Постанова
від 15.11.2011 по справі 13946/11/2070
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004 м. Харків вул. Мар'їнська, 18-Б-3 П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Харків

"15" листопада 2011 р. № 2а- 13946/11/2070

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Піскун В.О.,

при секретарі судового засідання - Мараєвій О.В.,

за участі:

представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області до Відкритого акціонерного товариства "Савинський цукровий завод" про стягнення заборгованості, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом, в якому просить суд стягнути з ВАТ "Савинський цукровий завод" на користь Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області заборгованість по відшкодуванню витрат Пенсійного фонду на виплату та доставку пільгових пенсій за вересень 2011 року в сумі 2980,81 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що УПФУ в Балаклійському районі Харківської області в зв'язку з несплатою за вересень 2011 року визначено розмір фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 2980,81 грн., що мали бути сплачені до 25 числа кожного місяця. Проте, боржником дана сума зобов'язань сплачена не була, внаслідок чого виникла заборгованість перед фондом по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 2980,81 грн. Позивач, посилаючись на факти, викладені в позовній заяві, просив суд позов задовольнити у повному обсязі.

Представник позивача у судовому засіданні підтримав адміністративний позов у повному обсязі та просив суд його задовольнити.

Представник відповідача у судове засідання не з'явився, про час, дату та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, до суду повернуто конверт з відміткою, що організація змінила назву та від одержання відмовилась. У відповідності до ст. 35 КАС України відповідач є належно повідомлений про дату, час та місце судового засідання.

Таким чином, суд вважає, за можливе розглянути справу без участі представника відповідача за наявними в ній матеріалами.

Суд, вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Відкрите акціонерне товариство "Савинський цукровий завод" (далі - ВАТ "Савинський цукровий завод") зареєстровано в Управлінні Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України за № 20.01.05-0149.

Порядок відшкодування підприємством витрат Пенсійного фонду України на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах встановлено Інструкцією "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України", затвердженої Постановою правління Пенсійного фонду України №21-1 від 19.12.2003 року, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України №64/8663 від 16.01.2004 року.

Відповідно до ст. 6 Інструкції "Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України" (далі - Інструкція) передбачається відшкодування витрат Пенсійному фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058.

Відповідно до п. 6.4 Інструкції розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами доходів органів Пенсійного фонду України щорічно у розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до ч. 2 "Прикінцевих положень" Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", які надсилаються підприємствам.

Згідно з п. 6.5 Інструкції розрахунки складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фонду України, які подаються згідно з додатком 8 та додатком 8а до Інструкції.

У п.6.8 Інструкції зазначено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

УПФУ в Балаклійському районі Харківської області в зв'язку з несплатою за вересень 2011 року визначено розмір фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 2980,81 грн., що мали бути сплачені до 25 числа кожного місяця.

Проте, відповідачем дана сума зобов'язань сплачена не була, внаслідок чого виникла заборгованість перед фондом по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій в сумі 2980,81 грн.

Управління ПФУ направляло до відповідача у серпні та вересні 2011 року повідомлення про розрахунки сум фактичних витрат на виплату і доставку пенсій призначених відповідно до п.п. «б»- «з» ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" (список № 2).

ВАТ "Савинський цукровий завод" вказані розрахунки були направлені поштою, але до УПФУ в Балаклійському районі Харківської області було повернуто конверт з відміткою, що за зазначеною адресою адресат не проживає. Суми зазначені в розрахунках відповідач не оскаржував.

Відповідачем зазначені кошти у встановлений строк не сплачені.

За таких обставин, суд вважає позов доведеним, обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню у повному обсязі.

Судові витрати підлягають розподілу відповідно до ст. 94 КАС України.

На підставі вищенаведеного, керуючись ст.ст. 94, 160, 161, 162, 163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, Харківський окружний адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області до Відкритого акціонерного товариства "Савинський цукровий завод" про стягнення заборгованості - задовольнити у повному обсязі.

Стягнути з Відкритого акціонерного товариства "Савинський цукровий завод" (адреса: 64270, Харківська область, Балаклійський район, сел. Савинці, вул. Савинське шосе, б. 1; р/р 26003028048200 в АКІБ "УкрСібБанк" в м. Балаклія, МФО 351005, ідентифікаційний код 00373267) на користь Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області (адреса: 64200, Харківська область, м. Балаклія, вул. Леніна, б. 45; р/р 256093013271 в ТВБВ №10020/0475 ХОУ ВАТ "Ощадбанк", МФО 351823, ідентифікаційний код 23008145) заборгованість по відшкодуванню витрат Пенсійного фонду на виплату та доставку пільгових пенсій за вересень 2011 року в сумі 2980.81 грн.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 КАС України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Повний текст постанови виготовлено 18.11.2011 року.

Суддя Піскун В.О.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.11.2011
Оприлюднено26.11.2015
Номер документу53652166
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —13946/11/2070

Постанова від 15.11.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

Ухвала від 24.10.2011

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Піскун В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні