Ухвала
від 25.10.2013 по справі 758/13785/13-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/13785/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 жовтня 2013 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва Швиденко В.А., з участю секретаря Мацюк М.В., слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Величка В.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Величко В.В., за згодою прокурора прокуратури Подільського району м. Києва Малого Є.І., звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, яке обґрунтовує тим, що в провадженні слідчого відділу перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013110070000172 від 13.09.2013 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи ТОВ "Долина Мрій" (код ЄДРПОУ 36048361) в період часу з 01.06.2012 року по 31.08.2012 року під час фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ «Онимпекс» (код ЄДРПОУ 38119512) ухилились від сплати податку на прибуток підприємства в сумі 462812 грн. та податку на додану вартість в сумі 438804 грн., всього, на загальну суму 901616 грн.

Також, з матеріалів досудового розслідування встановлено, що ТОВ «Онимпекс» (код ЄДРПОУ 38119512) зареєстроване на підставних осіб та має ознаки фіктивності. Як повідомила засновник та директор ТОВ «Онимпекс» ОСОБА_3, вона зареєструвала на своє ім'я вказане товариство на прохання невстановлених осіб за грошову винагороду без мети займатись підприємницькою діяльністю. Жодних документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності ТОВ «Онимпекс» (договорів, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, тощо) ОСОБА_3 не складала та не підписувала, в зв'язку з чим, фінансово-господарські документи, які підписані (виготовлені) від імені керівника ТОВ «Онимпекс» ОСОБА_3 є підробленими.

Оскільки оригінали фінансово-господарських документів, що містять комерційну таємницю та виникли внаслідок фінансово-господарських взаємовідносин між ТОВ "Долина Мрій" (код ЄДРПОУ 36048361) та ТОВ «Онимпекс» (код ЄДРПОУ 38119512), містять сліди злочину, мають значення речових доказів у кримінальному провадженні та необхідні для проведення почеркознавчих експертиз, у органа досудового розслідування виникла необхідність у зверненні з даним клопотанням.

У судовому засіданні слідчий Величко В.В. внесене до суду клопотання підтримав, просив його задовольнити.

З метою недопущення розголошення матеріалів кримінального провадження та здійснюваних в його рамках слідчих дій, вважаю за можливе розглянути подане клопотання без виклику представника ТОВ "Долина Мрій" у володінні якого перебувають необхідні органу досудового слідства документи, відповідно до вимог ч.2 ст.163 КПК України.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, приходжу до висновку про задоволення клопотання слідчого з наступних підстав.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З наданих матеріалів кримінального провадження вбачається, що у випадку надання ТОВ "Долина Мрій" доступу до оригіналів фінансово-господарських документів по взаємовідносинам даного товариства з ТОВ "Онимпекс", у досудового слідства з'явиться можливість встановити обставини, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні та проведенні почеркознавчої експертизи.

Враховуючи те, що в судовому засіданні слідчим доведено наявність у досудового слідства підстав вважати, що речі або документи перебувають або можуть перебувати у ТОВ "Долина Мрій" мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому є достатні обґрунтовані підстави для задоволення клопотання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 159 - 166, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Величка В.В. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Величку В.В. тимчасовий доступ до документів, що містять комерційну таємницю та перебувають у володінні ТОВ "Долина Мрій", розташованого за адресою: м. Київ, вул. Г.Сковороди, 5-А, та які стосуються фінансово-господарських взаємовідносин між ТОВ "Долина Мрій" (код ЄДРПОУ 36048361) та ТОВ «Онимпекс» (код ЄДРПОУ 38119512) у період часу з 01.05.2012 року по 31.08.2012 року з можливістю вилучення оригіналів документів:

- актів приймання-передачі;

- договори з додатками;

- товарно-транспортних накладних;

- довіреностей;

- сертифікатів;

- реєстрів прийнятого (отриманого) товару;

- платіжних документів.

Строк дії ухвали становить тридцять днів з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала виготовлена в двох примірниках, один з яких зберігається в матеріалах справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. Києва В.А.Швиденко

Дата ухвалення рішення25.10.2013
Оприлюднено02.12.2015
Номер документу53868679
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/13785/13-к

Ухвала від 25.10.2013

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні