Ухвала
від 10.12.2013 по справі 569/22254/13-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/22254/13-к

УХВАЛА

10 грудня 2013 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області Ореховська К.Е., з участю слідчого - Василюка А.М. розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1. яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів , -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1 звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене, яке погоджене старшим прокурором відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до документів (інформації).

В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в його провадженні перебувають досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013190000000195 від 27 листопада 2013 року за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Слідчий в судовому засіданні підтримав клопотання , просить суд його задоволити, суду пояснив, що одним з джерел перевірки законності проведених операцій, встановлення реальних об'ємів проведених фінансових операцій та механізму проведених взаєморозрахунків з контрагентами є дані про рух грошових коштів по рахунках вказаного підприємства. З метою всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що становлять банківську таємницю клієнта Київської філії ПАТ «Промилово фінансовий банк» .

Представник Київської філії ПАТ «Промилово фінансовий банк» на виклик суду не прибув, про час і місце розгляду клопотання був повідомлений у встановленому законом порядку, про причини неприбуття не повідомив.

Однак їх неявка у відповідності до ст.163 КПК України не перешкоджає розгляду вищевказаного клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, суд прийшов до висновку, що клопотання підлягає до задоволення частково.

Відповідно до ст.159 КК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ст.60 Закону України «Про банки та банківську діяльність» інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту, є банківською таємницею. Слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Враховуючи, що інформація, яка міститься в матеріалах справи з юридичного оформлення відкриття рахунку №26000296501 (українська гривня) в платіжних дорученнях на списання коштів з вищевказаного рахунку, та дані про рух коштів на рахунку мають істотне значення для встановлення істини у кримінальному провадженні і є банківською таємницею, слідчий суддя вважає, що дане клопотання обґрунтоване частково та таке, що підлягає до задоволення частково

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.159, 162-164 КПК України слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_1 тимчасовий доступ до документів щодо діяльності ТОВ «Сталісбуд» (код - 37723445), які знаходяться у Київській філії ПАТ «Промислово фінансовий банк» (МФО 320906, м. Київ, вул. Дмитрівська, 18/24) і містять відомості, які можуть становити банківську таємницю, а саме: розгорнутого руху коштів по рахунку №26000296501 (українська гривня) із зазначенням дати проведення операції, назви та коду контрагента, суми та призначення платежу (у тому числі на електронних носіях) за період листопад, грудень 2011 року та лютий 2012 року шляхом виготовлення таких документів (інформації) в електронному та письмовому вигляді.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей та документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Рівненського міського суду ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення10.12.2013
Оприлюднено25.11.2015
Номер документу53615894
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів

Судовий реєстр по справі —569/22254/13-к

Ухвала від 10.12.2013

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е. К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні