Ухвала
від 25.10.2013 по справі 295/17226/13-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/17226/13-к

1-кс/295/7040/13

УХВАЛА

Іменем України

25.10.2013 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районний суду м. Житомир Корицька В.О.

при секретарі - Зоренко Т.О.

за участю начальника ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області ОСОБА_1, розглянувши клопотання винесене у кримінальному провадженні № 32013060000000003 старшого слідчого ВКР СУФР ГУ Міндоходів у Житомирській області Ломовцева М.С., та погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Житомирської області ОСОБА_2, клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, та додані до клопотання матеріали кримінального провадження,-

В С Т А Н О В И В :

Слідчий звернувся до Богунського районного суду м. Житомира з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей і документів посилаючись на те, що дане кримінальне провадження внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.212, ч. 2 ст. 212, ч.3 ст.212, ч.1 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ В«БудексімВ» (код ЄДР 20420477), використовуючи підконтрольне ОСОБА_3 підприємство ПП В«УкрпромтехбудВ» (код по ЄДРПОУ 34586509) в період 2008-2010 рр. умисно незаконно сформували податковий кредит та ухилились від сплати податків на суму 359 854 грн.

Встановлено, що ТОВ В«БудексімВ» відкрито рахунок у ЖОД АТ В«Райффайзен банк авальВ» (м. Житомир, МФО 311528), а саме: №260071562 (Українська гривня, Російський рубль).

У ЖОД АТ В«Райффайзен банк авальВ» зберігаються наступні документи: рух грошових коштів, картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяви на відкриття рахунків, договори на розрахунково-касове обслуговування клієнта, оригінали доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора ТОВ В«БудексімВ» , оригінали доручення на ім'я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунками, засвідчені нотаріально, платіжні доручення на перерахування грошових коштів по вище вказаних рахунках за період з 01.01.2008 по 31.12.2010.

Дані документи перебувають у володінні та зберігаються лише в банківській установі ЖОД АТ В«Райффайзен банк авальВ» , де відкрито та обслуговуються рахунки клієнта, та містять відомості, що є предметом доказування у кримінальному провадженні, а саме щодо осіб, які відкривали рахунки, які мають право першого та другого підписів в документах, відомості з комп'ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаними рахунками з переліком контрагентів та призначенням платежів, зняття готівкових коштів з рахунків, встановлення клієнт-банку, тобто містять відомості, що впливають на визначення розміру завданих державному бюджету збитків у вигляді несплати податків та кваліфікацію дій службових осіб ТОВ В«БудексімВ» , а також мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню та являються джерелом доказів.

Тобто встановити вищевказані обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, іншим способом не передбачається можливим.

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно положення ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п'ятою ст. 163 КПК України, доведе наявність достатніх підстав можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей та документів.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває річ, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни, переховування або знищення документів.

Заслухавши доповідь учасника судового розгляду, дослідивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до висновку про його задоволення оскільки є достатні підстави вважати, що вилучення зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні № 12013060010000168 здійснюють: старший оперуповноважений сектору ОВЕЗ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області майор податкової міліції ОСОБА_4, старший оперуповноважений сектору ОСА ПДВ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області капітан податкової міліції ОСОБА_5, старший оперуповноважений сектору ОСА ПДВ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області капітан податкової міліції ОСОБА_6, старший оперуповноважений сектору ОСА ПДВ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області капітан податкової міліції ОСОБА_7

Враховуючи викладене, керуючись ст. ст.10, 110, 132, 159, 163 та 164 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

1. Надати старшому слідчому ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Житомирській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_8, старшому оперуповноваженому сектору ОВЕЗ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області майору податкової міліції ОСОБА_4, старшому оперуповноваженому сектору ОСА ПДВ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області капітану податкової міліції ОСОБА_5, старшому оперуповноваженому сектору ОСА ПДВ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області капітану податкової міліції ОСОБА_6, старшому оперуповноваженому сектору ОСА ПДВ ГОУ Житомирської ОДПІ ГУ Міндоходів у Житомирській області капітану податкової міліції ОСОБА_7, тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та розпорядження про їх вилучення (виїмку) у ЖОД АТ В«Райффайзен банк авальВ» (МФО 311528), а саме:

1.1. Відомостей про рух грошових коштів, відображених на паперовому та електронних носіях, по рахунку №260071562 (Українська гривня, Російський рубль) для ТОВ В«БудексімВ» (код ЄДР 20420477) у прибутковій і видатковій частині, із вказівкою дати, повною розшифровкою контрагентів і призначення платежів за період з 01.01.2008 по 31.12.2010.

1.2. Документів, що стосуються відкриття та обслуговування рахунку №260071562 (Українська гривня, Російський рубль), відкритого у ЖОД АТ В«Райффайзен банк авальВ» , а саме: картки із зразками підписів та відбитком печатки, встановленого зразка, заяв на відкриття рахунку, договорів на розрахунково-касове обслуговування клієнта, доручень на право вчинення юридичних дій від імені директора ТОВ В«БудексімВ» , оригіналу доручення на ім'я особи, яка має право на відкриття та розпорядження рахунком, засвідченої нотаріально, платіжні доручення на перерахування грошових коштів рахунку №260071562 (Українська гривня, Російський рубль), у період з 01.01.2008 по 31.12.2010.

2. Протоколи системи В«Банк-клієнтВ» в яких міститься дата та час з'єднання (включаючи години, хвилини та секунди з'єднання), електронне ім'я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта;

Встановити строк дії ухвали до 24.11.2013.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: В.О.Корицька

Дата ухвалення рішення25.10.2013
Оприлюднено19.11.2015
Номер документу53454457
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу до речей і документів, та додані до клопотання матеріали кримінального провадження

Судовий реєстр по справі —295/17226/13-к

Ухвала від 25.10.2013

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Корицька В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні