Ухвала
від 18.11.2015 по справі 916/4632/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

про повернення заяви про порушення провадження

у справі про банкрутство

"18" листопада 2015 р.№ 916/4632/15

Суддя Грабован Л.І., розглянувши матеріали заяви боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМВ» (65082, АДРЕСА_1; код ЄДРПОУ 35991831) про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМВ» звернулось до господарського суду Одеської області із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМВ» за положеннями ст. 95 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 ГПК України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимог Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Згідно ч.1, 4 ст.2 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб’єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Відповідно до ч. 9 ст. 11 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» за подання заяви про порушення справи про банкрутство справляється судовий збір у порядку, передбаченому Законом.

Відповідно до підпункту 9 п. 2 ч.2 ст. 4 Закону України „Про судовий збірВ» із внесеними змінами та доповненнями відповідно до Закону України „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сплати судового зборуВ» від 22.05.2015р. № 484-VIII, який набрав чинності з 01.09.2015р., ставка судового збору за подання заяви про порушення справи про банкрутство, що подається до господарського суду, складає 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Згідно зі ст. 8 Закону України „Про Державний бюджет України на 2015 рікВ» розмір мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2015р. становив 1218 грн.

Таким чином, заявник зобов’язаний до заяви про порушення справи про банкрутство надати докази сплати судового збору за подання заяви у сумі 12 180 грн. Однак, доказів сплати судового збору за подання заяви про порушення справи про банкрутство ТОВ „УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМВ» боржником не надано.

Відповідно до ч.1 ст.15 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» господарський суд не пізніше п’яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Відповідно до п.4 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо до заяви не додано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Враховуючи те, що заява ТОВ „УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМВ» не відповідає змісту вимог Закону, заявником не подано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі, заява ТОВ „УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМВ» про порушення справи про банкрутство підлягає поверненню заявнику без розгляду на підставі ч.1 ст.15 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , п. 4 ч.1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч.2 ст. 15 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку.

Керуючись ч.1 ст.15 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , п. 4 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1.Заяву боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю „УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМВ» (65082, АДРЕСА_1; код ЄДРПОУ 35991831) про порушення справи про банкрутство за положеннями ст.95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» повернути заявнику без розгляду.

2.Заяву з додатками надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч.4 ст.8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91, 106 Господарського процесуального кодексу України, ст.8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Додаток: заява про порушення справи про банкрутство на 3-х арк. з додатками на 32-х арк.

Суддя Л.І. Грабован

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.11.2015
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53565635
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/4632/15

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Грабован Л.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні