Ухвала
від 17.07.2013 по справі 761/18333/13-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/18333/13-к

Провадження №1-кс/761/5872/2013

У Х В А Л А

іменем України

17 липня 2013 року м.Київ

Слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва Бугіль В.В.

за участі слідчого Фєдосова М.В.

при секретарі Абдуллін А.Р.

розглянувши клопотання слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у м.Києві лейтенанта податкової міліції Фєдосова М.В. за матеріалами досудового розслідування, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013110000000068 від 20.02.2013 року за фактом легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 209 КК України, про проведення обшуку у автомобілі AUDI ALLROAD QUATTRO2.5TD д/з НОМЕР_1, який належить на праві власності ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 р.н

В С Т А Н О В И В :

17 липня 2013 року слідчий з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у м. Києві лейтенант податкової міліції Фєдосов Максим Володимирович за погодженням з старшим прокурором відділу прокуратури м. Києва Барабаш Д.В. звернувся до суду з клопотанням від 16.07.2013 року про проведення обшуку у автомобілі AUDI ALLROAD QUATTRO2.5TD д/з НОМЕР_1, який належить на праві власності ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1

Клопотання обґрунтовано тим, що вивченням матеріалів, наданих ДКФМ України, встановлено, що в період з 30.08.2012 по даний час з банківського рахунку ТОВ «Талерман Трейд» (код за ЄДРПОУ 38005100), через відділення №49 ПАТ «Діамантбанк», яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Срібнокільська, 1 та через відділення №50 ПАТ «Діамантбанк», яке розташоване за адресою: м. Київ, Чоколівський бульвар, 20 з рахунку НОМЕР_2, відкритого в банківській установі ПАТ «Діамантбанк», засновник та директор ТОВ «Талерман Трейд», громадянин України ОСОБА_4, знімає грошові кошти, а саме здійснює легалізацію грошових коштів здобутих злочинним шляхом, розмір яких на сьогоднішній день становить більше ніж 20,66 млн. грн.

Інформацію, надану ДКФМ України, стосовно легалізацію громадянином ОСОБА_4 грошових коштів здобутих злочинним шляхом, було перевірено в ході проведення негласних слідчих дій, під час яких встановлено, що громадянин України ОСОБА_4, ІНФОРМАЦІЯ_2, дійсно систематично відвідує відділення №49 ПАТ «Діамантбанк», яке розташоване за адресою: м. Київ, вул. Срібнокільська, 1. Майже кожного ранку, ОСОБА_4 виходить з квартири, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, сідає за кермо а/м «АУДІ», д/з НОМЕР_1 та вулицями міста їде на вул. Срібнокільську, 1, де знаходиться відділення №49 ПАТ «Діамантбанк». Припаркував свій а/м біля банку, ОСОБА_4, з сумкою в руці, заходить в банк, де знаходиться приблизно 45 хвилин. Після цього, вийшовши із банку з сумкою в руці, ОСОБА_4 відвідує адресу: АДРЕСА_2 де зустрічається з ОСОБА_5 (місце проживання: АДРЕСА_3), який після цього на а/м «БМВ», д/з НОМЕР_3 направляється в невідомому напрямку.

Враховуючи викладене, органи досудового розслідування переконані, що в даний час здійснюється кримінальне правопорушення, та будь-які слідчі дії крім обшуків, завдадуть велику шкоду досудовому розслідуванню, так як особи, які причетні до схеми легалізації грошових коштів отриманих злочинним шляхом, можуть знищити речові докази та приховатись від органу досудового розслідування.

У органу досудового розслідування є підстави вважати, що в автомобілі AUDI ALLROAD QUATTRO2.5TD д/з НОМЕР_1, можуть документи, предмети, печатки, штампи, чорнові записи, комп'ютерна оргтехніка, на якій виготовлялись первинні фінансово-господарські документи: ТОВ «ТАЛЕРМАН ТРЕЙД», ТОВ «ГРАНД ІНВЕСТ ПЛЮС», ТОВ «ЕКСЕЛЕНТ СТАЙЛ», ТОВ «КОМПАНІЯ «КОМЕРСАНТ 2011», засоби мобільного зв'язку, які використовувались членами групи при здійсненні злочинної діяльності, незаконно здобуті грошові кошти, векселі, цінні папери, документи, які використовуються в ході злочинної діяльності громадянина України ОСОБА_4 та інші фінансово-господарські документи, які можуть мати важливе доказове значення для досудового розслідування.

Слідчий вказує, що необхідність проведення обшуку у автомобілі AUDI ALLROAD QUATTRO2.5TD д/з НОМЕР_1 виникла з метою відшукання та вилучення документів, предметів, печаток, штампів, чорнових записів, комп'ютерної оргтехніки, на якій виготовлялись первинні фінансово-господарські документи ТОВ «ТАЛЕРМАН ТРЕЙД», ТОВ «ГРАНД ІНВЕСТ ПЛЮС», ТОВ «ЕКСЕЛЕНТ СТАЙЛ», ТОВ «КОМПАНІЯ «КОМЕРСАНТ 2011», засоби мобільного зв'язку, які використовувались членами групи при здійсненні злочинної діяльності, незаконно здобуті грошові кошти, векселі, цінні папери, документи, які використовуються в ході злочинної діяльності громадянина України ОСОБА_4 та інші фінансово-господарські документи, які можуть мати важливе доказове значення для досудового розслідування.

Розглянувши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого який підтримав клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання не підлягає до задоволення виходячи з наступного.

Відповідно до положень ч.ч. 1, 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Окрім інших відомостей, клопотання про обшук повиннно містити підстави для його проведення. При цьому, як зазначено в ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Слідчий в поданому клопотанні зазначає, що підставою для проведення обшуку в автомобілі AUDI ALLROAD QUATTRO2.5TD д/з НОМЕР_1 є ймовірне приховування документів , які будуть використовуватись в якості доказів, при цьому на підтвердження цих відомостей до клопотання не долучено жодних документів на підтвердження вчинення кримінального правопорушення.

Окрім того, при викладенні значення, яке відшукувані речі та документи матимуть для досудового розслідування, слідчий обмежився лише загальними формулюваннями, не обґрунтувавши при цьому ймовірність, що відомості у вказаних документах зможуть стати змістом фактичних обставин, які стануть доказами під час судового розгляду або матимуть значення в кримінальному провадженні.

Керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання слідчого з ОВС першого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ГУ Міндоходів у м.Києві лейтенанта податкової міліції Фєдосова М.В. за матеріалами досудового розслідування, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013110000000068 від 20.02.2013 року за фактом легалізації грошових коштів, отриманих злочинним шляхом за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 209 КК України, про проведення обшуку у автомобілі AUDI ALLROAD QUATTRO2.5TD д/з НОМЕР_1, який належить на праві власності ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 р.н - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Бугіль В.В.

< Дат < Зуп < При

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.07.2013
Оприлюднено28.11.2016
Номер документу53812770
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —761/18333/13-к

Ухвала від 17.07.2013

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Бугіль В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні