Ухвала
від 18.11.2015 по справі 826/14587/15
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01601, м. Київ, вул. Командарма Каменєва, 8, корпус 1

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

18 листопада 2015 року м. Київ № 826/14587/15

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі колегії суддів: головуючого судді Данилишина В.М., суддів Качура І.А., Келеберди В.І., при секретарі судових засідань Савченко А.А., за участю представників відповідача та третіх осіб, без участі представника позивача, розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання законного представника товариства з обмеженою відповідальністю - Телерадіокомпанія "Міст ТБ" про відкликання позовної заяви, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Окружного адміністративного суду міста Києва (також далі - суд) знаходиться справа №826/14587/15 (далі - справа) за позовною заявою товариства з обмеженою відповідальністю - Телерадіокомпанія "Міст ТБ" (далі - позивач) до Державної служби інтелектуальної власності України (далі - відповідач) , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: громадська організація "Громадський рух "Народний контроль" (далі - третя особа-1, ГО "Громадський рух "Народний контроль") та ОСОБА_2 (далі - третя особа-2) , про:

- визнання нечинним та скасування рішення відповідача №8900/4 від 17 квітня 2015 року за заявкою s201500406 про видачу патенту України на промисловий зразок - логотип ГО "Громадський рух "Народний контроль" №29435 (далі - оскаржуване рішення) ;

- визнання патенту України на промисловий зразок - логотип ГО "Громадський рух "Народний контроль" №29435 від 12 травня 2015 року;

- зобов'язання Державного департаменту інтелектуальної власності України внести зміни до Державного реєстру патентів України на винаходи та корисні моделі про визнання недійсним повністю патенту України на промисловий зразок - логотип ГО "Громадський рух "Народний контроль" №29435 від 12 травня 2015 року.

Разом з тим, 16 листопада 2015 року до суду через канцелярію від законного представника позивача надійшло письмове клопотання про відкликання позовної заяви (далі - заявлене клопотання) .

Присутні у судовому засіданні 18 листопада 2015 року представники відповідача та третіх осіб 1, 2 не заперечували проти задоволення судом заявленого клопотання.

Представник позивача у судове засідання 18 листопада 2015 року не прибув, хоча про дату, час та місце судового розгляду справи позивач повідомлений своєчасно та належним чином.

Проаналізувавши заявлене клопотання на предмет його відповідності викладеним у даному судовому рішенні нормам та з'ясованим судом обставинам, заслухавши думку присутніх у судовому засіданні представників відповідача та третіх осіб, а також оцінивши докази, які уже містяться у матеріалах справи, суд прийшов до висновку про обґрунтованість заявленого клопотання та наявність підстав і необхідність залишення позовної заяви без розгляду, виходячи з наступного.

Так, згідно з п. 3 ч. 3 ст. 49, ст. 133, п. 5 ч. 1 ст. 155 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) , особи, які беруть участь у справі, мають право заявляти клопотання.

Клопотання осіб, які беруть участь у справі, вирішуються судом негайно після того, як буде заслухана думка інших присутніх у судовому засіданні осіб, які беруть участь у справі, про що постановляється ухвала. Ухвала суду про відмову в задоволенні клопотання не перешкоджає повторному його заявленню протягом судового розгляду справи.

Суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про відкликання позовної заяви.

На підставі вище викладеного, керуючись ст.ст. 24, 25, 122, 155, 160, 165 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заявлене клопотання.

2. Залишити без розгляду позовну заяву товариства з обмеженою відповідальністю - Телерадіокомпанія "Міст ТБ" до Державної служби інтелектуальної власності України, треті особи: громадська організація "Громадський рух "Народний контроль" та ОСОБА_2, про визнання нечинним та скасування рішення, а також з інших питань.

Копії ухвали направити (вручити) сторонам та третім особам (їх уповноваженим представникам), роз'яснивши, що особа, позовна заява якої залишена без розгляду, після усунення підстав, з яких заява була залишена без розгляду, має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку.

Відповідно до ст.ст. 185, 186 КАС України, ухвала може бути оскаржена повністю або частково шляхом подання до Київського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд міста Києва апеляційної скарги протягом п'яти днів із дня отримання копії ухвали . Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

Згідно зі ст. 254 КАС України, ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Головуючий суддя В.М. Данилишин

Суддя І.А. Качур

Суддя В.І. Келеберда

Дата ухвалення рішення18.11.2015
Оприлюднено23.11.2015
Номер документу53574342
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідкликання позовної заяви

Судовий реєстр по справі —826/14587/15

Ухвала від 18.11.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 16.09.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

Ухвала від 01.09.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Данилишин В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні