Ухвала
від 18.11.2015 по справі 295/16343/15-к
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/16343/15-к

1-кс/295/5903/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.11.2015 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12015060020000852 від 10 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.364 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням де зазначено, що що в невстановлений слідством час, день та місці посадові особи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, зловживаючи своїми повноваженнями з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших осіб, надають перевагу на організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини товарній біржі «Товарна біржа «Житомирські торги».

Включно до 1 кварталу 2014 року аукціони з продажу необробленої деревини проводились на базі Житомирської товарної агропромислової біржі (код ЄДРПОУ 30736919, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, директор ОСОБА_4 ).

17.03.2014 було зареєстровано Товарну біржу «Житомирські торги» (код ЄДРПОУ 39145501, м. Житомир, вул. Лесі Українки, 33).

Починаючи з 2 кварталу 2014 року, не дивлячись на невідповідність вимогам наказу Державного комітету лісового господарства України №42, аукціони з продажу необробленої деревини розпочались проводитись на базі ТБ «Житомирські торги», нібито за ініціативи держаних лісових господарств Житомирської області, так як відповідно до вищевказаного наказу, саме вони визначають організатора проведення аукціону.

Однак в подальшому було встановлено, що всупереч ряду нормативних документів, службові особи Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства, зловживаючи свої службовим становище, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та інших осіб, за декілька тижнів, у примусовому порядку збирають інформаційні бюлетені у лісогосподарських підприємств Житомирської області, вказаному управлінню та за певну грошову винагороду передаються ТБ «Житомирські торги», в особі директора ОСОБА_5 .

Окрім того, оперативним шляхом здобуто інформацію щодо надання усних вказівок директорам державних лісогосподарських підприємств Житомирської області начальником Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства ОСОБА_6 з даного приводу.

Крім того встановлено, що Асоціація «Союз бірж України» (ЄДРПОУ 32850570) за підписом директора ОСОБА_7 , вводячи в оману директорів лісогосподарських підприємств Житомирської області, надсилались листи, зміст яких вказував на те, що останнім визначено організатора аукціону з продажу необробленої деревини в Житомирській області ТБ «Житомирські торги» починаючи з 28.04.2014 року, додаючи при цьому копію сертифікату виданого Житомирській товарній агропромисловій біржі, про те, що діяльність останньої не відповідає вимогам чинного законодавства, термін її дії закінчився 15.04.2013 року. Хоча вказана установа не уповноважена видавати зазначені сертифікати та визначати організатора проведення аукціону.

Крім того, встановлено, що ТБ «Житомирські торги» в період проведення аукціону перераховує кошти до ТОВ Агропромислова фірма «Кінг» (ЄДРПОУ 22927714), яке підконтрольне директору Асоціації «Союз Бірж України» ОСОБА_7 (знаходяться за однією адресою).

Вказаний факт може свідчити про те, що службовими особами ТБ «Житомирські торги» в подальшому переводяться вказані грошові кошти у готівку з метою привласнення та розподілу вказаних коштів між ними та посадовими особам Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Крім того, в ході розслідування встановлено, що ТБ «Житомирські торги» використовує розрахункові рахунки, відкриті:

-у ПАТ «ПУМБ», МФО 334851, головний офіс якого розташований за адресою: м. Київ, вул. Андріївська, 4, а саме рахунки за номерами НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 .

Відомості з комп`ютерної системи банку про рух грошових коштів за вищевказаним рахунком з переліком контрагентів та призначенням платежів, мають значення документів та можуть бути використані як доказ у даному кримінальному провадженні.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали кримінального провадження, заслухавши думку слідчого, суд приходить до наступного висновку.

Розгляд клопотання проведено за відсутності особи, у володінні якої перебуває інформація, з урахуванням достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза їх зміни, або знищення.

Згідно ч.1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити виїмку).

Зважаючи на те, що слідчий в клопотанні про надання доступу до інформації, яка відноситься до охоронюваної законом таємниці, довів можливість використання як доказів відомостей, що містяться в даній інформації і є речовим доказом по кримінальному провадженню, а також те, що слідчим доведені обставини, передбачені ч. 3 ст. 132 КПК України, і іншими способами неможливо отримати вказану інформацію, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання про надання тимчасового доступу.

Керуючись ст. ст. 159, 160, ч. 5 ст. 162, ч. 2, 6, 7 ст. 163 КПК України -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 , а також за дорученням співробітникам Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 тимчасовий доступ до інформації, що містить банківську таємницю та вилучити:

-у ПАТ «ПУМБ», МФО 334851, головний офіс якого розташований за адресою: м. Київ, вул. Андріївська, 4

-оригінали документів(у разі відсутності оригіналів завірених установою банку їх копій та документів, які підтверджують причину їх відсутності), а саме відомостей про рух грошових коштів, відображених на паперовому та електронному носіях, по рахунках:

- НОМЕР_1 , НОМЕР_2 , НОМЕР_3 , НОМЕР_4 , НОМЕР_5 , відкритих для ТБ «Житомирські торги», у ПАТ «ПУМБ», МФО 334851, головний офіс якого розташований за адресою: м. Київ, вул. Андріївська, 4.

у прибутковій та видатковій частині, із вказівкою дати, повною розшифровкою контрагентів і призначення платежів за період з 01.01.2014 по теперішній час.

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, може бути постановлено ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.11.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53661556
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —295/16343/15-к

Ухвала від 18.11.2015

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Перекупка І. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні