Ухвала
від 27.11.2013 по справі 569/21488/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/21488/13-к

УХВАЛА

27 листопада 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е., з участю слідчого Мацько С.М. розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області Мацько С.М., яке погоджене начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області Дяком В.А. про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області Мацько С.М. звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області Дяком В.А. про проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000191 за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» (код ЄДРПОУ 14314989, м. Рівне вул. Д. Галицького, 25) в змові із службовими особами ППФ «Інтерекопласт» (код ЄДРПОУ 30461096 м. Рівне вул Гагаріна, 39) за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» зареєстроване 08.04.1996 року основним видом діяльності якого є виробництво обладнання зв'язку. Акціонерами даного товариства є ППФ "Інтерекопласт" та ТОВ "Енергоінвест".

Також встановлено, що в червні 2011 року ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» реалізувало для ППФ «Інтерекопласт» основні засоби (будівлі) на загальну суму 40 млн. грн. В подальшому, з метою не сплати податкових зобов'язань до бюджету у вказаному періоді ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» в бухгалтерському та податковому обліку відобразило придбання товаро-матеріальних цінностей (ПВХ, дробарки, транспортні засоби та ін.) у ППФ «Інтерекопласт» на суму 40 232 683,8 грн. Фактично вищезазначені товаро-матеріальні цінності на ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» не поставлялись, а знаходились на складі у ППФ «Інтерекопласт».

Також встановлено, що в період липня - вересня 2012 року придбані ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» товаро-матеріальні цінності у ППФ «Інтерекопласт» реалізувало для ТОВ ТД «Надія» (код ЄДР 25612905) та ТОВ «Автострада Україна» (код ЄДР 38212420) по ціні нижчій на 18,7 млн.грн. (в т.ч. ПДВ 3,1 млн. грн.). В подальшому ТОВ «Автострада Україна» зазначені товари реалізувало по ціні придбання для ППФ «Інтерекопласт».

Таким чином службові особи ТОВ «Рівненський радіотехнічний завод», перебуваючи в змові із службовими особами ППФ «Інтерекопласт» в порушення п. 188.1 ст. 188 Податкового кодексу України умисно ухились від сплати податку на додану вартість в сумі 3,1 млн. грн.

Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_3 від 18.11.2013 р. встановлено, що документи, а саме: контракти, договори, заяви, акти приймання-передачі, листи, видаткові та податкові накладні, доручення та інші документи, які свідчать про умисне ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» у змові із службовими особами ППФ «Інтерекопласт», а також платіжні картки доступу до банківських рахунків, речі та цінності, здобуті злочинним шляхом, документи, які містять ознаки підробки, чорнові записи щодо подвійної бухгалтерії, технічні засоби, які задіяні в злочинній схемі, а саме: USB - накопичувачі, ноут-буки, комп'ютери, а також інші предмети і документи, що підтверджують злочинну діяльність вищезазначених осіб, які мають значення для встановлення істини в кримінальному провадженні №32013190000000191, знаходяться за адресою ППФ «Інтерекопласт» в м. Рівне по вул. Гагаріна, 39 корпус « 0-9» .

Слідчий підтримав клопотання про проведення обшуку та пояснив, що є достатні підстави вважати, що документи та інші речі у тому числі комп'ютерна техніка, чорнові записи, які свідчать про злочинну діяльність службових осіб ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» та ППФ «Інтерекопласт», знаходяться за адресою даного підприємства у м. Рівне по вул. Гагаріна, 39 корпус « 0-9» у зв»язку з чим просить суд його задоволити.

Заслухавши пояснення слідчого , матеріали клопотання суд прийшов до висновку про задоволення клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.234 КК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно листа Реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції Рівненської області № 6128377 від 23.09.2013 року, право власності на об'єкти нерухомого майна за даною адресою зареєстровано за ОСОБА_4.

Враховуючи викладене, а також зважаючи на те, що ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» є пов'язаною особою із ППФ «Інтерекопласт» управління якими здійснює гр. ОСОБА_5 та є достатні підстави вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення (приховування) документів, які знаходяться у ППФ «Інтерекопласт» по проведених фінансово-господарських операціях із вищезазначеними підприємствами та мають значення для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, суд прийшов до висновку, що клопотання є обґрунтованим, та підтверджено належними доказами та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУФР ГУ Міндоходів у Рівненській області Мацько С.М. дозвіл на проведення обшуку в офісних приміщеннях за фактичною адресою ППФ «Інтерекопласт» в м. Рівне по вул. Гагаріна, 39 корпус «О-9», право власності на об'єкти нерухомого майна яке зареєстровано за ОСОБА_4 з метою встановлення та вилучення оригіналів фінансово-господарських документів, комп'ютерної техніки, чорнових записів, предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню, а саме:

договорів, контрактів, додатків до них, актів приймання-передачі робіт, податкових та видаткових накладних, платіжних доручень та інших документів щодо взаємовідносин ППФ «Інтерекопласт» із ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод», ТОВ «Автострада Україна» та ТОВ ТД «Надія»;

технічних засобів, а саме: USB - накопичувачів, ноут-буків, комп'ютерів, які задіяні в злочинній схемі та свідчать про господарську діяльність ППФ «Інтерекопласт» із ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод», ТОВ «Автострада Україна» та ТОВ ТД «Надія»;

чорнових записів щодо господарської діяльності проведеної ППФ «Інтерекопласт» із ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод», ТОВ «Автострада Україна», ТОВ ТД «Надія» та їх службових осіб направленої на умисне ухилення від сплати податків ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» та інших предметів, які мають значення для встановлення істини по кримінальному провадженню.

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду Ореховська К.Е.

Дата ухвалення рішення27.11.2013
Оприлюднено21.11.2016
Номер документу53615795
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/21488/13-к

Ухвала від 27.11.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні