія може здійснюватися лише за наявності підстав для її проведення на підставі рішення суду.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні, позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Вважаю, що для забезпечення розслідування в кримінальному провадженні та збирання доказів, перевірки законності проведених конкурсних торгів, законності проведених робіт та встановлення розміру збитків, наявні підстави для надання дозволу на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Державної служби зайнятості за період 01.01.2015-15.09.2015 років.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 40, 107, 110, 309 КПК України, ст.ст. 5, 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в особливо важливих справах п`ятого слідчого відділу управління з розслідування особиво важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності Державної служби зайнятості за період з 01.01.2015р. по 15.09.2015, проведення якої доручити інспекторам Державної фінансової інспекції України.

В ході ревізії встановити наступні обставини:

- чи були допущені будь-які порушення з боку службових осіб Державної служби зайнятості під час проведення конкурсних торгів, які проводилися в період 01.01.2015-15.09.2015р.?

- чи відповідає процедура укладання договорів (додаткових угод) на закупівлю товарів, робіт і послуг між Державною службою зайнятості та АТ «Українська пожежно-страхова компанія», ДП «НПЦ ДЕЗПРОФМЕД ДСЕУ», ДП «Технік», ДП «Редакція газети «Урядовий кур`єр», ДП «Зовнішторгвидав України», КП «Київблагоустрій, Київська міська дирекція УДППЗ УКРПОШТА, Київський обласний центр зайнятості, ПАТ «КП ОТІ», ПАТ «Укртелеком» Київська філія», ПОГ «Ресурсний центр «Безбарєрна Україна», ПП «Аква-люкс», ПП «БКІ ПАК Сервіс», СПД ФОП ОСОБА_7 , СПД ФОП ОСОБА_8 , СПД ФОП ОСОБА_9 , СПД ФОП ОСОБА_10 , ПП «БКІ ПАК Сервіс», ПП «Економічний вісник», ПП «Енерго-сила», ПП «Пронет», ПрАТ «Аква Сервіс», ПрАТ «ДАТАГРУП», СПД ФОП ОСОБА_11 , ТОВ «АРТ Меридіан», ТОВ «Артком», ТОВ «Авторесурс», ТОВ «БМС Консалтинг», ТОВ «БМС Сервіс», ТОВ «Будівельна компанія «Квадр», ТОВ «Воля-кабель», ТОВ «КУА МТІР Ессет Менеджмент», ТОВ «МККУ-Мережі», ТОВ «Ліга Закон 1», ТОВ «Мастер-сервіс», ТОВ «Муравей-Україна», ТОВ «Одесем-К», ТОВ «Сід-авто Груп», ТОВ «ТЕХОЙЛ», ТОВ «Торговий Дім «АСОРТИМЕНТ», ТОВ «Українські комп`ютерні рішення», ТОВ «Холдингова компанія «Адванс», ТОВ «Чистий шлях», ТОВ СП «Інфоком» вимогам чинного законодавства та чи відповідають умови укладених договорів (додаткових угод) вимогам тендерної документації, умовам тендерної пропозиції?

- які обсяги робіт та послуг, за які сплачено кошти упродовж 2015-2015 років (з розбивкою по місяцях, роках та зазначенням загального обсягу по кожному товариству) виконано вказаними суб`єктами господарювання; чи належним чином виконані умови договорів?

чи підтверджуються документально відомості про обсяги виконаних робіт та наданих послуг, що наявні у Державної служби зайнятості документальним відомостям про обсяги виконаних робіт та наданих послуг наявних перелічених вище суб`єктів господарювання?;

- чи відповідно до вимог Законів України, нормативних актів Кабінету Міністрів України, інших міністерств і відомств, а також наказів, інструкцій, розпоряджень, правил та ін., Державної служби зайнятості на користь перелічених суб`єктів господарювання сплачено кошти за виконані роботи та надані послуги, і в разі якщо ні, то вимоги яких законодавчих актів порушено?;

- чи була наявна у Державної служби зайнятості заборгованість з виплати заробітної плати та сплати обов`язкових платежів та зборів (із зазначенням періоду, виду заборгованості та розміру). У разі наявності такої заборгованості, прошу встановити чи здійснювались платежі вказаним вище комерційним структурам під час її існування, у тому числі заборгованості із виплати заробітної плати працівникам?;

- в разі наявності збитків, зазначити їх розмір, кому вони заподіяні і встановити відповідальних осіб.

Під час проведення ревізії у разі необхідності провести зустрічні перевірки з контрагентами вказаних вище суб`єктів господарювання.

Проведення ревізії доручити Державній фінансовій інспекції України тривалістю 15 робочих днів, із визначенням дати її початку 29.10.2015 та датою закінчення 18.11.2015.

Надати можливість інспекторам Державної фінансової інспекції України в ході проведення позапланової виїзної ревізії можливість використати матеріалами кримінального провадження №42015000000001780.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - матеріали судового провадження № 757/39315/15-к

Примірник 2 слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.10.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/39315/15-к

Ухвала від 30.10.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні