Ухвала
від 13.11.2013 по справі 569/20388/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/20388/13-к

УХВАЛА

13 листопада 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е. , з участю слідчого - Миронця Р.П. розглянувши клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 яке погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів , -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене заступником начальника відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів (інформації).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в його провадженні перебувають матеріали кримінального провадження № 12013190020000265 внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 9.07.2013, по факту фіктивного підприємництва ПНВП «Такт» ЄДРПОУ 139987781, по факту фіктивного підприємництва ТОВ-фірма «Агросервіспостач» ЄДРПОУ 23302844, по факту фіктивного підприємництва ТОВ «Владіс-Рівне» ЄДРПОУ 35717728, по факту фіктивного підприємництва ТОВ «Ангстрем Континенталь» ЄДРПОУ 33906299, по факту фіктивного підприємництва ТОВ «Матадор» ЄДРПОУ 31820299, по факту фіктивного підприємництва ТОВ «Ривс» ЄДРПОУ 34914473, по факту фіктивного підприємництва ТОВ «Тритонн» ЄДРПОУ 35616701, шахрайства в особливо великих розмірах вчиненого службовими особами ТОВ «Квазар-Захід» ЄДРПОУ 33871790, легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом службовими особами ТОВ «Квазар-Захід» ЄДРПОУ 33871790, фіктивного підприємництва ТОВ «Квазар-Захід» ЄДРПОУ 33871790, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст.205 ч. ч. 2 ст. 209, 4 ст. 190 КК України

Слідчий підтримав клопотання в повному обсязі , суду пояснив, що під час під час досудового слідства, виникла необхідність у тимчасовому доступу до речей і документів, з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки) - документів фінансової звітності (баланси та звіти про фінансові результати), а також документів по накладенню штрафу за несвоєчасне подачі звітності за період часу з 01.01.2012 по день вручення ухвали суду щодо Приватне науково виробниче підприємство «Такт» код ЄДРПОУ 13987781, за юридичною адресою: АДРЕСА_1, оскільки вищевказані документи необхідні, для подальшого їх використання при призначені документальної позапланової виїзної перевірки щодо дотримання чинного податкового та валютного законодавства при здійсненні фінансових операцій, достовірності ведення бухгалтерського та податкового обліку, позапланової ревізії щодо перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності, судово-економічної експертизи та судово-почеркознавчої експертизи, які можуть бути використані як доказ в суді, у зв»язку з чим просить суд його задоволити.

Крім того слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни та знищення речей чи документів, слідчий суддя приходить до висновку про розгляд даного клопотання , без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення слідчого та дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення.

Відповідно до ч.1 ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказані речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до вищевказаних документів та вилучити (здійснити їх виїмку), суд вважає,що дане клопотання обґрунтоване, таке, що підлягає до задоволення.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.159-164, 372,395 КПК України, слідчий суддя,-

Ухвалив:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати старшому слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ та вилучити (здійснити їх виїмку) оригінали документів фінансової звітності (баланси та звіти про фінансові результати), а також документів по накладенню штрафу за несвоєчасне подачі звітності за період часу з 01.01.2011 по день вручення ухвали суду, щодо Приватне науково виробниче підприємство «Такт» код ЄДРПОУ 13987781, за юридичною адресою: АДРЕСА_1, які знаходяться у володінні Головного управління статистики у Рівненській області, за адресою: м. Рівне вул. Короленка,7.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення13.11.2013
Оприлюднено25.11.2015
Номер документу53615780
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —569/20388/13-к

Ухвала від 13.11.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні