Ухвала
від 30.03.2012 по справі 0870/885/12
ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАПОРІЗЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

УХВАЛА

ПРО ЗАКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

30 березня 2012 року Справа № 0870/885/12

м. Запоріжжя

Запорізький окружний адміністративний суд у складі

головуючого судді Шари І.В.

при секретарі судового засідання Тарасенко В.І.

за участю представників

позивача - не з'явився

відповідача - не з'явився

третьої особи - не з'явився

розглянув у судовому засіданні адміністративну справу за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «ОСОБА_1», м. Запоріжжя за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - державного реєстратора Виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_2 про визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації

ВСТАНОВИВ:

02 лютого 2012 року Державна податкова інспекція у Жовтневому районі м. Запоріжжя (далі - позивач) звернулась до Запорізького окружного адміністративного суду (далі - суд) з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «ОСОБА_1» (далі - відповідач), в якому позивач просить скасувати державну реєстрацію змін до відомостей про ТОВ «Компанія «ОСОБА_1», що не пов'язані зі змінами в установчих документах щодо зміни місцезнаходження відповідача з адреси: 01033, м. Київ, вул. Саксаганського,45, офіс 100, на адресу: 69095, м. Запоріжжя, вул. Дзержинського,114, які внесено у Єдиний державний реєстр юридичних та фізичних осіб підприємців записом під №13.

Сторони у судове засідання не з'явились.

У зв'язку з розглядом справи та на підставі ст. 22-1 Закону України №755-IV від 15.05.2003 «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» (далі - Закон №755-IV) судом було отримано з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців спеціальний витяг щодо відповідача станом на 30.03.2012.

Згідно з отриманими відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 30.03.2012 юридичну особу Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «ОСОБА_1» (ідентифікаційний код 34578482) припинено.

Статтею 18 Закону №755-IV визначено статус відомостей Єдиного державного реєстру, а саме, відповідно до ч.1 вказаної статті якщо відомості, які підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру, були внесені до нього, то такі відомості вважаються достовірними і можуть бути використані в спорі з третьою особою, доки до них не внесено відповідних змін.

З урахуванням викладених обставин, суд дійшов висновку, що припинення юридичної особи відповідача підтверджується відомостями, отриманими судом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до положень п.5 ч.1 ст.157 КАС України суд закриває провадження у справі у разі смерті або оголошення в установленому законом порядку померлою особи, яка була стороною у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва, або ліквідації підприємства, установи, організації, які були стороною у справі.

Розглянувши матеріали справи, суд дійшов висновку про необхідність закриття провадження у справі у зв'язку з припиненням юридичної особи відповідача.

У зв'язку із неявкою у судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, на підставі приписів ч.6 ст.12 та ч.1 ст.41 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Керуючись ст.ст. 41, 157, 160 КАС України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити провадження в адміністративній справі №0870/885/12 за позовом Державної податкової інспекції у Жовтневому районі м. Запоріжжя до Товариства з обмеженою відповідальністю «Компанія «ОСОБА_1», за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача -державного реєстратора Виконавчого комітету Запорізької міської ради ОСОБА_2 про визнання недійсним запису про проведення державної реєстрації.

Копію ухвали надіслати сторонам.

Роз'яснити позивачу, що на підставі ч. 3 ст. 157 КАС України, повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлені строки. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Суддя: (підпис) ОСОБА_3

СудЗапорізький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.03.2012
Оприлюднено26.11.2015
Номер документу53643168
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —0870/885/12

Ухвала від 30.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 30.03.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 28.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

Ухвала від 06.02.2012

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Шара Інна Вячеславівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні