Ухвала
від 23.12.2013 по справі 569/22825/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22825/13-к

УХВАЛА

23 грудня 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е. , з участю слідчого - Парчука С.В. розглянувши клопотання слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 яке погоджене старшим прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів , -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене старшим прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів (інформації).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в його провадженні перебувають матеріали досудового розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013190020000285 від 26.07.2013, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Слідчий підтримав клопотання в повному обсязі , суду пояснив, що під час проведення досудового розслідування у вищевказаному кримінальному проваджені, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (відомості, які становлять банківську таємницю), з можливістю їх вилучення (здійснення їх виїмки), що стосуються ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКА ДЕРЕВООБРОБНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "УДК"), Код ЄДРПОУ 32828634, в період часу з 01.01.2011 по день проведення виїмки - котрі перебувають у володінні юридичної особи - наступної банківської установи: номер рахунку 26006217469501, відкритий в АТ "УКРСИББАНК" , код за ЄДРПОУ 09807750, МФО 351005, юридична адреса: м. Харків проспект Московський, 60, мережа: відділення № 636 АТ В«УкрСиббанкВ» , юридична адреса: м. Рівне вул. П.Полтави, 1. Вищевказані документи містять відомості незаконного способу заволодіння державними коштами, їх подальше використання, а також відповідні документи необхідні, для подальшого їх використання при призначені документальної позапланової виїзної перевірки, щодо дотримання вимог податкового законодавства, валютного та іншого законодавства України при здійсненні юридичною особою господарської діяльності, а також достовірності заповнення податкових декларацій (розрахунків), фінансової, статистичної та іншої звітності, регістрів податкового та бухгалтерського обліку, ведення яких передбачено законом, первинних документів, які використовуються в бухгалтерському та податковому обліку і пов'язані з нарахуванням і сплатою податків та зборів, для призначення позапланової ревізії щодо перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності, призначення судово-економічної експертизи, судово-будівельної експертизи, судово-почеркознавчої експертизи, у зв'язку з чим просить суд його задоволити.

Крім того слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни та знищення речей чи документів, слідчий суддя приходить до висновку про розгляд даного клопотання , без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Заслухавши пояснення слідчого та дослідивши надані матеріали кримінального провадження, слід прийти до висновку, що клопотання підлягає до задоволення частково .

Відповідно до ч.1 ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч.5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до статті 60 Закону України В«Про банки та банківську діяльністьВ» : інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею.

Відповідно до статті 62 Закону України В«Про банки та банківську діяльністьВ» : інформація щодо юридичних осіб, яка містить банківську таємницю розкривається банками з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду.

Відповідно до частини 2 статті 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Враховуючи вищевикладене, з метою всебічного, повного і неупередженого дослідження усіх обставин кримінального провадження, суд вважає,що дане клопотання обґрунтоване, таке, що підлягає до задоволення частково в межах руху коштів по рахунку..

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.159-164, 372,395 КПК України, слідчий суддя,-

Ухвалив:

Клопотання - задовольнити частково.

Надати слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, слідчого управління УМВС України в Рівненській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю (відомості, які становлять банківську таємницю), що стосуються: ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКА ДЕРЕВООБРОБНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "УДК"), Код ЄДРПОУ 32828634, в період часу з 01.01.2011 по 23.12.2013 року - котрі перебувають у володінні юридичної особи - наступної банківської установи: номер рахунку 26006217469501, відкритий в АТ "УКРСИББАНК" , код за ЄДРПОУ 09807750, МФО 351005, юридична адреса: м. Харків проспект Московський, 60, мережа: відділення № 636 АТ В«УкрСиббанкВ» , юридична адреса: м. Рівне вул. П.Полтави, 1, а саме: документів (виписка) руху коштів (реєстру розрахункових операцій) по розрахунковому рахунку №26006217469501, що стосується ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "УКРАЇНСЬКА ДЕРЕВООБРОБНА КОМПАНІЯ" (ТОВ "УДК"), у друкованому та електронному вигляді, із зазначенням класифікації за дебетом та кредитом рахунків, ініціаторів платежів та одержувачів коштів, з обов'язковим чітким зазначенням номерів платіжних документів, конкретного часу та дати платежу, суми коштів, повних даних платника та отримувача коштів (в тому числі клієнтів іншого банку), з зазначенням коду, номера рахунку та МФО банківської установи, ідентифікацією призначення платежу (куди і за що відправлено кошти та звідки і за що отримано кошти), з метою попередження приховування незаконного походження грошових коштів та подальшої їх легалізації, проведення аналізу стану рахунків;

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення23.12.2013
Оприлюднено25.11.2015

Судовий реєстр по справі —569/22825/13-к

Ухвала від 23.12.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні