Ухвала
від 06.11.2015 по справі 202/8444/15-к
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/8444/15-к

УХВАЛА

Іменем України

06 листопада 2015 року м. Дніпропетровськ

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2

розглянувши клопотання слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про накладення арешту на грошові кошти,-

ВСТАНОВИЛА:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 про накладення арешту на грошові кошти.

В Єдиному реєстрі досудових розслідувань було зареєстровано кримінальне провадження за № 32015040040000056 від 30.09.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що групою осіб, з метою ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, створено та використовується ряд суб`єктів підприємницької діяльності ФОП « ОСОБА_4 », ФОП « ОСОБА_5 » (рнокпп НОМЕР_1 ), ТОВ «ВБА БЕГ» (ЄДРПОУ 39495626), ТОВ «ВБА ТРЕЙД» (ЄДРПОУ 39495537), ТОВ «ЛАЙМСТОУН» (ЄДРПОУ 39107953), ПП «МОЗЕРВІТ» (ЄДРПОУ 39104355). Таким чином, ФОП « ОСОБА_4 » в період 2014 по теперішній час, за попередньою змовою з гр. ОСОБА_5 , з метою ухилення від сплати податків, в порушення Податкового кодексу України, безпідставно сформував податковий кредит по взаєминам з вищевказаними підприємствами за нібито поставлені послуги та ТМЦ на загальну суму ПДВ 3 270,1 тис. грн., та продовжує здійснювати протиправні дії і в теперішній час, чим завдає державі збитків в особливо великих розмірах. Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення, крім документів ФОП « ОСОБА_4 » по юридичному оформленню (відкриттю) рахунків та інш., мають значення грошові кошти які перебувають на банківських розрахункових рахунках ФОП « ОСОБА_4 ». Так, грошові коштиФОП « ОСОБА_4 », які перебувають у банківській установі, дають можливість для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановити хто саме розпоряджався коштами даного підприємства, чим це було визначено, а також підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до діяльності вказаного СГД.В ході досудового розслідування по даному кримінальному провадженні встановлено, що ФОП « ОСОБА_4 » для здійснення фінансово-господарської діяльності в ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 305299) було відкрито рахунки, № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 по яким перераховувались грошові кошти, про що свідчить витяг з електронної автоматизованої системи «Податковий блок» Державної фіскальної служби України.

Слідчий в обґрунтування клопотання зазначає, що необхідно накласти арешт на грошові кошти, тому як є достатньо підстав вважати, що безготівкові кошти, які знаходяться на розрахункових рахунках суб`єктів господарювання «тіньового» сектору економіки, мають важливе значення для встановлення обставин у даному кримінальному провадженні та є ключовими доказами, які допоможуть встановити джерела їх надходження, а також необхідні для забезпечення у майбутньому можливої конфіскації майна або цивільного позову з метою відшкодування спричинених державі збитків.

Слідчий клопотання підтримав та просив задовольнити.

Відповідно до ч.1 ст.1172 Цивільного кодексу України юридична або фізична особа відшкодовує шкоду, завдану їхнім працівником під час виконання ним своїх трудових (службових) обов`язків.

Відповідно до ч.3 ст.1172 Цивільного кодексу України підприємницькі товариства, кооперативи відшкодовують шкоду, завдану їхнім учасником (членом) під час здійснення ним підприємницької або іншої діяльності від імені товариства чи кооперативу.

Згідно з ст. 59 Закону України «Про банки і банківську діяльність», арешт на кошти та інші цінності юридичних або фізичних осіб, що знаходяться в банку, здійснюються виключно за рішенням суду про стягнення коштів або про накладення арешту в порядку, встановленому законом.

У відповідності до ч. 1 ст. 170 КПК України, арештом майна є тимчасове позбавлення підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, можливості відчужувати певне його майно за ухвалою слідчого судді або суду до скасування арешту майна у встановленому КПК України порядку.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК арешт може бути накладено гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності у юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, з метою забезпечення можливої конфіскації майна, спеціальної конфіскації або цивільного позову.

Відповідно до ст.170 КПК України арешт майна здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Дослідивши матеріали кримінального провадження, матеріали клопотання, вважаю що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки слідчим було доведено наявність підстав для накладення арешту на грошові кошти у видатковій частині, що знаходяться на рахунках ФОП « ОСОБА_4 » (рнокпп НОМЕР_5 )№ НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 (українська гривня) в ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 305299), розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ вул. Набережна Перемоги, 50.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогамст. 107 КПК України.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 110, 131, 132, 170, 171, 173, 236, 309, 369-372, 395 КПК України, -

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого СВ ФР Лівобережної ОДПІ м. Дніпропетровська ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_2 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про накладення арешту на грошові кошти - задовольнити.

Накласти арешт на грошові кошти у видатковій частині, що знаходяться на рахунках ФОП « ОСОБА_4 » (рнокпп НОМЕР_5 )№ НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 (українська гривня) в ПАТ КБ «Приватбанк» (МФО 305299), розташованого за адресою: м. Дніпропетровськ вул. Набережна Перемоги, 50.

Ухвала слідчого суді може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Дніпропетровської області протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.11.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53506687
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на грошові кошти

Судовий реєстр по справі —202/8444/15-к

Ухвала від 06.11.2015

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєсєда Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні