Ухвала
від 19.11.2015 по справі 916/4634/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

про повернення заяви про порушення провадження

у справі про банкрутство

"19" листопада 2015 р. № 916/4634/15

Суддя Антощук С.І., розглянувши матеріали заяви боржника (вх.№4871/15 від 17.11.2015р.) Товариства з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМ» (65082, Одеська обл., м. Одеса, вул. Преображенська, буд. 5, кв.1; код ЄДРПОУ 35991831) про порушення справи про банкрутство за положеннями ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом",

ВСТАНОВИВ:

17.11.2015р. боржник, Товариство з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМ», звернувся до господарського суду Одеської області із заявою (вх.№4871/15 від 17.11.2015р.) про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМ» у порядку ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч.2 ст.4 1 Господарського процесуального кодексу України провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Відповідно до ч.ч.1,4 ст.2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України. Провадження у справах про банкрутство окремих категорій суб'єктів підприємницької діяльності регулюється з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Згідно ч.ч.2,9 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до заяви про порушення справи про банкрутство додаються докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законодавством він не підлягає сплаті. За подання заяви про порушення справи про банкрутство справляється судовий збір у порядку, передбаченому законом.

Також, п.3 ч.1 ст.57 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що до позовної заяви додаються документи, які підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Згідно з ч.1 ст.4 Закону України „Про судовий збір", судовий збір справляється у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати у місячному розмірі, встановленої законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Відповідно до підпункту 9 п.2 ч.2 ст.4 Закону України „Про судовий збір" ставка судового збору за подання заяви про порушення справи про банкрутство, що подається до господарського суду, складає 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

Згідно зі ст.8 Закону України „Про Державний бюджет України на 2015рік" розмір мінімальної заробітної плати станом на 01.01.2015р. становив 1 218 грн.

Таким чином, заявник зобов'язаний до заяви про порушення справи про банкрутство надати докази сплати судового збору за подання заяви у сумі 12 180грн. Однак, доказів сплати судового збору за подання заяви про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМ» заявником не надано.

Відповідно до ч.1 ст.15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України суддя повертає заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо до заяви не додано доказів сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Враховуючи вищевикладене, заява про порушення справи про Товариства з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМ» підлягає поверненню заявнику без розгляду на підставі ч.1 ст.15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.4 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч.2 ст.15 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленою порядку.

Керуючись ч.1 ст.15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.4 ч.1 ст.63 Господарського процесуального кодексу України, суд -

У Х В А Л И В:

1.Заяву боржника (вх.№4871/15 від 17.11.2015р.) Товариства з обмеженою відповідальністю «УПРАВЛІННЯ МЕХАНІЗАЦІЇ ОТГМ» (65082, Одеська обл., м. Одеса, вул. Преображенська, буд. 5, кв.1; код ЄДРПОУ 35991831) про порушення справи про банкрутство за положеннями ст.95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" повернути заявнику без розгляду.

2.Матеріали заяви з додатком надіслати заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення згідно з ч.4 ст.8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Ухвала може бути оскаржена у порядку, встановленому ст. 91, 106 Господарського процесуального кодексу України, ст.8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Додаток: заява про порушення справи про банкрутство на 3-х арк. з додатком на 31-му арк.

Суддя С.І. Антощук

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення19.11.2015
Оприлюднено24.11.2015
Номер документу53612134
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/4634/15

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Антощук С.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні