Ухвала
від 24.01.2014 по справі 569/936/14-к
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/936/14-к

УХВАЛА

24 січня 2014 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , з участю слідчого ОСОБА_2 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_2 яке погоджене начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про проведення огляду , -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_2 звернувся до Рівненського міського суду з клопотанням, яке погоджене начальником відділу нагляду прокуратури Рівненської області ОСОБА_3 про проведення огляду .

В обґрунтування клопотання слідчий вказав, що слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №32013190000000191 за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ Рівненський радіотехнічний завод (код ЄДРПОУ 14314989, м. Рівне вул. Д. Галицького, 25) в змові із службовими особами ППФ Інтерекопласт (код ЄДРПОУ 30461096 м. Рівне вул Гагаріна, 39) за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ПАТ Рівненський радіотехнічний завод зареєстроване 08.04.1996 року основним видом діяльності якого є виробництво обладнання зв`язку. Основним акціонером даного товариства є ТОВ "Енергоінвест" засновником якого в свою чергу є ППФ "Інтерекопласт".

Так встановлено, що в червні 2011 року ПАТ Рівненський радіотехнічний завод реалізувало для ППФ Інтерекопласт основні засоби (будівлі) на загальну суму 40 млн. грн. В подальшому, з метою умисного ухилення від сплати податкових зобов`язань до бюджету у вказаному періоді ПАТ Рівненський радіотехнічний завод в бухгалтерському та податковому обліку відобразило придбання товарно-матеріальних цінностей (ПВХ, дробарки, транспортні засоби та ін.) у ППФ Інтерекопласт на суму 40 232 683,8 грн. Фактично вищезазначені товарно-матеріальні цінності на ПАТ Рівненський радіотехнічний завод не поставлялись, а знаходились на складі у ППФ Інтерекопласт.

Також встановлено, що в період липня вересня 2012 року придбані ПАТ Рівненський радіотехнічний завод товарно-матеріальні цінності у ППФ Інтерекопласт реалізувало для ТОВ Торговий будинок Надія (код ЄДР 25612905) та ТОВ Автострада Україна (код ЄДР 38212420) по ціні нижчій на 18,7 млн.грн. (в т.ч. ПДВ 3,1 млн. грн.). В подальшому ТОВ Автострада Україна зазначені товари реалізувало по ціні придбання для ППФ Інтерекопласт, а ТОВ Торговий будинок Надія (код ЄДР 25612905) передало на зберігання екструзійну лінію ССТ-55; термопласти Куасі; фільєра з калібрат. 100 мм; фільєра з калібрат. рама 70*50; фільєра з калібрат. створка дверн.; фільєра з калібрат. Штапик 24; форма для термопласта Заглушка водовідл., форма для термопласта Поділ. Для стеклопак.; форма для термопласта Уголок 15,5; форма для термопласта Уголок 19,5; форма для термопласта Уголок 7,5 для ППФ Інтерекопласт.

Таким чином службові особи ПАТ Рівненський радіотехнічний завод, перебуваючи в змові із службовими особами ППФ Інтерекопласт в порушення п. 188.1 ст. 188 Податкового кодексу України умисно ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі 3,1 млн. грн.

Згідно протоколу допиту свідка ОСОБА_4 від 13.01.2014 р., який є директором ППФ Інтерекопласт встановлено, що товарно-матеріальні цінності (екструзійна лінія ССТ-55; термопласти Куасі; фільєра з калібрат. 100 мм; фільєра з калібрат. рама 70*50; фільєра з калібрат. створка дверн.; фільєра з калібрат. Штапик 24; форма для термопласта Заглушка водовідл., форма для термопласта Поділ. Для стеклопак.; форма для термопласта Уголок 15,5; форма для термопласта Уголок 19,5; форма для термопласта Уголок 7,5), які ПАТ Рівненський радіотехнічний завод реалізував для ТОВ Торговий Будинок Надія знаходяться на зберігані у ППФ Інтерекопласт за адресою м. Рівне вул. Гагаріна, 39 в приміщеннях, які перебувають у володіні ОСОБА_5 .

Слідчий підтримав клопотання про проведення огляду, та суду пояснив, що є необхідність здійснити огляд вищезазначених товарно-матеріальних цінностей з метою встановлення ідентифікуючих ознак, фізичного стану останніх та проведення товарознавчої експертизи вказаних ТМЦ

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання суд прийшов до висновку про задоволення клопотання.

Відповідно до ч.1 ст.237 КК України, з метою виявлення та фіксації відомостей, щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення , речей та документів.

У відповідності до ч.2 ст. 237 КПК України, огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

У відповідності до ч.1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч.5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному у клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Згідно листа Реєстраційної служби Рівненського міського управління юстиції Рівненської області № 6128377 від 23.09.2013 року, право власності на об`єкти нерухомого майна за адресою АДРЕСА_1 зареєстровано за ОСОБА_5 .

Враховуючи вищевикладені обставини, а також ті обставини, що у слідства є необхідність здійснити огляд вищезазначених товарно-матеріальних цінностей з метою встановлення ідентифікуючих ознак, фізичного стану останніх та проведення товарознавчої експертизи вказаних ТМЦ, суд прийшов до висновку, що клопотання є обґрунтоване та таким, що підлягає до задоволення.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234, 235,237 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління Міндоходів у Рівненській області ОСОБА_2 дозвіл на проведення огляду екструзійної лінії ССТ-55; термопластів Куасі; фільєрів з калібрат. 100 мм; фільєрів з калібрат. рама 70*50; фільєрів з калібрат. створка дверн.; фільєрів з калібрат. Штапик 24; форми для термопласта Заглушка водовідл., форми для термопласта Поділ. Для стеклопак.; форми для термопласта Уголок 15,5; форми для термопласта Уголок 19,5; форми для термопласта Уголок 7,5, які належать ТОВ Торговий будинок Надія та знаходяться на зберігані у ППФ Інтерекопласт в приміщеннях за адресою м. Рівне вул. Гагаріна, 39, право власності на які зареєстровано за ОСОБА_5 .

Встановити строк дії ухвали терміном на один місяць з моменту постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_1

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення24.01.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу53615896
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —569/936/14-к

Ухвала від 24.01.2014

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ореховська К.Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні