Ухвала
від 22.10.2015 по справі 757/38856/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/38856/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 жовтня 2015 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 про арешт майна,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий ОСОБА_3 звернувся з клопотанням, погодженим прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про арешт грошових коштів на рахунках ТОВ «Адванс Солюшнз» (ЄДРПОУ 37767718) та ТОВ «УТМР-1» (ЄДРПОУ 35795518).

Зі змісту та матеріалів клопотання встановлено, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014000000000574 від 06.12.2014, за фактом вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 209 КК України.

Слідчий вказує, що групою осіб створено та придбано понад 50 суб`єктів підприємницької діяльності резидентів та нерезидентів, з метою прикриття незаконної діяльності, яка полягає в здійсненні імпорту та оптово-роздрібної торгівлі імпортованими товарами, акумулюванням значних сум не оприбуткованих готівкових коштів, та їх подальшого використання в діяльності «конвертаційних» центрів, діючих на території Дніпропетровської, Львівської, Харківської, Запорізької, Київської областей та м. Києва, а також отримання підприємствами імпортерами податкового кредиту, який використовується представниками «конвертаційних центрів» для формування податкового кредиту фіктивних підприємств та підприємств «клієнтів», у тому числі до підприємств з ознаками «фіктивності» відносяться: ТОВ «Адванс Солюшнз» (ЄДРПОУ 37767718) та ТОВ «УТМР-1» (ЄДРПОУ 35795518).

Також слідчий вказує, що кошти, розміщені на рахунках даних товариств є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, а у випадку ненакладення арешту існує ймовірність зникнення грошових коштів з рахунків даних товариств

Заслухавши думку слідчого, який підтримав клопотання, просив його задовольнити, надходжу до наступного.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України, арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті або у безготівковому вигляді, цінні папери корпоративні права, які перебувають у власності підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діянням підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно-небезпечне діяння, і перебувають у нього або в інших фізичних осіб з метою забезпечення можливої конфіскації майна або цивільного позову.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що кошти на рахунках ТОВ «Адванс Солюшнз» та ТОВ «УТМР-1» є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незакнним обігом, набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, тобто відповідають кретерію п.п.3, 4 ч.2 ст. 167 КПК України.

Також слідчим доведено, що незастосування арешту грошових коштів може призвети до їх зникнення, або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Оцінюючи характер та спосіб вчинення ймовірних кримінальних правопорушень, захід забезпечення кримінального провадження у виді арешту грошових коштів на рахунках є розумним та співмірним.

Таким чином, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.170-173, 175, 309, 372, 392, 532 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого в ОВС Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_3 - задовольнити.

Накласти арешт на кошти, які знаходяться на рахунках в АТ «РАЙФФАЙЗЕН БАНК АВАЛЬ» (МФО 380805), за винятком видаткових операцій по сплаті податків, зборів, інших обов`язкових платежів до державного бюджету, а саме:

- № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , відкриті ТОВ «Адванс Солюшнз» (ЄДРПОУ 37767718);

- № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , відкриті ТОВ «УТМР-1» (ЄДРПОУ 35795518).

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання подається слідчому судді.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.10.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —757/38856/15-к

Ухвала від 22.10.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Фаркош Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні