Ухвала
від 16.11.2015 по справі 908/4463/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 16/68/15

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.11.2015 Справа № 908/4463/15

Банкрут - товариство з обмеженою відповідальністю В«Запорожестейт компаніВ» (код ЄДРПОУ 35682313; 69002, м.Запоріжжя, вул.Глісерна, 16)

про банкрутство

Ліквідатор ОСОБА_1

Суддя Ніколаєнко Р.А.

Представники:

від боржника - ОСОБА_1 (ліквідатор, постанова господарського суду Запорізької області від 18.08.2015 у справі № 908/4463/15)

ВСТАНОВЛЕНО :

Постановою господарського суду Запорізької області від 18.08.2015 у справі № 908/4463/15 згідно зі ст.95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ боржника - ТОВ В«Запорожестейт компаніВ» визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, місцезнаходження ліквідатора - 69002, м.Запоріжжя, вул.Глісерна, 16, ідент.№ НОМЕР_1).

18.08.2015 повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури опубліковане на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України за №21558.

У відповідності до ч.3 ст.95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ (далі - Закону В«Про відновлення платоспроможності...В» кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

За результатами розгляду заяви кредитора, який у встановлений строк заявився до суду із своїми вимогами до боржника, ухвалою від 01.10.2015 визнано кредиторські вимоги ПАТ В«Альфа-БанкВ» , м.Київ до боржника в розмірі 377949923,46 грн., з яких 372033409,56 грн. (основна заборгованість) четвертої черги, 5916513,90 грн. (пеня) шостої черги задоволення.

28.10.2015 господарським судом отримано звіт ліквідатора, реєстр вимог кредиторів, документи щодо здійснення ліквідаційної процедури, для розгляду яких на 16.11.2015 призначено судове засідання.

12.11.2015 судом отримано клопотання ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя про зупинення провадження у справі про банкрутство ТОВ В«Запорожестейт компаніВ» до проведення перевірки останнього.

Представник ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя в судове засідання не з'явився, хоча ДПІ було належним чином повідомлено про місце та час проведення судового засідання.

Суд не знайшов клопотання ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя обґрунтованим та підставним.

Відповідно до п.п. 78.1.7 п.78.1 ст. 78 Податкового кодексу України документальна позапланова виїзна перевірка здійснюється, зокрема, якщо порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків.

П. 82.2 ст. 82 Податкового кодексу України встановлено, що тривалість позапланової виїзної перевірки на підставах п.п. 78.1.7 п. 78.1 ст. 78 Кодексу не повинна перевищувати 15 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - 5 робочих днів, для фізичних осіб - підприємців, які не мають найманих працівників, за наявності умов, визначених в абзацах третьому - восьмому цього пункту, - 3 робочі дні, інших платників податків - 10 робочих днів.

Продовження строків проведення перевірок, визначених у статті 78 цього Кодексу, можливе за рішенням керівника контролюючого органу не більш як на 10 робочих днів для великих платників податків, щодо суб'єктів малого підприємництва - не більш як на 2 робочих дні, інших платників податків - не більш як на 5 робочих днів.

Порядком обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом Мінфіну України від 09.12.2011 № 1588, встановлено, що податкова перевірка у випадку порушення провадження у справі про банкрутство має бути призначена та розпочата протягом місяця після отримання відповідних відомостей чи документів (п.п.11.2, 11.3 Порядку).

На адресу ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя направлялися процесуальні документи у даній справі, в тому числі ухвала від 06.08.2015 про порушення справи про банкрутство боржника - ТОВ В«Запорожестейт компаніВ» , постанова від 18.08.2015 про визнання боржника банкрутом.

Відтак, податкова інспекція при належному виконанні покладених на неї податковим законодавством функції мала можливість своєчасно провести перевірку боржника.

Підстави, з яких ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя просить зупинити провадження по справі, не передбачені законодавством, ст. 79 Господарського процесуального кодексу України містить вичерпний перелік права та обов'язку суду зупинити провадження по справі, серед яких проведення податкової перевірки банкрута не зазначено.

В будь-якому разі рух справи про банкрутство не може бути поставлений в залежність від податкових правовідносин, в тому числі й належності виконання обов'язків контролюючим органом.

До того ж, ДПІ не представлено будь-яких доказів та підтвердження обґрунтувань клопотання, в першу чергу - підтверджень призначення перевірки.

Враховуючи такі обставини, клопотання ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя судом відхилено.

В засіданні ліквідатор звіт підтримав, просить звіт та ліквідаційний баланс затвердити, банкрута ліквідувати.

До реєстру вимог кредиторів банкрута ліквідатором включено:

1. Державну податкову інспекцію у Жовтневому районі м.Запоріжжя з вимогами до боржника в розмірі 100,01 грн. другої черги задоволення;

2. ПАТ В«Альфа-БанкВ» , м.Київ до боржника в розмірі 377949923,46 грн., з яких 372033409,56 грн. (основна заборгованість) четвертої черги, 5916513,90 грн. шостої черги задоволення.

Як вже зазначалося, вимоги ПАТ В«Альфа-БанкВ» були визнані судом.

Включення до реєстру вимог ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя з віднесенням до другої черги задоволення вимог кредиторів є також обґрунтованим, податкова заборгованість з єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування обліковується у податковій з звітності боржника, ДПІ, у свою чергу, заявила свої вимоги ліквідатору.

У відповідності до ч.4 ст.23 Закону В«Про відновлення платоспроможності...В» на вимоги щодо сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування не поширюється правило про обов'язковість заявлення до суду кредиторських вимог та віднесення незаявлених вимог до шостої черги задоволення.

Включені до реєстру вимоги залишилися непогашеними в зв'язку з недостатністю активів боржника за результатами складення ліквідаційного балансу.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що підстави для відкладення розгляду справи відсутні, ліквідатором вжито всіх встановлених Законом В«Про відновлення платоспроможності боржника...В» або визнання його банкрутомВ» заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури.

Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, зокрема - інформаційними довідками органів реєстрації прав на майно, органів УДАІ, Державіаслужби, Держгірпромнагляду, інспекції сільгосподарства, інспекції Держархбудконтролю, Департаменту з питань цивільного захисту населення, ЄДР, ВДВС та інш. рухоме та нерухоме майно за банкрутом не зареєстроване, корпоративних прав банкрут не має, рахунки, які відкривалися для здійснення рохзрахунково-касового обслуговування боржника в ПАТ В«Альфа -БанкВ» , закрито, виконавчі документи на виконанні не перебувають.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

Виконана ліквідатором робота та заходи, що вживались для виявлення та розшуку майна боржника, дали можливість належним чином сформувати актив та пасив боржника, встановити недостатність ліквідаційної маси для погашення вимог кредиторів.

Оцінивши звіт, що відповідає вимогам ст. 46 Закону В«Про відновлення платоспроможності...В» та ліквідаційний баланс, матеріали, що стосуються здійснення ліквідаційної процедури, вислухавши ліквідатора, суд вважає за необхідне затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута.

Враховуючи що за результатами ліквідаційного балансу у банкрута не залишилось майна для здійснення статутної діяльності ТОВ В«Запорожестейт компаніВ» слід ліквідувати, провадження у справі припинити.

Відповідно до ч.5 ст.45 Закону В«Про відновлення платоспроможності...В» вимоги не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Також зазначається, що згідно з ч 4 ст.83 Закону В«Про відновлення платоспроможності...В» вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 46, 48, п.6 ч.1, ч.4 ст.83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» в редакції Закону України від 22.12.2011 № 4212-VІ, ст.ст.4-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - товариства з обмеженою відповідальністю В«Запорожестейт компаніВ» (код ЄДРПОУ 35682313; 69002, м.Запоріжжя, вул.Глісерна, 16) затвердити.

Банкрута - товариство з обмеженою відповідальністю В«Запорожестейт компаніВ» (код ЄДРПОУ 35682313; 69002, м.Запоріжжя, вул.Глісерна, 16) ліквідувати.

Провадження у справі припинити.

Вимоги не задоволені за недостатністю майна вважати погашеними.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

Ліквідатору передати до архіву фінансово-господарські документи банкрута.

Копії ухвали надіслати кредитору, банкруту, ліквідатору, державному реєстратору реєстраційної служби Запорізького МУЮ (Жовтневий район), ДПІ у Жовтневому районі м.Запоріжжя, Головному управлінню статистики у Запорізькій області, відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області.

Суддя Р. А. Ніколаєнко

СудГосподарський суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення16.11.2015
Оприлюднено20.11.2015
Номер документу53525607
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/4463/15

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 06.11.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 18.09.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Постанова від 18.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 12.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

Ухвала від 06.08.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Ніколаєнко Р.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні