Ухвала
від 11.04.2013 по справі 761/9617/13-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/9617/13-к

Провадження №1-кс/761/2820/2013

У Х В А Л А

іменем України

11 квітня 2013 року м.Київ

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Бугіль В.В.

за участі слідчого Горовенко І.М.

при секретарі Ковальчук А.О.

розглянувши клопотання заступника начальника відділу СУ ГУМВС України в м. Києві майора міліції Горовенко Ігора Миколайовича, за матеріалами кримінального провадження № 12013110000000322 від 03.04.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 321-1 ч. 1 КК України , про проведення обшуку в не житловому приміщенні, розташованому за адресою: м.Київ, вул. Василенка, 7А

В С Т А Н О В И В :

11 квітня 2013 року заступник начальника відділу СУ ГУМВС України в м. Києві майор міліції Горовенко Ігор Миколайович за погодженням з прокурором відділу прокуратури м. Києва Ковальською О.В. звернувся до суду з клопотанням від 08.04.2013 року про проведення обшуку у не житловому приміщенні, розташованому за адресою: м.Київ, вул. Василенка, 7А, у кримінальному провадженні № 12013110000000322 від 03.04.2013, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 321-1 ч. 1 КК України.

Клопотання мотивовано тим, що 01.04.2013 до Слідчого управління ГУМВС України в м. Києві з Управління Служби безпеки України у м. Києві за вихідним номером №51/2/3-41682 надійшов лист про отримання Управлінням інформації щодо можливих порушень чинного законодавства України з боку посадових осіб ТОВ «Каскад медікал» у виготовленні лікарських засобів із субстанції, імпортованої на територію України з приховуванням від митного контролю.

Відомості викладені в листі зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 03.04.2013 за № 12013110000000322 за ознаками вчинення кримінального правопорушення посадовими особами ТОВ «Каскад медікал» по ст. 321-1 ч. 1 КК України.

Під час проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні встановлено, що посадовими особами ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» вчиняються дії, направлені на умисне фальсифікування лікарських засобів та подальший їх збут на території України.

За наявними даними відомо, що ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» завозить на територію України субстанцію німецького виробника «Heel» у режимі «in bulk» з приховуванням від митного контролю з метою подальшого виготовлення з неї на території столичного регіону гомеопатичних препаратів без відповідного на це дозволу.

Як встановлено, вказана субстанція завозиться на територію держави через м. Чоп, Закарпатської області вантажними автомобілями і прямує до смт. Глеваха, Васильківського району, Київської області по вул. Підприємницька, 10, де розташований цех ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» (ЄДРПОУ 33783825) з виготовлення лікарських засобів.

За наявною інформацією, у ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» відсутні будь-які дозвільні документи на виготовлення та фасування лікарських засобів і відповідно вся медична продукція, яка реалізовується вказаним товариством на території України є контрафактною та може становити загрозу громадянам України.

Крім того з'ясовано, що центральний офіс ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» знаходиться за адресою: м. Київ, проспект Відрадний, 9Б. За оперативною інформацією, за вказаною адресою знаходиться приміщення складського типу, на території якого знаходяться документальні матеріали, печатки, електронні носії інформації, які підтверджують факт ввезення на територію України ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» субстанції контрабандним шляхом, ведення подвійного бухгалтерського обліку, підробки документальних матеріалів, які подаються до митних органів, а також грошові кошти в особливо великих розмірах, незаконно отримані в результаті реалізації фальсифікованих лікарських засобів через ряд комерційних структур з ознаками фіктивності.

Зокрема, після виготовлення фальсифікованих лікарських засобів на території вказаного цеху, готова продукція перевозиться до аптечних складів підконтрольних ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» товариств, які розташовані за наступними адресами: ТОВ «Каскад медікал Регіони» по вул. Василенка, 7 в м. Києві; аптечний склад ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» по вул. Василенка, 7А в м. Києві.

Також встановлено, що до складу ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» входять товариства ТОВ «Гомеопатичні технології» ( код ЄДРПОУ 32665798) та ТОВ «Каскад медікал» (ЄДРПОУ 21642777), що зареєстровані в м. Києві по бульвару Лесі Українки, 14 в м. Києві, де за оперативною інформацією, за вказаними адресами знаходяться документальні матеріали, які підтверджують факт реалізації ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» фальсифікованих лікарських засобів, а також грошові кошти в особливо великих розмірах, незаконно отримані в результаті їх реалізації.

Крім того, в рапорті відображена інформація, що на даний час витребувати у встановленому законом порядку реєстраційні документи ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» та документи, що підтверджують їх господарську діяльність не уявляється можливим, оскільки посадовими особами товариства вживаються всі необхідні конспіративні заходи щодо приховування злочинної діяльності, а також користуються корупційними зв'язками у контролюючих органах.

Також, рапортом старшого оперуповноваженого Управління Служби безпеки України у м. Києві Р. Неговєлова від 08.04.2013 зазначено, що оперативним шляхом частково отримані реєстраційні та ліцензійні документи господарської діяльності ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал», але в повній мірі, у встановленому законом порядку отримати документи, що підтверджують їх діяльність, не представляється можливим, оскільки посадовими особами вказаного товариства вживаються всі необхідні конспіративні заходи щодо приховування злочинної діяльності та у разі звернення із запитом до органів, які відповідають за здійснення контролю та порядку провадження господарської діяльності товариства, представники вказаного товариства будуть відразу проінформовані.

Також посадовими особами та працівниками ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал» вживаються заходи щодо знищення доказів їх злочинної діяльності.

Слідчий вказує, що необхідність проведення обшуку у не житловому приміщенні, розташованому за адресою: м.Київ, вул. Василенка, 7-А виникла з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, в тому числі документів та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Вивчивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, який підтримав клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку, що клопотання є таким, що не підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до положень ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Окрім інших відомостей, клопотання про обшук повинен містити відомості про житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку, а також речі та документи, яких планується відшукати. При цьому, як зазначено в ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий в поданому клопотанні зазначає, що аптечний склад ТОВ «Каскад медікал Регіони», яке є підконтрольним ТОВ «Торговий дім «Каскад медікал», розташований за адресою: вул. Василенка, 7 в м. Києві, при цьому на підтвердження цих відомостей до клопотання не долучено жодних документів, в зв'язку з чим при вирішенні клопотання про обшук неможливо встановити та підтвердити фактичну адресу місцезнаходження приміщення, в якому планується проведення обшуку, а тому слідчим не доведено, що відшукувані речі та документи знаходяться в приміщенні за вказаною слідчим адресою, як не зазначено та не підтверджено власника приміщення, у якому планується проведення обшуку із посилання на те, яке відношення вказана особа має до кримінального провадження, її процесуальне положення тощо.

Окрім того, при викладенні значення, яке відшукувані речі та документи матимуть для досудового розслідування, слідчий обмежився лише загальними формулюваннями, не обґрунтувавши при цьому ймовірність, що відомості у вказаних документах зможуть стати змістом фактичних обставин, які стануть доказами під час судового розгляду або матимуть значення в кримінальному провадженні.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання заступника начальника відділу СУ ГУМВС України в м. Києві майора міліції Горовенко Ігоря Миколайовича, за матеріалами кримінального провадження № 12013110000000322 від 03.04.2013 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 321-1 ч. 1 КК України , про проведення обшуку в не житловому приміщенні, розташованому за адресою: м.Київ, вул. Василенка, 7А - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Бугіль В.В.

Дата ухвалення рішення11.04.2013
Оприлюднено28.11.2016
Номер документу53776835
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в не житловому приміщенні, розташованому за адресою: м.Київ, вул. Василенка, 7А

Судовий реєстр по справі —761/9617/13-к

Ухвала від 11.04.2013

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Бугіль В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні