Рішення
від 17.11.2015 по справі 131/2022/15-ц
ІЛЛІНЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 131/2022/15-ц

2015 р.

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17.11.2015

Іллінецький районний суд Вінницької області в складі:

Головуючого судді Димбіцького Ю.В.

при секретарі Телевань С.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Іллінці цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Світоч» про визнання права власності на гідроспоруду, ціна позову 322971 грн. 50 коп.

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулися до ТОВ «Світоч» звернулися до суду із зазначеним позовом, в якому вказали, що вони являються засновниками (учасниками) ТОВ «Світоч» (вул. Нова, 1 с. Китайгород Іллінецького району Вінницької області), зареєстрованого 13 березня 2003 року, ідентифікаційний код 32446483. Частки ОСОБА_1 та ОСОБА_2 в статутному капіталі товариства становлять, відповідно, 75,5% та 24,5%.

Відповідно до п.3.1 статуту товариства, основною метою діяльності ТОВ «Світоч» є виробництво сільськогосподарської продукції та її переробка з метою отримання прибутку, задоволення економічних і соціальних потреб членів товариства та взаємовигідна співпраця з орендодавцями землі і майна.

Згідно п. 6 статуту товариства, частина прибутку товариства підлягає розподілу між учасниками в повному обсязі пропорційно їхнім часткам у статутному фонді.

З початку діяльності ТОВ «Світоч» і по даний час позивачі не отримали прибутку від діяльності товариства, так як прибуток ТОВ «Світоч» витрачається на поточний ремонт гідроспоруд №1 с.Китайгород та №2 с.Каманогірка, які знаходяться на балансі ТОВ «Світоч».

Своїми діями ТОВ «Світоч» порушує право позивачів засновників (учасників), товариства на отримання прибутку від діяльності ТОВ «Світоч».

Тому вони просять суд визнати за ОСОБА_1 право власності на 75,5% гідроспоруд №1 с.Китайгород та №2 с.Камяногірка, розташованих за межами с.Китайгород та с.Камяногірка на території Китайгородської сільської ради, визнати за ОСОБА_2 право власності на 24,5% гідроспоруд №1 с.Китайгород та №2 с.Камяногірка, розташованих за межами с.Китайгород та с.Камяногірка на території Китайгородської сільської ради.

В судове засідання позивач ОСОБА_1 не з’явився, подав до суду заяву із проханням вирішити справу за його відсутніості і задовольнити його позовні вимоги.

В судове засідання позивач ОСОБА_2 не з’явилася, подала до суду заяву із проханням вирішити справу в її відсутніості і задовольнити її позовні вимоги.

Представник відповідача ТОВ «Світоч» за дорученням ОСОБА_3 в судове засідання не з’явився, натомість подав до суду заяву, в якій позовні вимоги визнав, проти їх задоволення не заперечує, просить розглянути справу в його відсутність.

За таких обставин суд вважає за можливе вирішити справу у відсутність сторін на підставі наявних у справі доказів, а саме: довідки Китайгородської сільської ради Іллінецького району від 20 жовтня 2015 року про те, що прибуток від діяльності товариства між засновниками(учасниками) не розподілявся з моменту створення ТОВ «Світоч» (а.с.3), копії паспорта громадянина України позивача ОСОБА_2 (а.с.4), копії паспорта громадянина України позивача ОСОБА_1 (а.с.5), копії ідентифікаційного номера ОСОБА_1 (а.с.6), копії довідки АБ №645575 з ЄДРПОУ ТОВ «Світоч» (а.с.7), копії доповнення до довідки ЄДРПОУ (а.с.8), копії свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи (а.с.9), копії техпаспорта на гідротехнічні споруди (а.с.10-22), копії статуту ТОВ «Світоч» (а.с.23-36).

Оцінюючи в сукупності всі досліджені по справі докази, суд визнає вимоги позивача доведеними, тому за ним слід визнати право власності на гідроспоруди в частках, в яких вони просять.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 328 ЦК України, ст.ст.209, 212 - 215, 256 ЦПК України,

ВИРІШИВ:

Позов задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, право власності на 75,5% гідроспоруди №1 с.Китайгород, розташованої за межами с.Китайгород, на території Китайгородської сільської ради Іллінецького району Вінницької області, та на 75,5% гідроспоруди №2 с.Камяногірка, розташованої за межами с.Камяногірка, на території Китайгородської сільської ради Іллінецького району Вінницької області.

Визнати за ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_2, право власності на 24,5% гідроспоруди №1 с.Китайгород, розташованої за межами с.Китайгород, на території Китайгородської сільської ради Іллінецького району Вінницької області, та на 24,5% гідроспоруди №2 с.Камяногірка, розташованої за межами с.Камяногірка, на території Китайгородської сільської ради Іллінецького району Вінницької області.

Рішення може бути оскаржене до апеляційного суду Вінницької області шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня його проголошення, а особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну, скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення через Іллінецький районний суд.

Суддя Ю.В. Димбіцький

Дата ухвалення рішення17.11.2015
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53592438
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на гідроспоруду, ціна позову 322971 грн. 50 коп

Судовий реєстр по справі —131/2022/15-ц

Рішення від 17.11.2015

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Димбіцький Ю. В.

Ухвала від 27.10.2015

Цивільне

Іллінецький районний суд Вінницької області

Димбіцький Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні