Ухвала
від 25.11.2015 по справі 607/18009/15-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

25.11.2015 Справа №607/18009/15-к

Слідчий суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , за участю заступника начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні в залі суду в місті Тернополі клопотання заступника начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, -

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з клопотанням про надання тимчасового доступу до речей та документів, в рамках кримінального провадження №12015210000000432 від 22 вересня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України, звернувся заступник начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 .

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, хоча про день та час розгляду клопотання повідомлявся судом належним чином. Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя вважає, що неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

В судовому засіданні заступник начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 клопотання підтримав та просить його задовольнити, надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналу реєстраційної справи Науково-дослідного виробничого господарства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », із можливістю вилучення копій документів, які містяться в даній справі.

Заслухавши доводи заступника начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Тернопільській області, вивчивши клопотання та надані суду матеріали, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Як зазначено у клопотанні, слідчим управлінням ГУ Національної поліції в Тернопільській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12015210000000432 від 22.09.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що до УМВС України в Тернопільській області звернулися працівники Науково-дослідного виробничого господарства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 щодо підроблення положення «Про Науково-дослідне виробниче господарство « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 27.12.2005 року, внаслідок чого землі, які згідно державного акту на землю №484 від 24.02.2000 року, перебували у користуванні НДВГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » передано ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Вказані дії кваліфікуються за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 358 КК України.

В ході досудового розслідування слідчий клопоче про надання дозволу на тимчасовий доступ до оригіналу реєстраційної справи Науково-дослідного виробничого господарства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), для встановлення осіб причетних до вчинення даного злочину, а також дослідження питання щодо створення та реорганізації НДВГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а також щодо права користування земельними ділянками.

Як стало відомо із матеріалів досудового розслідування, оригінал реєстраційної справи Науково-дослідного виробничого господарства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » знаходиться в приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до п.п. 1, 2 ч.5, 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Окрім того, згідно ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно ч.2 ст.9 КПК України прокурор, керівник органу досудового розслідування, слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження.

Враховуючи наведене та те, що реєстраційна справа Науково-дослідного виробничого господарства « ІНФОРМАЦІЯ_2 », до якої клопоче слідчий, яка перебуває у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_1 , має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а документи які містяться в ній будуть використані як докази, а також приймаючи до уваги неможливість отримати відомості в інший спосіб, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 9, 159, 163, 164, 309 КПК України, слідчий суддя ,-

У Х В А Л И В:

Клопотання заступника начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора відділу прокуратури Тернопільської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати дозвіл заступнику начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Тернопільській області ОСОБА_3 , або за його дорученням старшому оперуповноваженому УЗЕ в Тернопільській області ДЗЕ Національної поліції України ОСОБА_5 , дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналу реєстраційної справи Науково-дослідного виробничого господарства « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 ), яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю виготовлення та вилучення належним чином засвідчених копій документів, які містяться у вищевказаній реєстраційній справі.

Строк дії ухвали встановити протягом місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення вказаних речей та документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Тернопільського

міськрайонного суду ОСОБА_1

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення25.11.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу53763255
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/18009/15-к

Ухвала від 02.02.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 25.11.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

Ухвала від 25.11.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунцьо С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні