Ухвала
від 08.01.2013 по справі 658/12/13- к
КАХОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 658/12/13- к

(провадження № 1-кс/658/7/2013)

УХВАЛА СУДУ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 січня 2013 року м.Каховка

Слідчий суддя Каховського міськрайонного суду Херсонської області Таранцов С.П., при секретарі Оніщенко Л.В., за участю слідчого Губіної Н.С., розглянув ши клопотання старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Херсонській області Губіної Н.С. про проведення обшуку,

встановив:

Старший слідчий в ОВС СУ УМВС України в Херсонській області Губіна Н.С. звернулась до суду з кло потанням про надання дозволу на проведення обшуку в приміщенні свердлильного цеху, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, яке орендує ОСОБА_2.

Заслухавши думку слідчого, вивчивши матеріали, додані до подання, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання мотивовано тим, що у провадженні СУ УМВС України в Херсонській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12012230000000012, за ознаками ст. ст. 185 ч. 3, 185 ч. 5 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ОСОБА_3 у липні 2012 року, не маючи законного джерела прибутку, переслідуючи мету збагачення, з метою незаконного отримання незаконних прибутків, шляхом вчинення крадіжок комплектуючих ДМ «Фрегат», які знаходяться на полях господарств Херсонської області, створив організовану групу до складу якої увійшли раніше знайомі йому упродовж тривалого часу та раніше засудженні за вчинення корисливих злочинів ОСОБА_4 та ОСОБА_5, знайомі між собою з дитинства, розробив план вчинення злочинів, з чітким розподілом функцій між учасниками, який був схвалений усіма членами групи.

Відповідно до розробленого плану ОСОБА_3, являючись організатором групи, крім здійснення функцій її керівництва, також керував діями усіх учасників групи під час реалізації злочинного плану та безпосередньо приймав участь у крадіжках, під час яких виконуючи відведену йому роль, попередньо здійснював розвідку місцевості (обирав ДМ «Фрегат», які не охоронялись і з яких можливо було викрасти навісне обладнання), забезпечував учасників групи засобами зв'язку (мобільними телефонами), які після вчинення злочину зберігав за місцем свого мешкання. Під час вчинення злочину ОСОБА_6 та ОСОБА_5, він використовуючи прилад нічного бачення здійснював нагляд за територією прилеглою до місця вчинення злочину, доставляв учасників групи до місця вчинення злочину та перевозив викрадене майно (запчастини з ДМ «Фрегат» на своєму автомобілі до місця зберігання), збував викрадене майно та розподіляв між учасниками групи гроші, отримані від реалізації викраденого майна.

ОСОБА_6, являючись виконавцем групи, відповідно до розробленого плану та виконуючи відведену йому функцію разом з організатором групи, у тому числі на власному автомобілі, підшукував об'єкти (ДМ «Фрегат»), з яких можливо викрасти навісне обладнання, безпосередньо приймав участь у вчиненні злочинів, під час яких за вказівкою організатора групи ОСОБА_3 здійснював демонтаж обладнання з ДМ «Фрегат», завантажував його до автомобіля, на якому викрадене майно перевозилося до місця зберігання. Крім того, використовуючи власний автомобіль він доставляв членів групи (ОСОБА_5) до місця вчинення злочинів та здійснював супровід автомобіля з викраденими комплектуючими до місця їх зберігання з метою своєчасного повідомлення про виниклу небезпеку викриття.

ОСОБА_5, відповідно до розробленого плану, являючись виконавцем, безпосередньо приймав участь у вчиненні злочинів, під час яких разом з ОСОБА_6 здійснював демонтаж комплектуючих з ДМ «Фрегат» та завантажував його до автомобіля, на якому викрадене майно перевозилося до місця зберігання.

Вищеописані ознаки свідчать про організованість даної групи у стійке об'єднання для вчинення крадіжок, наявність єдиного плану з розподілом функцій учасників групи, спрямованих на досягнення цього плану, відомого всім учасникам групи та керівну роль ОСОБА_3

Так, члени організованої групи упродовж серпня-вересня 2012 року вчинили на території Херсонської області низку крадіжок за наступних обставин:

1. В ніч з 03 на 04.08.2012 ОСОБА_3, у групі з ОСОБА_6 та ОСОБА_5, діючи за розробленим, відомим та схваленим усіма учасниками групи планом, знаходячись на полях, розташованих на території Волинської сільської ради Каховського району Херсонської області, з ДМ «Фрегат», таємно викрали комплектуючі (гідроциліндри з клапанами-розподільниками), належні TOB «ТД «Продексім», чим завдали вказаному підприємству матеріальну шкоду на суму 65500 гривень, що становить 122 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та є значною шкодою.

2. Крім того, в період з 29.08.2012 по 30.08.2012 ОСОБА_3, у групі з ОСОБА_6 та ОСОБА_5, діючи за розробленим, відомим та схваленим усіма учасниками групи планом, знаходячись на полях, розташованих на території Каїрської сільської ради Горностаївського району Херсонської області, з ДМ «Фрегат», таємно викрали комплектуючі (гідроциліндри з клапанами-розподільниками), належні ПП «Еммануїл фарм», чим завдали вказаному підприємству матеріальну шкоду на суму 55500 гривень, що становить 103 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та є значною шкодою.

3. Крім того, в період з 21.09.2012 по 22.09.2012 ОСОБА_3, у групі з ОСОБА_6 та ОСОБА_5, діючи за розробленим, відомим та схваленим усіма учасниками групи планом, знаходячись на полі, розташованому біля с. Павлівка Генічеського району Херсонської області, з ДМ «Фрегат», таємно викрали комплектуючі (гідроциліндри з клапанами-розподільниками), належні TOB «Агро-співдружність», чим завдали вказаному підприємству матеріальну шкоду на суму 162660 гривень, що становить 303 неоподаткованих мінімумів доходів громадян та є шкодою у великому розмірі .

Попередня кваліфікація кримінального правопорушення: ч. 5 ст. 185 КК України - таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена організованою групою.

4. Крім того, у ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів щодо таємного викрадення ОСОБА_3 у групі з ОСОБА_6 та ОСОБА_5 в ніч на 25.08.2012 комплектуючих (гідроциліндрів, клапанів-розподільників) з ДМ «Фрегат», встановлених на полях, розташованих біля с. Ленінське Апостолівського району Дніпропетровської області, в результаті чого ПВФ «Агроцентр» було завдано матеріальну шкоду у розмірі 30085 гривен.

5. Також, ОСОБА_3, ОСОБА_6 та ОСОБА_5 обґрунтовано підозрюються до таємного викрадення в ніч на 15.09.2012 комплектуючих (гідроциліндрів, клапанів-розподільників) з ДМ «Фрегат», встановлених на полях, розташованих біля с. Мар'ївка Мелітопольського району Запорізької області, в результаті чого ФГ «Степове-2001» було завдано матеріальну шкоду у розмірі 110144 гривен.

02.10.2012 ОСОБА_7 під час допиту показав, що на протязі 2012 року він неодноразово збував ОСОБА_2, ОСОБА_8 та чоловікові на ім'я ОСОБА_9 комплектуючі ДМ «Фрегат» (гідроциліндри в зборі з клапанами-розподільниками; гідроциліндри без клапанів-розподільників, пусті (гільзи); дженкерси (крани),металеві оцинковані труби, довжиною 9,5-9,7 м кожна, колеса ДМ «Фрегат»; троси; мачти металеві; регулятори швидкості; силові ричаги; бочонки (для з'єднання труб)) отримані від ОСОБА_3

Згідно договору суборенди № 1/12 від 01.04.2012 ОСОБА_2 орендує у ПП «Атлант и К» приміщення площею 20 м 2 , свердлильний цех, розміщений за адресою: АДРЕСА_1.

Просить з метою відшукання і вилучення комплектуючих ДМ «Фрегат» (гідроциліндрів, регуляторів швидкості візка, клапанів-розподільників та інше), придбаних ним у ОСОБА_7, винести ухвалу про проведення обшуку у приміщенні свердлового цеху, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, яке орендує ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1,

Згідно ст. 234 ч. 1 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ст. 236 ч. 5 КПК України, обшук на підставі ухвали слідчого судді повинен проводитися в обсязі, необхідному для досягнення мети обшуку. За рішенням слідчого чи прокурора може бути проведено обшук осіб, які перебувають в житлі чи іншому володінні, якщо є достатні підстави вважати, що вони переховують при собі предмети або документи, які мають значення для кримінального провадження. Обшук особи повинен бути здійснення особами тієї ж статі.

Керуючись ст.ст. 110, 234-236, 309 КПК України,

ухвалив:

Клопотання старшого слідчого в ОВС СУ УМВС України в Херсонській області Губіної Н.С. про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні свердлильного цеху, розташованого за адресою: АДРЕСА_1, яке орендує ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, з метою відшукання і вилучення комплектуючих ДМ «Фрегат» (гідроциліндрів, регуляторів швидкості візка, клапанів-розподільників та інше), придбаних ним у ОСОБА_7

Проведення обшуку доручити ОВС СУ УМВС України в Херсонській області.

Строк дії цієї ухвали 15 діб з дня її винесення.

Копію ухвали вручити учасникам кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:С. П. Таранцов

Дата ухвалення рішення08.01.2013
Оприлюднено29.11.2016

Судовий реєстр по справі —658/12/13- к

Ухвала від 08.01.2013

Кримінальне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Таранцов С. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні