Постанова
від 17.11.2015 по справі 641/11193/15-к
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/1516/2015 Справа №641/11193/15-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 листопада 2015 року Слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю прокурора ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання прокурора прокуратури Комінтернівського району м. Харкова ОСОБА_3 про проведення обшуку за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015220540002454 від 17.10.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

17 листопада 2015 року до суду надійшло клопотання прокурора прокуратури Комінтернівського району м. Харкова ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , де може зберігатись неліцензійна продукція на платформі 1С (1С7.7 комплексна поставка вартістю 30000 грн.), грошові кошти отримані злочинним шляхом, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати діяльність даного підприємства, печатки фірми, печатки ФОП, ТОВ (для маркування) та інші заборонені законом речі, предмети та речовини, для проведення обшуку просить залучити слідчого Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 та співробітників Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Вобґрунтування свого клопотання прокурор посилається на те, що16.10.2015 року до ч/ч Комінтернівського РВ ХМУ ГУ МВС України в Харківській області, надійшла заява від представника ДП «Єврософтпром», в сфері авторського права на території Харківської області про те, що при відпрацюванні суб`єктів підприємницької діяльності на території Харківської області на використання неліцензійного забезпечення, було отримано звернення ОСОБА_5 , про те що, посадові особи МПП ПТФ «Поступ», ЄРДПОУ 14096676, що розташоване за адресою: м.Харків, вул.Польова, будинок 81 та будинок 81/1, використовують в своїй діяльності неліцензійну продукцію на платформі 1С.

В ході допиту ОСОБА_5 , останній пояснив, що він є представником ДП «Єврософтпром», з захисту авторських прав ДП «Єврософтпром», і йому надійшло звернення від ОСОБА_6 , в якому вона вказує на можливе неліцензійне використання копії програми «1С 7.7 комплексна поставка» вартістю 30000 гривень. В результаті чого він вирішив звернутись до правоохоронних органів з заявою про кримінальне правопорушення.

Було надано доручення співробітникам УПЗСЄ ГУМВС України в Харківській області встановити кому належить МПП ПТФ «Поступ», ЄРДПОУ 14096676 та їх місце знаходження.

В ході виконання доручення було встановлені фактичне місця знаходження магазинів будматеріалів МПП ПТФ «Поступ», а саме за адресою: м. Харків, вул.Польова, будинок №81 та будинок №81\1 та за адресою: м.Харків, вулиця Плеханівська, будинок №3.

В ході наданого запиту до Відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців Реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції для ознайомлення з реєстраційною справою малого приватного підприємства Виробничо-Торгівельна фірма «Поступ», було встановлено, що місцезнаходження юридичної особи МПП ПТФ «Поступ»: м.Харків, вул.Польова, 81, директором є ОСОБА_7 , ІНН НОМЕР_1 .

Згідно з інформаційною довідкою №45902790 від 20.10.2015 з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно, було встановлено наступне: нежитлове приміщення по АДРЕСА_2 , на підставі іпотечного договору належить малому приватному підприємству Виробничо-Торгівельна фірма «Поступ».

З інформаційної довідки №47693420 від 16.11.2015 з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно, було встановлено наступне: нежитлове приміщення по АДРЕСА_3 , на підставі свідоцтва про право власності, б\н, 08.06.2006 належить Харківській міській раді, інші відомості про інші речові права відсутні.

Відповідно до інформаційної довідки №4769304 від 16.11.2015 з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно, було встановлено наступне: нежитлове приміщення по АДРЕСА_1 , на праві приватної власності належить малому приватному підприємству Виробничо-Торгівельна фірма «Поступ».

Прокурор вважає, що у органа досудового розслідування є достатні підстави вважати, що МПП ПТФ «Поступ», ЄРДПОУ 14096676, за місцем свого знаходження, а саме за адресою: м.Харків, вул. Плеханівська, 3, може зберігати та використовувати в своїй професійній діяльності неліцензійну продукцію на платформі 1С (1С7.7 комплексна поставка вартістю 30000 грн.), грошові кошти отримані злочинним шляхом, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати діяльність даного підприємства, печатки фірми, печатки ФОП, ТОВ (для маркування) та інші заборонені законом речі, предмети та речовини.

У судовому засіданні прокурор прокуратури Комінтернівського району м. Харкова ОСОБА_3 клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення прокурора, дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає частковому задоволенню.

З наданих до суду матеріалів вбачається, що17.10.2015року відомості про кримінальне правопорушення були зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12015220540002454, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч. 1 КК України.

В ході виконання доручення було встановлені фактичне місця знаходження магазинів будматеріалів МПП ПТФ «Поступ», а саме за адресою: м. Харків, вул.Польова, будинок №81 та будинок №81\1 та за адресою: м.Харків, вулиця Плеханівська, будинок №3.

Відповідно до інформаційної довідки №4769304 від 16.11.2015 з Державного реєстру прав на нерухоме майно та Реєстр прав власності на нерухоме майно, було встановлено наступне: нежитлове приміщення по вул. Плеханівській, будинок 3, в м. Харків, на праві приватної власності належить малому приватному підприємству Виробничо-Торгівельна фірма «Поступ».

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення…

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Слідчий суддя вважає, що клопотання прокурора ОСОБА_3 підлягає частковому, оскільки прокурором доведено, що:

1.Було вчинено кримінальне правопорушення;

2.Відшукувані речі, а саме: неліцензійна продукція на платформі 1С (1С7.7 комплексна поставка вартістю 30000 грн.), грошові кошти отримані злочинним шляхом, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати діяльність даного підприємства, та інші заборонені законом речі, предмети та речовини мають значення для досудового розслідування;

3.Відшукувані речі, а саме: неліцензійна продукція на платформі 1С (1С7.7 комплексна поставка вартістю 30000 грн.), грошові кошти отримані злочинним шляхом, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати діяльність даного підприємства, та інші заборонені законом речі, предмети та речовини можуть бути доказами під час судового розгляду;

4.Відшукуванні речі знаходяться в за адресою: АДРЕСА_1 .

Що стосується надання дозволу на обшук з метою відшукання печаток фірми, печаток ФОП, ТОВ (для маркування), то слідчий суддя вважає за необхідне відмовити у задоволенні клопотання в цій частині, оскільки прокурором не доведено, що печатки фірми, печатки ФОП, ТОВ (для маркування) мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Керуючись ст. ст. 234,235 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора прокуратури Комінтернівського району ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати прокурору прокуратури Комінтернівського району ОСОБА_3 , із залученням слідчого Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_4 , співробітників Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, дозвіл на проведення обшуку приміщення за адресою: м. Харків, вул. Плеханівська, 3, де можуть зберігатися неліцензійна продукція на платформі 1С (1С7.7 комплексна поставка вартістю 30000 грн.), грошові кошти отримані злочинним шляхом, електронні носії інформації (жорсткі диски, флеш карти пам`яті, сервера, інші види носіїв на яких може зберігатися вищевказана інформація), документи, що можуть підтверджувати діяльність даного підприємства, та інші заборонені законом речі, предмети та речовини.

В задоволенні клопотання прокурора прокуратури Комінтернівського району ОСОБА_3 в іншій частині відмовити.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.11.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53690868
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/11193/15-к

Постанова від 17.11.2015

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

Постанова від 17.11.2015

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні