Ухвала
від 12.11.2015 по справі 638/18824/15-ц
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/18824/15-ц>

Провадження № 2-з/638/310/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12.11.2015року

Дзержинський районний суд м.Харкова в складі:

головуючого судді - Рибальченко Л.М.

при секретарі судового засідання Котяш Н.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду в м.Харкові заяву про забезпечення позову до подання позовної заяви Каммінс Філтрейшн Інк., -

ВСТАНОВИВ:

Представник Каммінс Філтрейшн Інк. ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про забезпечення позову до подання позовної заяви. Особа щодо якої Каммінс Філтрейшн Інк (далі - заявник) просить вжити заходи забезпечення позову - Товариство з обмеженою відповідальністю «Анлім.Юей».

В своїй заяві заявник просить заборонити Товариству з обмеженою відповідальністю В«Анлім.ЮейВ» (адреса місцезнаходження: кімната 427 А, проспект Леніна, будинок 40, Дзержинський район, м. Харків, Харківська область, 61166, Україна, ідентифікаційний код 37191797) вчиняти дії з переделегування доменного імені fleetauard.com.ua на користь будь-яких осіб, а також вчиняти інші дії щодо внесення змін до бази WHOIS стосовно будь-яких даних реєстранта доменного імені fleetguard.com.ua. особи реєстратора доменного імені fleetguard.com.ua, а також видаляти доменне ім'я fleetquard.com.ua, припиняти (скасовувати) делегування даного доменного імені.

В обґрунтування вказаної заяви зазначає, що Каммінс Філтрейшн Інк., є компанією, що заснована та існує згідно та у відповідності із законодавством Сполучених Штатів Америки, місцезнаходженням якої є: 500 ОСОБА_2, Колумбус, Штат Індіана, 47201, Сполучені Штати Америки.

Заявник є власником свідоцтва України на знак для товарів і послуг № 6901 від 28 червня 1996 року, а саме на словесне позначення FLEETGUARD, зареєстроване в 7 класі Міжнародної класифікації товарів і послуг для реєстрації знаків (фільтри для двигунів). Відомості про цей знак можуть бути перевірені на офіційному веб-сайті Укрпатенту http://wvvw.uipv.orq/ua/bases2.html.

На підставі ст. 16 Закону України «Про охорону прав на знаки для товарів і послуг» заявник має право забороняти іншим особам використовувати без його згоди зареєстрований знак FLEETGUARD стосовно наведених у свідоцтві товарів і послуг (фільтри для двигунів). Цією ж статтею встановлено, що використанням знака визнається застосування знака в рекламі та в мережі Інтернет.

Заявнику відомо, що на даний момент в мережі Інтернет є можливим для публіки доступ до веб-сайту за адресою http://fleetquard.com.ua/.

В доменному імені fleetquard.com.ua і на сторінках веб-сайту за адресою http://fleetquard.com.ua/ застосовано знак для товарів і послуг заявника FLEETGUARD і здійснюється його використання при рекламуванні, пропонуванні до продажу фільтрів для двигунів інших виробників. Таке використання знака для товарів і послуг заяві FLEETGUARD здійснюється без його згоди.

Факт застосування та способи використання знака для товарів і послуг заявника FLEETGUARD доменному імені fleetquard.com.ua і на сторінках веб-сайту за адресою http://fleetquard.com.ua/ підтверджується нотаріальною копією Засвідчувального протоколу № 5254/06.10.2015 р. від 06 жовтня 2015 року, складеного ОСОБА_3, помічником нотаріуса ОСОБА_4, район діяльності якої Районний суд м. Софія, номер № 269 в реєстрі Нотаріальної палати з перекладом українською мовою, засвідченої приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу ОСОБА_5 06 листопада 2015 року. Вказаний Засвідчувальний протокол також містить інформацію про те, що реєстратором доменного імені fleetquard.com.ua є Товариство з обмеженою відповідальністю «Анлім.Юей».

Серед причин, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов, заявник також зазначає, що Товариство з обмеженою відповідальністю В«Анлім.ЮейВ» є реєстратором доменного імені fleetquard.com.ua, а особа реєстранта достеменно невідома, оскільки ця інформація є недоступною заявнику на підставі ст. 34 Закону України «Про телекомунікації». У зв'язку з цим поточний реєстрант може у будь-який час до вступу рішення суду у законну силу, звернутися до Товариства з обмеженою відповідальністю «Анлім.Юей» із заявою щодо здійснення переделегування доменного імені (передачі прав на доменне ім'я) fieetquard.com.ua, що стане предметом судового спору, будь-яким іншим особам - фізичним чи юридичним особам та внести будь-які зміни чи записи до записів сервісу WHOIS стосовно вищевказаного доменного імені та/або змінити його реєстратора; а Товариство з обмеженою відповідальністю «Анлім.Юей» у свою чергу, може також в будь-який момент здійснити переделегування (передачу прав на доменне ім'я) та внести будь-які зміни чи записи до записів сервісу WHOIS відносно доменного імені fleetauard.com.ua. Можливість здійснення вищенаведеного зробить неможливим в подальшому виконання вірогідного рішення суду про зобов'язання поточного реєстранта та Товариства з обмеженою відповідальністю «Анлім.Юей» вчинити певні дії відносно спірного доменного імені fleetquard.com.ua. оскільки може бути змінено реєстратора/ів та/або реєстранта/ів даного спірного доменного імені.

Мета, з якою потрібне забезпечення позову, є запобігання порушенню прав інтелектуальної власності заявника, а також наявність у заявника наміру здійснити судовий захист його прав, припинити порушення та зобов'язати поточного реєстранта та Товариства з обмеженою відповідальністю «Анлім.Юей» шляхом подання відповідного позову до суду.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява про забезпечення позову не підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч.ч. 1, 3 ст. 151 ЦПК України суд за заявою осіб, які беруть участь у справі, може вжити передбачені цим Кодексом заходи забезпечення позову. Забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Забезпечення позову - це вжиття судом, у провадженні якого знаходиться справа, заходів щодо охорони матеріально-правових інтересів позивача проти несумлінних дій відповідача (який може сховати майно, продати знищити або знецінити його), що гарантує реальне виконання позитивно прийнятого рішення.

Забезпечення позову спрямоване, перш за все, проти несумлінних дій відповідача, який за час розгляду справи може приховати майно, продати, знищити чи знецінити його тощо.

Підставою забезпечення позову є обґрунтоване припущення заявника, що невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Як зазначено у постанові Пленуму Верховного Суду України від 22 грудня 2006 року N 9 "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову", забезпечення позову - це сукупність процесуальних дій, які гарантують виконання рішення суду в разі задоволення позовних вимог. Точне і неухильне додержання судами України норм чинного законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову є необхідною умовою здійснення завдань цивільного судочинства, які полягають у справедливому, неупередженому та своєчасному розгляді й вирішенні цивільних справ із метою захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Пунктом 6 зазначеної постанови передбачено, що, розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд (суддя) має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з'ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

Зі змісту поданої заяви про забезпечення позову убачається, що сторонами майбутнього спору єКаммінс Філтрейшн Інк. та Товариство з обмеженою відповідальністю «Анлім.Юей» інших сторін заявником не зазначено . Між тим, відповідно ч.1 ст.2 ГПК України спори, що виникають між юридичними особами підлягають розгляду в господарських судах. Таким чином з наданих заявником матеріалів не можливо з'ясувати чи буде позов, про забезпечення якого просить заявник, підсудний Дзержиському районному суду м.Харкова.

Також, заявником не визначено чіткого змісту позовних вимог майбутнього позову, що не дає можливості встановити існування реальної загрози невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову, а також відповідності виду забезпечення позову, який просить застосувати заявник, позовним вимогам.

З огляду на викладене, суд дійшов висновку про відсутність підстав для забезпечення позову до подання позовної заяви, а тому відповідна заява Каммінс Філтрейшн Інк. задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст. 151 - 153 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

В задоволенні заяви Каммінс Філтрейшн Інк. про забезпечення позову до подання позовної заяви - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Харківської області через Дзержинський районний суд м. Харкова протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Дзержинського районного

суду м. Харкова Л.М. Рибальченко

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення12.11.2015
Оприлюднено19.11.2015
Номер документу53449541
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —638/18824/15-ц

Ухвала від 12.11.2015

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Рибальченко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні