Ухвала
від 25.11.2015 по справі 751/11243/15-к
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/11243/15-к

Провадження №1-кс/751/2677/15

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей і документів

м. Чернігів 25 листопада 2015 року

Слідчий суддя Новозаводського районного суду міста Чернігова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 , з участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх виїмки, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), -

Встановив:

До суду з даним клопотанням звернувся старший слідчий слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 , погодженим прокурором відділу прокуратури Чернігівської області ОСОБА_4 , вказавши, що в нього в провадженні знаходяться матеріали кримінального провадження, зареєстрованого 02.06.2015 року в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за №42015270010000166, за фактом невиплати грошових коштів, розтрати грошових коштів та зловживання службовим становищем службовими особами ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.175, ч.3 ст.191 та ч.2 ст.364 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », зловживаючи службовим становищем, без погодження з органом управління та ДК « ІНФОРМАЦІЯ_3 », 29.04.2015 року уклали з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » договір про спільну діяльність №29/4-СД в сфері добування та агломерації торфу, виробництва та реалізації продукції, за умовами якого ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » передає в якості внеску у спільну діяльність майно загальною вартістю 10 841 733,56 грн., що фактично являється всім майном Підприємства. Оцінка майна щодо його ринкової вартості перед укладанням договору не проводилася.

При цьому, згідно умов Договору, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » передає у спільну діяльність майно загальною вартістю 23 454 900,00 грн. Документи щодо його вартості відсутні.

Листом Міненерговугілля України до прокуратури м. Чернігова надано відповідь щодо укладеного Договору про спільну діяльність між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » від 29.04.2015 року, в якому зазначено, що Міністерством не здійснювались заходи щодо погодження укладення зазначеного договору.

Таким чином, керівництвом ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » не дотримано визначену законодавством процедуру укладення договорів про спільну діяльність.

Окрім того, 24.07.2015 Господарським судом Чернігівської області позов про визнання недійсним договору про спільну діяльність №29/4-СД від 29.04.2015, укладеного між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » задоволено повністю.

Під час проведення огляду обладнання, котре відповідно Договору про спільну діяльність відвантажено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » на територію Смолинської дільниці по видобутку та переробці торфу ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » встановлено, що частина обладнання, відповідно до Додатку №1 Договору про спільну діяльність, відсутня. Оглянуте обладнання перебуває у розібраному стані, не відноситься до обладнання, використання якого можливе у торф`яній галузі. Оцінити його вартість не представляється можливим у зв`язку з відсутністю на нього технічної документації.

З метою досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема, для отримання відомостей, котрі є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння, встановлення правомірності проведення фінансово-господарських відносин між ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » по укладанню договору про спільну діяльність №29/4-СД від 29.04.2015, а також визначення джерела формування майна статутного капіталу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та частки внеску до статутного капіталу Товариства ОСОБА_5 , у сторони кримінального провадження виникла необхідність у отриманні права на тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю ознайомлення, виготовлення з неї копій необхідних документів та їх вилучення, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за місцем її фактичного знаходження та юридичною адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи, в судове засідання не з`явився, про час та місце слухання справи повідомлявся належним чином. Про причини неявки суду невідомо. Клопотань про відкладання розгляду справи суду не надходило.

Фіксування судового розгляду клопотання за допомогою технічних засобів, згідно ст. 107 КПК України, не здійснювалось.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, слідчий суддя вважає, що викладені в клопотанні доводи про необхідність тимчасового доступу до речей і документів та проведення їх виїмки, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ), є обґрунтованими та підлягають задоволенню, оскільки дані документи містять відомості та дані, що можуть бути використані як докази під час проведення досудового розслідування.

На підставі викладеного і керуючись: ст.ст.159-164, 166, 309 КПК України ,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх виїмки - задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області майору поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому слідчого управління Головного управління Національної поліції в Чернігівській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_6 право на тимчасовий доступ до реєстраційної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з можливістю ознайомлення, виготовлення з неї копій необхідних документів та їх вилучення, яка перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за місцем її фактичного знаходження та юридичною адресою: АДРЕСА_1 .

За відсутності оригіналів документів надати їх завірені копії та документи, що обґрунтовують їх відсутність.

Ухвала підлягає виконанню не пізніше одного місяця з дня постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.11.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53809980
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів та проведення їх виїмки, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —751/11243/15-к

Ухвала від 25.11.2015

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Подалюка О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні