Ухвала
від 19.11.2015 по справі 916/4180/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


У Х В А Л А

"19" листопада 2015 р.Справа № 916/4180/14

За заявою кредитора: ОСОБА_1 - ОСОБА_2 об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в Одеській області (далі - ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області);

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю (далі - ТОВ) „Прогрес ОйлВ» , Одеська область, м. Білгород - ОСОБА_2;

про визнання банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М.,

секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

за участю представників сторін:

від кредиторів: ОСОБА_3 - представник ПрАТ „Українське Дунайське пароплавствоВ» - довіреність від 21.04.2015 р. за № Д/ЮС-26;

від банкрута: ліквідатор - арбітражний керуючий ОСОБА_4, на підставі свідоцтва.

СУТЬ СПОРУ: 15.10.2014 р. ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області звернулася до господарського суду із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» за загальною процедурою банкрутства, відповідно до вимог ст. 11 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» (далі Закон (№2343-ХІІ), оскільки останній не спроможній сплати безспірну заборгованість у сумі 1 512 399 грн. 43 коп., протягом трьох місяців після настання встановленого строку її стягнення на підставі виконавчого документа.

Ухвалою господарського суду від 20.10.2014 р. заяву ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області про порушення провадження у справі про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» прийнята до розгляду та справі призначено до розгляду у підготовчому засіданні господарського суду.

Ухвалою господарського суду від 30.10.2014 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» , визнано ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ОДПІ ГУ Міндоходів в Одеській області кредитором до ТОВ „Прогрес ОйлВ» на суму безспірних вимог 1512399 грн. 43 коп., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження ТОВ „Прогрес ОйлВ» та призначено розпорядником майна ТОВ „Прогрес ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_4

30.10.2014 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет здійснено офіційне оприлюднення про порушення провадження у справі № 916/4180/14 про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» за № 10670.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 16.12.2014 р. затверджено поданий розпорядником майна ТОВ „Прогрес ОйлВ» реєстр грошових вимог конкурсних кредиторів на загальну суму 2096664 грн. 11 коп.

Постановою господарського суду Одеської області від 22.01.2015 р. ТОВ „Прогрес ОйлВ» визнано банкрутом, розпочато відносно нього ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором - ОСОБА_4 якого зобов'язано провести ліквідаційні заходи, передбачені ст.ст. 37-45 Закону (№2343-ХІІ), та надати суду письмовий звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

23.01.2015 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет здійснено офіційне оприлюднення про визнання ТОВ „Прогрес ОйлВ» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури за № 13764.

17.11.2015 р. до господарського суду Одеської області надійшов звіт (вх. № 3-1923/15) ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_4 про нарахування та виплату оплати послуг, здійснення та відшкодування витрат, у зв'язку з виконання ліквідатором своїх обов'язків за період з 22.01.2015 р. по 16.11.2015 р.

17.11.2015 р. до господарського суду Одеської надійшов звіт ліквідатора (вх. № 3-1916/15) ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» та ліквідаційний баланс ТОВ „Прогрес ОйлВ» .

17.11.2015 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання (вх. № 3-1921/15) ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» про призначення персонального складу членів ліквідаційної комісії ТОВ „Прогрес ОйлВ» у наступному складі:

- ОСОБА_4 - ліквідатор ТОВ „Прогрес ОйлВ» - голова ліквідаційної комісіїВ» ;

- ОСОБА_5 - представник кредитора ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області за довіреністю - член ліквідаційної комісії;

19.11.2015 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання (вх. № 3-1950/15) ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» про затвердження розміру основної грошової винагороди ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_4, з 22.01.2015 р. - дати призначення ліквідатором у справі № 916/4180/14 про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» у розмірі двох мінімальних заробітних плат.

19.11.2015 р. до господарського суду Одеської області надійшло клопотання (вх. № 3-1949/15) ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_4 про затвердження звіту про нарахування та виплату основної грошової винагороди здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації ТОВ „Прогрес ОйлВ» за період з 22.01.2015 р. по 16.11.2015 р., та стягнення з кредиторів пропорційно визнаних кредиторських вимог.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» про затвердження розміру основної грошової винагороди ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_4, з дати призначення ліквідатором у справі № 916/4180/14 про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» у розмірі двох мінімальних заробітних плат, господарський суд вважає за необхідне затвердити розмір основної грошової винагороди ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_4, з дати призначення ліквідатором у справі № 916/4180/14 про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» у розмірі двох мінімальних заробітних плат з таких підстав:

Постановою господарського суду Одеської області від 22.01.2015 р. ТОВ „Прогрес ОйлВ» визнано банкрутом, розпочато відносно нього ліквідаційну процедуру та призначено ліквідатором - ОСОБА_4 якого зобов'язано провести ліквідаційні заходи, передбачені ст.ст. 37-45 Закону (№2343-ХІІ), та надати суду письмовий звіт та ліквідаційний баланс на затвердження.

Відповідно до частини 2 статті 4 1 ГПК України, провадження у справах про банкрутство здійснюється у порядку, передбаченому цим кодексом з врахуванням особливостей, встановлених Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Згідно з частиною 1 статті 41 Закону про банкрутство, ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Відповідно до частини 1 статті 98 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Порядок сплати грошової винагороди арбітражного керуючого та відшкодування його витрат, понесених під час виконання повноважень у справі про банкрутство, визначено положеннями статті 115 Закону про банкрутство.

Відповідно до частин 1, 3, 4 статті 115 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна, керуючий санацією, ліквідатор) виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора складається з основної та додаткової грошових винагород. Основна грошова винагорода арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора визначається в розмірі двох середньомісячних заробітних плат керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи до відкриття господарським судом процедури ліквідації банкрута за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора, а її розмір не може перевищувати десяти мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень ліквідатора. Витрати арбітражного керуючого, пов'язані з виконанням ним повноважень у справі про банкрутство, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Законом.

Заперечень щодо затвердження розміру основної грошової винагороди ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_4 до господарського суду не надійшло.

Розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» про призначення персонального складу ліквідаційної комісії ТОВ „Прогрес ОйлВ» - господарський суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора ТОВ „Прогрес ОйлВ» з таких підстав:

16.11.2015 р. проведено засідання зборів комітету кредиторів ТОВ „Прогрес ОйлВ» , на якому вирішено затвердити персональний склад ліквідаційної комісії ТОВ „Прогрес ОйлВ» у наступному складі:

- ОСОБА_4 - ліквідатор ТОВ „Прогрес ОйлВ» - голова ліквідаційної комісіїВ» ;

- ОСОБА_5 - представник кредитора ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області за довіреністю - член ліквідаційної комісії.

Згідно п. 2 ст. 40 Закону (№ 2343-ХІІ) зазначається, що за клопотанням ліквідатора, погодженим з комітетом кредиторів, господарський суд призначає членів ліквідаційної комісії.

До складу ліквідаційної комісії банкрута включаються представники кредиторів, уповноважена особа акціонерів або учасників товариства.

Відповідно до п. 3 ст. 40 Закону (№ 2343-ХІІ) ліквідатор (ліквідаційна комісія) виконують свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Законом та іншими нормативно - правовими актами.

Заперечень проти задоволення клопотання ліквідатора, щодо затвердження персонального складу ліквідаційної комісії фірми ТОВ „Прогрес ОйлВ» до суду не надходило.

У зв'язку з нез'явленням всіх представників сторін та неподанням витребуваних господарським судом доказів, розгляд справи підлягає відкладенню.

Керуючись ст.ст. 37-46 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. 25, п.п. 1, 2 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В:

1. Призначити членів ліквідаційної комісії щодо банкрута - ТОВ „Прогрес ОйлВ» (67700, Одеська область, м. Білгород - ОСОБА_2, вул. Шевченко, 1, кім. 113. Код ЄДРПОУ 35051001) згідно з представленим ліквідатором списком, в наступному складі:

- ОСОБА_4 - ліквідатор ТОВ „Прогрес ОйлВ» - голова ліквідаційної комісіїВ» ;

- ОСОБА_5 - представник кредитора ОСОБА_1 - ОСОБА_2 ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області за довіреністю - член ліквідаційної комісії.

2. Ліквідатору і ліквідаційній комісії виконувати свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та іншими нормативно - правовими актами.

3. Затвердити грошову винагороду арбітражного керуючого ОСОБА_4 (свідоцтво № 521 від 21.03.2013 р.) за виконання повноважень ліквідатора у справі № 916/4180/14 про банкрутство ТОВ „Прогрес ОйлВ» (67700, Одеська область, м. Білгород - ОСОБА_2, вул. Шевченко, 1, кім. 113. Код ЄДРПОУ 35051001) у розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним своїх повноважень.

4. Відкласти розгляд справи у засіданні суду на В« 03В» грудня 2015 р. о 10:00 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), кабінет № 533 (п'ятий поверх).

5. Зобов'язати:

Кредиторів надати: письмовий відзив на виконання ліквідатором своїх повноважень в ході ліквідаційної процедури та відзив щодо письмового звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Ліквідатора: відповідно до ст.ст. 46 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» повний письмовий звіт про хід ліквідаційної процедури ТОВ "Прогресс Ойл " (письмовий аналіз поданого звіту повинен відповідати повноті вчинення ліквідатором боржника дій по виявленню активів боржника, включення їх до ліквідаційної маси, відповідність дій ліквідатор по відчуженню рухомого та нерухомого майна вимогам Закону, фінансового стану боржника) до якого додати: докази вжиття заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, довідки від: Управління держгеокадастру у місті Одесі Одеської області; Державної інспекції сільського господарства в Одеській області; Реєстраційної служби Головного управління юстиції в Одеській області; УДАІ ГУ МВС України в Одеській області; Територіального управління Держгірпромнагляду в Одеській області; Державної фіскальної служби України; Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті; Південно-Українського територіального управління Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; Департаменту льотної придатності Державної авіаційної служби України; Державної служби інтелектуальної власності України; філії Український центр інноватики та патентно-інформаційних послуг; КП „Бюро технічної інвентаризаціїВ» ; Департамент державної архітектурно-будівельної інспекції у Одеській області; Державного підприємства „Головний інформаційно - обчислювальний центр державної адміністрації залізничного транспорту УкраїниВ» ; Головного управління статистики в Одеській області; Департаменту екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації; ПАТ „Національний депозитарій УкраїниВ» ; Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна та Державного реєстру застав (іпотек), відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів із даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів, надходження заяв кредиторів з вимогами до боржника в ліквідаційній процедурі; докази про відсутність ознак фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; докази закриття розрахункових рахунків банкрута в банківських установах.

6. Визнати явку кредиторів, ліквідатора у засідання суду обов'язковою.

7. Копію ухвали надіслати: кредиторам, ліквідатору ТОВ "Прогресс Ойл" - арбітражному керуючому ОСОБА_4

Суддя Г.М. Зеленов

Дата ухвалення рішення19.11.2015
Оприлюднено30.11.2015
Номер документу53734403
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом. Господарський суд Одеської області у складі: судді - ЗЕЛЕНОВА Г.М., секретаря судового засідання - Шаргородського Д.В.;

Судовий реєстр по справі —916/4180/14

Ухвала від 03.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 19.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 05.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 06.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 30.06.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Постанова від 09.06.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 25.05.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 16.04.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні