Ухвала
від 16.11.2015 по справі 926/1375-б/15
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська,81


УХВАЛА

16.11.15 Справа № 926/1375-б/15

Львівський апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючого - судді Михалюк О.В.

суддів Мельник Г.І.

ОСОБА_1

розглянувши апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у м.Чернівцях ГУ ДФС у Чернівецькій області»

на ухвалу господарського суду Чернівецької області від 02.11.2015р.

у справі № 926/1375-б/15

за заявою: Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області, м.Чернівці

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфа Петрол», м.Чернівці

про визнання банкрутом ,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Чернівецької області від 02.11.2015р. у справі № 926/1375-б/15 (суддя Дутка В.В.) про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Альфа Петрол», м.Чернівці відмовлено Державній податковій інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області у задоволенні клопотання про звільнення від сплати судового збору та повернуто заяву Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області про збільшення кредиторських вимог.

Не погоджуючись з даною ухвалою, скаржник - Державна податкова інспекція у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу господарського суду Чернівецької області від 02.11.2015 року та просить суд звільнити від сплати судового збору.

Відповідно до ст.8 Закону України В«Про судовий збірВ» , враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі. Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити від його сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті.

В п. 3.1 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 7 від 21.02.2013р. "Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України" наголошується на тому, що єдиною підставою для вчинення господарським судом дій, зазначених у статті 8 Закону, є врахування ним майнового стану сторін.

Відтак, відстрочення, розстрочення, зменшення розміру або звільнення від сплати судового збору є правом суду, а не його обов'язком. При цьому, це право суду закон пов'язує із встановленням обставин, які свідчать про дійсну складність фінансового становища сторони, яка звертається з відповідним клопотанням.

Водночас, законом не визначено обставин, які беззаперечно свідчать про наявність у суду обов'язку вчинення відповідних дій, а обґрунтування відповідних обставин покладається на заінтересовану сторону.

Проте, апелянтом не надано суду жодних належних та допустимих доказів, які б давали підстави для звільнення від сплати судового збору.

Відтак, колегія суддів не вбачає підстав для задоволення клопотання скаржника про звільнення від сплати судового збору.

Згідно п.п. 3, ч. 1 ст. 97 ГПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду і повертається апеляційним господарським судом, якщо до скарги не додано документів, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Згідно ч.4 ст.97 Господарського процесуального кодексу України, після усунення обставини, яка була підставою повернення апеляційної скарги без розгляду, сторона має право повторно звернутися до апеляційного господарського суду у загальному порядку з урахуванням строків, передбачених статтею 93 цього кодексу, а у разі пропуску зазначеного строку, з клопотанням про відновлення пропущеного процесуального строку подання апеляційної скарги.

За таких обставин, суд вважає за необхідне повернути апеляційну скаргу скаржнику без розгляду для оформлення її у відповідності до приписів чинного законодавства України.

Керуючись ст.ст. 86, п. 3 ч. 1 ст. 97 ГПК України ,ст.8 Закону України В«Про судовий збірВ» , апеляційний господарський суд -

У Х В А Л И В :

1.У задоволенні клопотання Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області про звільнення від сплати судового збору за подання апеляційної скарги на ухвалу господарського суду Чернівецької області від 02.11.2015р.у справі № 926/1375-б/15 - відмовити.

2.Апеляційну скаргу Державної податкової інспекції у м.Чернівцях Головного управління ДФС у Чернівецькій області з додатками повернути скаржнику.

3.Ухвала про повернення апеляційної скарги може бути оскаржена в касаційному порядку.

Головуючий суддя Михалюк О.В.

Суддя Мельник Г.І.

Суддя Плотніцький Б.Д.

СудЛьвівський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення16.11.2015
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53566002
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —926/1375-б/15

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 23.03.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 13.03.2017

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 13.01.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Куровський C.B.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 24.11.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Михалюк О.В.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Дутка Віталій Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні