Ухвала
від 18.11.2015 по справі 450/469/13-ц
ПУСТОМИТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 450/469/13-ц Провадження № 2-зз/450/15/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 листопада 2015 року Пустомитівський районний суд Львівської області в складі : головуючого-судді Мусієвського В.Є.

при секретарі Гук О.П.

з участю представників ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Пустомити заяву ОСОБА_4 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма Інтербуд" про скасування заході забезпечення позову у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма Інтербуд" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Універсал-Захід", ОСОБА_5, Публічного акціонерного товариства "Терра Банк", правонаступником якого є Публічне акціонерне товариство «Кристалбанк», третіх осіб Зимноводівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області, Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради "Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки" про визнання недійсним договору доручення, скасування свідоцтва про право власності на квартиру, скасування реєстрації права власності в єдиному реєстрі прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору іпотеки, виселення та визнання права власності на квартиру,-

встановив:

0 4 . 11.2015 року ОСОБА_4 в інтересах ТзОВ «Фірма Інтербуд» звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову. Свої вимоги мотивує тим, що ухвалою Пустомитівського районного суду Львівської області від 12.04.2010 року накладено арешт на квартиру АДРЕСА_1. Рішенням Пустомитівського районного суду Львівської області від 19.11.2014 року, позовні вимоги задоволено частково. Рішенням Апеляційного суду Львівської області від 02.10.2015 року, рішенням Пустомитівського районного суду Львівської області скасовано в частині визнання недійсним договору доручення №12 від 05.03.2007 року, в цій частині ухвалено нове рішення, яким визнано договір доручення №12 від 05.03.2007 року удаваним, встановлено що ТзОВ «Універсал - Захід» та ОСОБА_5 насправді вчинили інвестиційний договір № 12 від 05.03.2007 року та визнано його недійним. В решті рішення Пустомитівсього районного суду Львівської області залишено без змін. Питання про скасування заходів забезпечення позову вирішено не було.

В судовому засіданні представник ТзОВ «Фірма Інтербуд» - ОСОБА_1 подану заяву підтримав та просить таку задовольнити з підстав викладених в ній.

В судовому засіданні представник ПАТ «Кристалбанк» - ОСОБА_2, заперечив щодо задоволення вказаної заяви, оскільки ними подана касаційна скарга на зазначені рішення судів першої та апеляційної інстанції, а тому просить в задоволенні такої відмовити.

В судове засідання представник ОСОБА_5 - ОСОБА_3 не з'явився однак подав на адресу суду заяву в якій просить відмовити задоволенні заяви про скасування заходів забезпечення позову, оскільки рішення суду не виконане, а тому підстави скасування відсутні та просить проводити розгляд заяви у його відсутності.

Інші сторони в судове засідання не з'явились, не повідомили суд про причини своєї неявки, однак їх неявка не перешкоджає розгляду питання про скасування заходів забезпечення позову.

Розглянувши заяву та матеріали справи, заслухавши думку представників, суд приходить до переконання про задоволення заяви знаступних підстав.

У відповідності до положень ч. 6 ст. 154 ЦПК України якщо у задоволенні позову було відмовлено, провадження у справі закрито або заяву залишено без розгляду, вжиті заходи забезпечення позову застосовуються до набрання судовим рішенням законної сили. Проте суд може одночасно з ухваленням судового рішення або після цього постановити ухвалу про скасування заходів забезпечення позову.

Рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 19.11.2014 року у цій справі, позовні вимоги задоволено частково, визнано недійсним договір доручення №12 від 05 березня 2007 року, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю "Універсал-Захід" та ОСОБА_5 з додатками та доповненнями, скасовано свідоцтво про право власності на нерухоме майно ОСОБА_5 на квартиру АДРЕСА_2, скасовано реєстрацію права власності ОСОБА_5 на квартиру АДРЕСА_2 в єдиному реєстрі прав на нерухоме майно, визнано недійсним договір іпотеки квартири АДРЕСА_2, укладений 22 серпня 2008 року між Публічним акціонерним товариством "Терра Банк" та ОСОБА_5, визнано за Товариством з обмеженою відповідальністю "Фірма Інтербуд" (м.Львів, вул.Єфремова, 35, код ЄДРПОУ 35774634) право власності на квартиру АДРЕСА_3, стягнуто з Публічного акціонерного товариства "ОСОБА_6" та ОСОБА_5 в рівних частинах на користь Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма Інтербуд" сплачений судовий збір в розмірі 1821,80 гривень, в задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Рішенням Апеляційного суду Львівської області від 02.10.2015 року, рішення Пустомитівського районного суду Львівської області від 19.11.2014 року в частині визнання недійсним договору доручення № 12 від 05 березня 2007 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю «Універсал Захід» та ОСОБА_5 з додатками та доповненнями - скасована. В цій частині ухвалено нове рішення, яким визнано договір доручення № 12 від 05 березня 2007 року, укладеного між Товариством з обмеженою відповідальністю «Універсал Захід» та ОСОБА_5 з додатками та доповненнями удаваною угодою. Встановлено, що Товариство з обмеженою «Універсал Захід» та ОСОБА_7 насправді вчинили інвестиційний договір № 12 від 05 березня 2007 року. Визнано інвестиційний договір, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «Універсал захід» та ОСОБА_5 № 12 від 05 березня 2007 року недійсним. В решті рішення залишено без змін.

З врахуванням викладеного суд приходить до переконання про задоволення вимог заяви, з тих підстав, що справа вирішена по суті та рішення набрало законної сили, а тому потреба в забезпечені позову відсутня. У зв'язку з цим, необхідно скасувати заходи забезпечення позову, а саме зняти арешт з квартири АДРЕСА_4, накладений ухвалою Пустомитівського районного суду Львівської області від 13.04.2010 року.

Керуючись ст.154, 209 ЦПК України , суд,-

у х в а л и в :

Заяву ОСОБА_4 в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма Інтербуд» - задовольнити.

Заходи забезпечення позову у виді арешту на квартиру АДРЕСА_4 накладені ухвалою Пустомитівського районного суду Львівської області від 12 . 04.2010 року у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма Інтербуд" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Універсал-Захід", ОСОБА_5, Публічного акціонерного товариства "Терра Банк", правонаступником якого є Публічне акціонерне товариство «Кристалбанк», третіх осіб Зимноводівської сільської ради Пустомитівського району Львівської області, Обласного комунального підприємства Львівської обласної ради "Бюро технічної інвентаризації та експертної оцінки" про визнання недійсним договору доручення, скасування свідоцтва про право власності на квартиру, скасування реєстрації права власності в єдиному реєстрі прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору іпотеки, виселення та визнання права власності на квартиру - скасувати.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до апеляційного суду Львівської області через Пустомитівський районний суд Львівської області протягом 5-ти днів з дня її проголошення або отримання копії.

СуддяОСОБА_8

Дата ухвалення рішення18.11.2015
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53598347
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності на квартиру, скасування реєстрації права власності в єдиному реєстрі прав на нерухоме майно, визнання недійсним договору іпотеки, виселення та визнання права власності на квартиру

Судовий реєстр по справі —450/469/13-ц

Ухвала від 18.11.2015

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Рішення від 19.11.2014

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Рішення від 19.11.2014

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 17.11.2014

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 16.10.2014

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 12.08.2014

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 16.07.2014

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 15.07.2014

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Мусієвський В. Є.

Ухвала від 12.08.2013

Цивільне

Пустомитівський районний суд Львівської області

Кіпчарський М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні