Ухвала
від 13.11.2015 по справі 823/5234/15
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

13 листопада 2015 року справа № 823/5234/15 м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Коваленко В.І., перевіривши матеріали адміністративного позову товариства з обмеженою відповідальністю «Мілк Авто» до відділу державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції, треті особи: приватне підприємство «Євро-Вет», товариство з обмеженою відповідальністю «Орендастрой», про визнання протиправними дій, визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Мілк авто» звернулось до суду з адміністративним позовом до відділу державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції, в якому просить:

- визнати протиправними дії державного виконавця відділу державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції Нечипоренко Юрія Івановича, щодо винесення постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження від 05.11.2015 року, рухомого майна товариства з обмеженою відповідальністю «Мілк Авто» (18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 33, кімната 51, код ЄДРПОУ 39697847), а саме: ємність для подачі кормів «ROXELL», об'ємом 3 т, сірого кольору, №13106695, в кількості 11 одиниць;

- визнати протиправною та скасувати постанову про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження від 05.11.2015 року, винесену державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції Нечипоренко Юрієм Івановичем, в рамках виконавчого провадження ВП №48529963, щодо рухомого майна товариства з обмеженою відповідальністю «Мілк Авто» (18031, м. Черкаси, вул. Університетська, 33, кімната 51, код ЄДРПОУ 39697847), а саме: ємність для подачі кормів «ROXELL», об'ємом 3 т, сірого кольору, №13106695, в кількості 11 одиниць.

Згідно із статтею 17 КАС України зазначений спір виник із публічно-правових відносин, належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатись в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано відповідно до статті 104 КАС України та з додержанням вимог статтей 105-106 Кодексу адміністративного судочинства України. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження в адміністративній справі відсутні.

Разом з тим, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, з урахуванням положень частини 2 статті 69 Кодексу адміністративного судочинства України, вважаю за необхідне зобов'язати позивача до 25 листопада 2015 року надати Черкаському окружному адміністративному суду: власне письмове підтвердження того, що у провадженні судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; докази встановлення ємностей для подачі кормів «ROXELL», об'ємом 3 т, сірого кольору, №13106695, в кількості 11 одиниць за адресою: Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Худяки, вул. З. Космодем'янської, 56, після придбання у ТОВ «Артбудкомфорт»; належним чином засвідчені копії документів, які підтверджують право позивача на користування приміщеннями за адресою: Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Худяки, вул. З. Космодем'янської, 56 та правовстановлюючих документів власника на ці приміщення; належним чином засвідчену копію технічної документації на зазначене обладнання; докази нарахування амортизаційних відрахувань на вказане обладнання та докази відображення таких відрахувань в податковому обліку; належним чином засвідчену копію довідки форми 20-ОПП з відображенням спірного обладнання та докази її подання до контролюючих органів.

Крім того, вважаю за необхідне зобов'язати відповідача до 25 листопада 2015 року надати Черкаському окружному адміністративному суду належним чином засвідчені копії матеріалів зведеного виконавчого провадження №48842607 про стягнення з приватного підприємства «Євро-Вет» на користь юридичних осіб заборгованості в сумі 360 638 грн. 53 коп. та їх оригінали для огляду в судовому засіданні; письмові пояснення з викладенням обставин, які підтверджують, що ємності для подачі кормів «ROXELL», об'ємом 3 т, сірого кольору, №13106695, в кількості 11 одиниць належать приватному підприємству «Євро-Вет». А також, у разі заперечення проти позову, подати всі матеріали, що були або мали бути взяті відповідачем до уваги при прийнятті постанови про арешт майна боржника від 05.11.2015р. у вказаному виконавчому провадженні.

Слід звернути увагу, що стягувачами у виконавчому провадженні № 48842607 товариство з обмеженою відповідальністю «Деметра» (код ЄДРПОУ 32328876), товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Полтавазооветпостач» (код ЄДРПОУ 34503134) та товариство з обмеженою відповідальністю «Укрфід» (код ЄДРПОУ 35709413), отже вирішення спору по суті вплине на їх права чи інтереси, а тому з урахуванням положень частин 2, 3 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України, вважаю за необхідне залучити вказані підприємства до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Керуючись ст. ст. 104, 107 КАС України,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження у справі за адміністративним позовом товариства з обмеженою відповідальністю «Мілк Авто» до відділу державної виконавчої служби Черкаського районного управління юстиції, треті особи: приватне підприємство «Євро-Вет», товариство з обмеженою відповідальністю «Орендастрой», про визнання протиправними дій, визнання протиправною та скасування постанови.

Призначити судове засідання на 25 листопада 2015 року о 14 годині 30 хвилин , яке проводитиметься суддею Коваленком В.І. одноособово в приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Залучити товариство з обмеженою відповідальністю «Деметра» (код ЄДРПОУ 32328876), товариство з обмеженою відповідальністю «Торговий дім «Полтавазооветпостач» (код ЄДРПОУ 34503134) та товариство з обмеженою відповідальністю «Укрфід» (код ЄДРПОУ 35709413) до участі у справі у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Зобов'язати позивача до 25 листопада 2015 року надати Черкаському окружному адміністративному суду: власне письмове підтвердження того, що у провадженні судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; докази встановлення ємностей для подачі кормів «ROXELL», об'ємом 3 т, сірого кольору, №13106695, в кількості 11 одиниць за адресою: Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Худяки, вул. З. Космодем'янської, 56, після придбання у ТОВ «Артбудкомфорт»; належним чином засвідчені копії документів, які підтверджують право позивача на користування приміщеннями за адресою: Черкаська обл., Черкаський р-н, с. Худяки, вул. З. Космодем'янської, 56 та правовстановлюючих документів власника на ці приміщення; належним чином засвідчену копію технічної документації на зазначене обладнання; докази нарахування амортизаційних відрахувань на вказане обладнання та докази відображення таких відрахувань в податковому обліку; належним чином засвідчену копію довідки форми 20-ОПП з відображенням спірного обладнання та докази її подання до контролюючих органів.

Зобов'язати відповідача до 25 листопада 2015 року надати Черкаському окружному адміністративному суду належним чином засвідчені копії матеріалів зведеного виконавчого провадження №48842607 про стягнення з приватного підприємства «Євро-Вет» на користь юридичних осіб заборгованості в сумі 360 638 грн. 53 коп. та їх оригінали для огляду в судовому засіданні; письмові пояснення з викладенням обставин, які підтверджують, що ємності для подачі кормів «ROXELL», об'ємом 3 т, сірого кольору, №13106695, в кількості 11 одиниць належать приватному підприємству «Євро-Вет». А також, у разі заперечення проти позову, подати всі матеріали, що були або мали бути взяті відповідачем до уваги при прийнятті постанови про арешт майна боржника від 05.11.2015р. у вказаному виконавчому провадженні.

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

Особи, які беруть участь у справі та не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяВ.І. Коваленко

Витяг з Кодексу адміністративного судочинства про процесуальні права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі, встановлені статтями 49, 51.

Стаття 49. Права та обов'язки осіб, які беруть участь у справі

1. Особи, які беруть участь у справі, мають рівні процесуальні права і обов'язки.

2. Особи, які беруть участь у справі, зобов'язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов'язки.

3. Особи, які беруть участь у справі, мають право:

1) знати про дату, час і місце судового розгляду справи, про всі судові рішення, які ухвалюються у справі та стосуються їхніх інтересів;

2) знайомитися з матеріалами справи;

3) заявляти клопотання і відводи;

4) давати усні та письмові пояснення, доводи та заперечення;

5) подавати докази, брати участь у дослідженні доказів;

6) висловлювати свою думку з питань, які виникають під час розгляду справи, задавати питання іншим особам, які беруть участь у справі, свідкам, експертам, спеціалістам, перекладачам;

7) подавати заперечення проти клопотань, доводів і міркувань інших осіб;

8) знайомитися з технічним записом, журналом судового засідання, протоколом про вчинення окремої процесуальної дії і подавати письмові зауваження до них;

9) робити із матеріалів справи виписки, знімати копії з матеріалів справи, одержувати копії судових рішень;

10) оскаржувати судові рішення у частині, що стосується їхніх інтересів;

11) користуватися іншими процесуальними правами, наданими їм цим Кодексом.

4. Особи, які беруть участь у справі, можуть за власний рахунок додатково замовити та отримати в суді засвідчені копії документів і витяги з них.

Стаття 51. Права та обов'язки сторін

1. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, позивач має право в будь - який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову. Позивач має право відмовитися від адміністративного позову у суді апеляційної чи касаційної інстанції до закінчення відповідно апеляційного чи касаційного розгляду. Позивач має право до початку судового розгляду справи по суті змінити предмет або підставу позову шляхом подання письмової заяви.

2. Крім прав та обов'язків, визначених у статті 49 цього Кодексу, відповідач має право визнати адміністративний позов повністю або частково, подати заперечення проти адміністративного позову.

3. Сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії адміністративного процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

4. Суд не приймає відмови позивача від адміністративного позову, визнання адміністративного позову відповідачем і не визнає умов примирення сторін, якщо ці дії суперечать закону або порушують чиї-небудь права, свободи чи інтереси.

Дата ухвалення рішення13.11.2015
Оприлюднено18.11.2015
Номер документу53450285
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, визнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —823/5234/15

Постанова від 14.12.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 02.12.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 25.11.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 25.11.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 13.11.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

Ухвала від 13.11.2015

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

В.І. Коваленко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні