Ухвала
від 05.04.2013 по справі 569/6549/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/6549/13-к

УХВАЛА

05 квітня 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е. , з участю слідчого - Парчука С.В., прокурора - Рогальчука К.Л. розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області капітана міліції ОСОБА_1 яке погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів , -

ВСТАНОВИВ:

03 квітня 2013 року слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів (інформації).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив , що встановлено, що на території Рівненської області діє злочинна група з ознаками організованості, члени якої займаються службовим підробленням та заволодінням коштами державного бюджету в особливо великих розмірах.

Так, посадові особи ТОВ В«Фапомед УкраїнаВ» , код ЄДРПОУ 35011201, юридична адреса: Рівненська область, селище міського типу Гоща, вулиця Островського, будинок 46, в особі директора ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, громадянина ОСОБА_4, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2 та виконавчого директора ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3, зареєстрованого за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4, незаконно формують податковий кредит з податку на додану вартість (ПДВ) вищевказаного товариства, шляхом укладання нікчемних угод (проведення безтоварних операцій) із підконтрольними їм суб'єктами господарювання, а саме:

- ТОВ В«ОСОБА_6 ОСОБА_5В» , код ЄДРПОУ 37943182, юридична адреса: Рівненська область, місто Рівне, вулиця Гагаріна, будинок 39, засновник ОСОБА_5, ІНФОРМАЦІЯ_3, директор ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_5, котрі зареєстровані за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_4;

- ПМП-фірма В«ГномВ» , код ЄДРПОУ 22556560, юридична адреса: Рівненська область, місто Рівне, вулиця Гагаріна, будинок 39, директор ОСОБА_8, ІНФОРМАЦІЯ_6, котрий зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_7;

- ТОВ-фірма В«АДС-ВестВ» , код ЄДРПОУ 22567434, юридична адреса: АДРЕСА_1, засновник та директор ОСОБА_9, ІНФОРМАЦІЯ_8, котрий зареєстрований за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_9.

У подальшому вищевказані безтоварні операції, предметом яких є запчастини до обладнання з виробництва медичного одягу, відображаються в податковій звітності ТОВ В«Фапомед УкраїнаВ» , використовуються у розрахунку сум бюджетного відшкодування ПДВ, а відповідні суми ПДВ, відшкодовуються з державного бюджету України на розрахунковий рахунок вищевказаного товариства, які у подальшому конвертуються у готівку через фіктивні суб'єкти підприємницької діяльності.

У підтвердження вищевикладеного, встановлено, що згідно акту № 84/22-200/22556560 від 20.02.2013 В«Про результати проведення позапланової виїзної документальної перевірки ПМП ФІРМА В«ГНОМВ» (код ЄДРПОУ 22556560), щодо дотримання вимог податкового законодавства при проведенні взаєморозрахунків з ТОВ В«МатадорВ» (код ЄДРПОУ 31820299) та ТОВ В«Ангстрем КонтинентальВ» (код ЄДРПОУ 33906299) за період з 01.01.2012 року по 31.12.2012 рокуВ» , перевіркою ПМП ФІРМА В«ГНОМВ» встановлено ряд порушень

Згідно витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців №15898092 станом на 19.02.2013 - ПМП - ФІРМА В«ГНОМВ» , розташована за адресою: 33003, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 39.

11 березня 2013 року на адресу слідчого управління УМВС надійшла письмова відповідь з ДПІ у м. Рівному ДПС у Рівненській області, на запит слідчого, щодо надання інформації про відкриті банківські рахунки, наступного суб'єкта підприємницької діяльності, а саме: ПМП - ФІРМА В«ГНОМВ» , розташована за адресою: 33003, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 39 - перебуває на обліку в ДПІ у м. Рівному ДПС у Рівненській області та має відкритий рахунок в - ПАТКБ В«ПРАВЕКС-БАНКВ» (МФО 321983),

Слідчий суду пояснив, що , виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (відомості, які становлять банківську таємницю), з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки), що стосуються ПМП - ФІРМА В«ГНОМВ» , розташована за адресою: 33003, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 39, (в період часу з 01.01.2011 по день проведення виїмки), котрі перебувають у володінні юридичної особи - - ПАТКБ В«ПРАВЕКС-БАНКВ» (МФО 380838), що за адресою: Київська обл., м. Київ, вул. Кловський узвіз, 9/2,, крім того просить суд надати тимчасовий доступ слідчому Миронцю Р.П.

Прокурор в судовому засіданні клопотання про тимчасовий доступ до клопотання підтримав з підстав зазначених в ньому та просить суд його задоволити.

Представник ПАТ КБ В«ПравексБанкВ» на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив.

Однак їх неявка у відповідності до ст.. 163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, прокурора та дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до статті 60 Закону України В«Про банки та банківську діяльністьВ» : інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Відповідно до статті 62 Закону України В«Про банки та банківську діяльністьВ» : інформація щодо юридичних осіб, яка містить банківську таємницю розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

Враховуючи, що що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, до яких необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (відомості, які становлять банківську таємницю), з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки), що стосуються ПМП - ФІРМА В«ГНОМВ» , розташована за адресою: 33003, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 39, котрі перебувають у володінні юридичної особи - наступної банківської установи: ПАТКБ В«ПРАВЕКС-БАНКВ» (МФО 380838), що за адресою: Київська обл., м. Київ, вул. Кловський узвіз, 9/2, необхідно розкрити банківську таємницю та отримати тимчасовий доступ до вищевказаних речей і документів та провести їх вилучення (здійснити їх виїмку), суд вважає,що дане клопотання обґрунтоване, таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.159-164, 372,395 КПК України, слідчий суддя,-

Ухвалив:

Клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області капітана міліції ОСОБА_1 яке погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_10 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (відомості, які становлять банківську таємницю та здійснити вилучення документів, що стосуються ПМП - ФІРМА В«ГНОМВ» , розташована за адресою: 33003, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 39, (в період часу з 01.01.2011 по день проведення виїмки), котрі перебувають у володінні юридичної особи - ПАТ КБ В«Правес-БанкВ» м. Київ, вул.. Кловський узвіз 9/2

а саме:

- документів (виписка) руху коштів (реєстру розрахункових операцій) по розрахунковим рахункам:

1. номер рахунку - 2600301530006, дата відкриття - 12.11.2004, дата закриття - 23.05.2012, валюта - Українська гривня;

2. номер рахунку - 26000799963494, дата відкриття - 11.04.2012, валюта - Українська гривня,

що стосуються ПМП - ФІРМА В«ГНОМВ» , розташована за адресою: 33003, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 39, у друкованому та електронному вигляді, із зазначенням класифікації за дебетом та кредитом рахунків, ініціаторів платежів та одержувачів коштів, з обов'язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, ідентифікацією призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), з метою попередження приховування незаконного походження грошових коштів та подальшої їх легалізації, проведення аналізу стану рахунків;

- всієї юридичної (банківської) справи ПМП - ФІРМА В«ГНОМВ» , розташована за адресою: 33003, Рівненська обл., Рівненський р-н, м. Рівне, вул. Гагаріна, буд. 39;

- всіх банківських карток із зразками підписів, заяв, копій паспортів, доручень, договорів, повідомлень про відкриття рахунку, інших документів, які надавались банку при відкритті (подальшій зміні поточних даних та користування рахунком) рахунків:

1. номер рахунку - 2600301530006, дата відкриття - 12.11.2004, дата закриття - 23.05.2012, валюта - Українська гривня;

2. номер рахунку - 26000799963494, дата відкриття - 11.04.2012, валюта - Українська гривня;

- платіжних доручень, грошових чеків, а також меморіальних ордерів, які свідчать про надходження та використання коштів по рахунках:

1. номер рахунку - 2600301530006, дата відкриття - 12.11.2004, дата закриття - 23.05.2012, валюта - Українська гривня;

2. номер рахунку - 26000799963494, дата відкриття - 11.04.2012, валюта - Українська гривня;

- документів про встановлення та обслуговування системи В«Банк-КлієнтВ» , протоколи обміну інформацією, LOG-файли, копії документів про передачу магнітних носіїв з файлами, копії журналів, тощо, з дня відкриття рахунку по день проведення даної слідчої дії (виїмки), із зазначенням ІР-адрес та МАС-адрес комп'ютерів, з яких відбувалося з'єднання з системою;

- документів, щодо проведення фінансового моніторингу співробітниками ПАТКБ В«ПРАВЕКС-БАНКВ» (МФО 380838), що за адресою: Київська обл., м. Київ, вул. Кловський узвіз, 9/2, банківських операцій по рахункам:

1. номер рахунку - 2600301530006, дата відкриття - 12.11.2004, дата закриття - 23.05.2012, валюта - Українська гривня;

2. номер рахунку - 26000799963494, дата відкриття - 11.04.2012, валюта - Українська гривня,

а саме: реєстру фінансового моніторингу, файлів-повідомлення, файлів-запитів, файлів-відповідей, файлів-додатків, файлів-квитанцій, довідок щодо обґрунтування рішення про недоцільність інформування Уповноваженого органу про фінансову операцію, яка підлягає фінансовому моніторингу, анкети клієнта (відповідно до Положення НБУ про здійснення банками фінансового моніторингу) тощо;

- документів внутрішнього банківського фінансового моніторингу банківських операцій по рахункам:

1. номер рахунку - 2600301530006, дата відкриття - 12.11.2004, дата закриття - 23.05.2012, валюта - Українська гривня;

2. номер рахунку - 26000799963494, дата відкриття - 11.04.2012, валюта - Українська гривня;

- електронних платіжних документів по рахункам, отриманих від імені вищевказаного товариства по каналах системи В«Банк-КлієнтВ» і підписаних електронним цифровим підписом службової особи;

- заяв на зняття грошових коштів (переведення на корпоративний рахунок), видаткових касових ордерів на отримання готівки, грошових чеків з контрольною маркою на отримання готівки, доручень, інших документів, щодо отримання грошових коштів з рахунків:

1. номер рахунку - 2600301530006, дата відкриття - 12.11.2004, дата закриття - 23.05.2012, валюта - Українська гривня;

2. номер рахунку - 26000799963494, дата відкриття - 11.04.2012, валюта - Українська гривня.

В разі відсутності оригіналів надати слідчому слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_10 засвідчені копії вказаних документів та протоколів, що підтверджують вилучення оригіналів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_11

Дата ухвалення рішення05.04.2013
Оприлюднено25.11.2015
Номер документу53615478
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/6549/13-к

Ухвала від 05.04.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні