Ухвала
від 03.12.2013 по справі 758/15612/13-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/15612/13-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 грудня 2013 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва Швиденко В.А., з участю секретаря Мацюк М.В., слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Чабана Д.О., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Чабан Д.О., за згодою старшого прокурора прокуратури Подільського району м. Києва Малого Є.І., звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, яке обґрунтовує тим, що в провадженні органа досудового розслідування перебуває кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.11.2013 року за № 32013110070000188, з попередньою правовою кваліфікацією вчиненого злочину - ч. 1 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Алекс-А ЛТД» (код ЄДРПОУ 33443792) в період з 01.05.2011р. по 30.11.2011р. отримували товар за заниженими цінами від ТОВ «Октоген» (код ЄДРПОУ 36946287). Різниця в ціні з рахунків ТОВ «Алекс-А ЛТД» (код ЄДРПОУ 33443792) спрямовувалася на рахунки підприємств з ознаками фіктивності ТОВ „Інтерпромтрейд" (код ЄДРПОУ 37360155), ТОВ „Веста Рітеіл Компані" (код ЄДРПОУ 37360207), ТОВ „Стар Лайн ЛТД" (код ЄДРПОУ 37359846). Дані операції в податковій звітності не відображені.

Відповідно до податкової звітності податковий кредит ТОВ «Алекс-А ЛТД» формувався за рахунок податкових накладних, отриманих від підприємств з ознаками фіктивності, що зареєстровані в Солом'янському районі м. Києва, а саме, ТОВ "ІНКОМ ФАКТОР" (код ЄДРПОУ 37416317), ТОВ "ПРОВІТЕК" (код ЄДРПОУ 37485045), ТОВ "РЕНКОМПАНГ" (код ЄДРПОУ 37485071), ТОВ «ГОЛД ІНКОМ» (код ЄДРПОУ 37416296), ТОВ "ІНТЕХМЕД" (код ЄДРПОУ 36509960). Вказані підприємства за адресами реєстрації не знаходяться, фактичне місцезнаходження їх невідоме. Під час допиту директора ТОВ "ІНКОМ ФАКТОР" (код ЄДРПОУ 37416317) ОСОБА_5, остання повідомила, що ніякого відношення до діяльності вказаного товариства не має.

Під час допиту засновника «ТОВ "ПРОВІТЕК» (код ЄДРПОУ 37485045) ОСОБА_6, остання повідомила, що зареєструвала вказане товариство за грошову винагороду без мети зайняття господарською діяльністю. На теперішній час встановити місцезнаходження службових осіб ТОВ "РЕНКОМПАНІ", ТОВ «ГОЛД ІНКОМ», ТОВ "ШТЕХМЕД" не виявилось можливим, оскільки останні за адресами реєстрації не проживають та протягом 2011-2013 років ніяких доходів не отримували.

В зв'язку з вище викладеним у органа досудового розслідування, наявні достатні підстави вважати, що реєстраційні документи (статут, протокол загальних зборів, накази про призначення посадових осіб, довіреності та інші документи), а також звітні документи (декларації з податку на прибуток, декларації з податку на додану вартість з відповідними додатками) ТОВ "ІНКОМ ФАКТОР", ТОВ "ПРОВІТЕК", ТОВ "РЕНКОМПАНІ", ТОВ «ГОЛД ІНКОМ", ТОВ "ІНТЕХМЕД" підписувались не уповноваженими особами та є підробленими.

У судовому засіданні слідчий Чабан Д.О. внесене до суду клопотання підтримав, просив його задовольнити.

З метою недопущення зміни чи знищення зазначених документів особами, винними у вчиненні кримінального правопорушення, розголошення відомостей матеріалів кримінального провадження та здійснюваних в його рамках слідчих дій, вважаю за можливе розглянути подане клопотання без виклику представника ДПІ у Солом'янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, у володінні якого перебувають необхідні органу досудового слідства документи, відповідно до вимог ч. 2 ст. 163 КПК України.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, приходжу до висновку про задоволення клопотання слідчого з наступних підстав.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З наданих матеріалів кримінального провадження вбачається, що у випадку надання документів ДПІ у Солом'янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві, у досудового слідства з'явиться можливість встановити осіб, причетних до реєстрації та здійснення фінансово - господарських операцій від імені ТОВ "ІНКОМ ФАКТОР", ТОВ "ПРОВІТЕК", ТОВ "РЕНКОМПАНІ", ТОВ «ГОЛД ІНКОМ», ТОВ "ІНТЕХМЕД", а також підтвердити чи спростувати відношення до їх діяльності посадових осіб, забезпечення в подальшому проведення почеркознавчої експертизи підписів, що дасть можливість повно, всебічно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують фігурантів справи.

Враховуючи те, що в судовому засіданні доведено наявність у досудового слідства підстав вважати, що речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні ДПІ у Солом'янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому є достатні обґрунтовані підстави для задоволення даного клопотання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 159 - 166, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Чабана Д.О. про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві Чабану Д.О. тимчасовий доступ до документів з ТОВ "ІНКОМ ФАКТОР" (код ЄДРПОУ 37416317), ТОВ "ПРОВІТЕК" (код ЄДРПОУ 37485045), ТОВ "РЕНКОМПАНІ" (код ЄДРПОУ 37485071), ТОВ «ГОЛД ІНКОМ" (код ЄДРПОУ 37416296), ТОВ "ІНТЕХМЕД" (код ЄДРПОУ 36509960), які перебувають у володінні ДПІ у Солом'янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві з можливістю вилучення їх оригіналів, а саме, статуту підприємства, статутe підприємства в новій редакції, заяви для юридичних та фізичних осіб, реєстраційної картки, довідки про взяття на облік платника податків, довідки з ЄДРПОУ, наказів на призначення директорів підприємства, розпоряджень, протоколів загальних зборів учасників, реєстраційні заяви платника податку на додану вартість, свідоцтв про реєстрацію платника податку на додану вартість, повідомлень про взяття на облік платника податку у зв'язку із зміною місцезнаходження, довіреності, актів передачі майна до статутного фонду, повідомлень про відкриття (закриття) розрахункового рахунку в установі банку, договору про визнання електронних документів, копії сторінок паспорту та ідентифікаційного коду службових осіб, матеріали листування з контролюючими органами, податкові декларації з податку на прибуток підприємства за 2011 рік, податкові декларації з податку на додану вартість за 2011 рік (з додатками та уточнюючими деклараціями) .

Строк дії ухвали становить тридцять днів з дня постановлення ухвали.

Ухвала виготовлена в двох примірниках, один з яких зберігається в матеріалах справи.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. КиєваШвиденко В.А.

Дата ухвалення рішення03.12.2013
Оприлюднено02.12.2015
Номер документу53868942
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/15612/13-к

Ухвала від 03.12.2013

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні