Ухвала
від 21.03.2013 по справі 569/4426/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/4426/13-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 березня 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е. , з участю слідчого Губені В.М. розглянувши клопотання слідчого з ОВС відділення розслідування кримінальних справ СВ ДПС у Рівненській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1, яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів , -

ВСТАНОВИВ:

12 березня 2013 року слідчий з ОВС відділення розслідування кримінальних справ СВ ДПС у Рівненській області старший лейтенант податкової міліції ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів (інформації).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив , що СВ ДПC у Рівненській області провадиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000050 від 13 лютого 2013 р., за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах службовими особами Антонівського споживчого товариства, за ознаками злочину передбаченого ч.3 ст. 212 КК України.

Із матеріалів кримінального провадження вбачається, що службові особи Антонівського споживчого товариства (код ЄДРПОУ 01765182, адреса: Рівненська область, Володимирецький район, с. Антонівка вул. Б. Хмельницького, 9), в силу покладених на них обов'язків передбачених посадовою інструкцією, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські обов'язки, відповідно до ст. 67 Конституції України, ст.8 п.3, п.6 Закону України В«Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в УкраїніВ» , будучи відповідальними за достовірність, повноту, своєчасність нарахування та сплату податків, зборів, інших обов'язкових платежів до бюджету та державних цільових фондів, а також за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, забезпечення контролю за відображенням фінансово-господарської діяльності підприємства та за повноту і достовірність інформації відображеної у звітних документах, діючи умисно, в період жовтня 2009 року по вересень 2012 року з метою ухилення від сплати податків, всупереч інтересам служби, ухилились від сплати податку на додану вартість та податку на прибуток товариства в загальній сумі 2 719 468 грн..

В ході розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що службові особи Антонівське споживче товариство в період жовтня 2009 року по вересень 2012 року не відобразили по бухгалтерському та податковому обліку товариства фінансово-господарські операції з Антонівська СР (код ЄДРПОУ - 4388136, Володимирецький район с.Антонівка, вул.Богдана Хмельницького,14), Антонівська ОСОБА_3 ступенів (код ЄДРПОУ - 22552869, Володимирецький район, с. Антонівка, вул. Шкільна, д.1), Великоцепцевицька ОСОБА_3 ступенів (код ЄДРПОУ - 22567948, Володимирецький район, с.Великі цепцевичі, вул. Лесі Українки, д.120), Великоцепцевицька СР (код ЄДРПОУ - 4388194, Володимирецький р-н, с.Великі Цепцевичі, вул.Лесі Українки,108а), Відділ освіти Володимирецької РДА, (код ЄДРПОУ - 02145820, юридична та фактична адреса: 34300 смт. Володимирець, вул. Повстанців, 21), Городецька СР (код ЄДРПОУ - 04388202, юридична та фактична адреса: Володимирецький р-н, с.Городець, вул. Авеніра Коломійця, 117), Городецький НВК (код ЄДРПОУ - 22563784, юридична та фактична адреса: Володимирецький район с.Городець вул. А. Коломийця, 154/а), ДП Володимирецьке ЛГ (код ЄДРПОУ - 0992757, Володимирецький район, с. Антонівка, вул. Партизанська, д.23), ДП ДГ Городецьке (код ЄДРПОУ - 00729586, юридична та фактична адреса: 34381 Володимирецький район, с.Городець, вул. Жовтнева, д.170), КП Володимирецький КГХ (код ЄДРПОУ - 01764610, юридична та фактична адреса: 34300 смт. Володимирець, вул. Соборна, д.24),Сваринівський НВК В«ЗОШ І-ІІ ступенів- ДНЗВ» (код ЄДРПОУ - 22563755, юридична та фактична адреса: Володимирецький район с.Сварині вул. Радянська, 65), ГЗВП Меркурій (код ЄДРПОУ - 30718931, юридична та фактична адреса: 34300 смт. Володимирець, вул. Поштова, д.19), щодо надання послуг з харчування дітей та реалізації товарів.

Також в ході досудового розслідування встановлено, що первинні бухгалтерські документи, по взаємовідносинам Антонівського споживчого товариства з Городецькою сільською радою знаходяться у приміщенні за адресою: Володимирецький р-н, с.Городець, вул. Авеніра Коломійця, 117.

Слідчий суду пояснив, що з метою всебічного, повного, об'єктивного дослідження обставин справи необхідно провести позапланову документальну перевірку Антонівського споживчого товариства та ряд почеркознавчих експертиз, для проведення яких необхідно отримати тимчасовий доступ та провести виїмку у приміщенні Городецької сільської ради оригіналів первинних фінансово-господарських документів, що свідчать про проведення операцій з Антонівським споживчим товариством за період з жовтня 2009 року по вересень 2012 року.

Представник Городецької сільської Ради на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив.

Однак їх неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого та дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у приміщенні Городецької сільської ради, за адресою: Володимирецький р-н, с.Городець, вул. Авеніра Коломійця, 117., суд вважає,що дане клопотання обґрунтоване, таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.159-164, 372,395 КПК України, слідчий суддя,-

Ухвалив:

Клопотання слідчого з ОВС відділення розслідування кримінальних справ СВ ДПС у Рівненській області старшого лейтенанта податкової міліції ОСОБА_1, яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати слідчому з ОВС відділення розслідування кримінальних справ СВ ДПС у Рівненській області старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_1, тимчасовий доступ до оригіналів документів, а саме: договорів або угод з додатками та доповненнями, актів прийому-передачі товарів (робіт, послуг), накладних, товарно-транспортних накладних, податкових накладних, реєстру виданих та отриманих накладних, платіжних доручень, рахунків-фактури, листів, кошторисів робіт (послуг), актів взаємозвірок та інших бухгалтерських документів, які знаходяться у Городецькій сільській раді (код ЄДРПОУ - 04388202), за адресою: Володимирецький р-н, с.Городець, вул. Авеніра Коломійця, 117 та свідчать про проведення фінансово-господарських операцій з Антонівським споживчим товариством (код ЄДРПОУ 01765182) за період з жовтня 2009 року по вересень 2012 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення21.03.2013
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53579229
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/4426/13-к

Ухвала від 21.03.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні