Ухвала
від 05.08.2014 по справі 758/9107/14-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/9107/14-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

05 серпня 2014 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 , за згодою прокурора прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, відповідно до якого в провадженні органу досудового розслідування знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32013110100000288 від 17 вересня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212, ч. 1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що невстановлені органом досудового розслідування особи з метою прикриття незаконної діяльності зареєстрували ряд суб`єктів підприємницької діяльності, а саме, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), які мають ознаки фіктивності.

Допитані в якості свідків ОСОБА_5 засновник та директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ОСОБА_6 засновник та директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), пояснили, що зареєстрували на своє ім`я вказані товариства на прохання невстановлених органом досудового розслідування осіб без мети займатись підприємницькою діяльністю. Жодних документів, що стосуються фінансово-господарської діяльності товариств (договорів, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, тощо) вони не складали та не підписували.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) використовувались підприємствами реального сектору економіки, зокрема, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), з метою незаконного формування податкового кредиту з ПДВ.

Як зазначено у клопотанні, у органа досудового розслідування виникла необхідність в отримані тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та стосуються фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », а саме, договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі виконаних робіт (послуг), актів звірок, специфікацій, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, довіреностей, векселів, актів прийому-передачі з додатками, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, копій дозволів на проведення робіт, ліцензій, журналів ввідного інструктажу з техніки безпеки, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, товарно-транспортних накладних, шляхових листів, залізничних квитанцій, сертифікатів якості та технічної документації на придбані (реалізовані) ТМЦ, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій, що стосуються фінансово-господарської діяльності з зазначеними товариствами, копії складської книги та документів складського обліку, які підтверджують оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, копій наказів про призначення на посади (звільнення) службових осіб, службових обов`язків (розподіл обов`язків), довідки про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості з метою їх опрацювання, проведення почеркознавчої експертизи та подальшого використання отриманих результатів як доказу у кримінальному провадженні.

У судовому засіданні слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 внесене до суду клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Зважаючи на те, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, доступ до яких необхідно отримати, подане клопотання вважаю за можливе розглядати без виклику представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, приходжу до висновку про необхідність задоволення даного клопотання слідчого з наступних підстав.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи те, що в судовому засіданні доведено наявність у органа досудового розслідування підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та стосуються фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », а саме, договори, додатки до договорів, рахунки, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі виконаних робіт (послуг), акти звірок, специфікацій, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, довіреності, векселі, акти прийому-передачі з додатками, листи, доручення, кошторисна документації, акти про вартість робіт, довідки про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можуть сприяти органу досудового розслідування у розкритті вчиненого злочину, а також неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, вбачаю достатні обґрунтовані підстави для задоволення поданого клопотання в даній частині.

За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя не вбачає підстав для його задоволення в частині надання тимчасового доступу до ліцензій, журналів ввідного інструктажу з техніки безпеки, книг в`їзду та виїзду автотранспорту, товарно-транспортних накладних, шляхових листів, залізничних квитанцій, сертифікатів якості та технічної документації на придбані (реалізовані) ТМЦ, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, зведених регістрів бухгалтерського обліку (журналів-ордерів, карток рахунків, оборотно-сальдових відомостей тощо) по бухгалтерським рахункам та інших бухгалтерських документів, які підтверджують відображення в бухгалтерському та податковому обліках операцій, що стосується фінансово-господарських взаємовідносин з зазначеним товариством, а також копій наказів про призначення на посади (звільнення) службових осіб, службових обов`язків (розподілу обов`язків), копії складської книги та документів складського обліку, які підтверджують оприбуткування товарно-матеріальних цінностей, копій дозволів на проведення робіт, оскільки слідчим не надано доказів того, що зазначена інформація може бути використана як доказ у кримінальному проваджені, що в сукупності з іншими речами і документами ця інформація матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин вчиненого злочину.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 159 - 166, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів задовольнити частково.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ) та стосуються фінансово-господарських взаємовідносин з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ), за період часу з 01 січня 2011 року по 31 грудня 2013 року з можливістю їх вилучення, а саме, договорів, додатків до договорів, рахунків, накладних, податкових накладних, актів прийому-передачі виконаних робіт (послуг), актів звірок, специфікацій, товарно-транспортних накладних, платіжних доручень, довіреностей, векселів, актів прийому-передачі з додатками, листів, доручень, кошторисної документації, актів про вартість робіт, довідки про наявність дебіторської (кредиторської) заборгованості.

В задоволені інших вимог клопотання відмовити.

Ухвала слідчого судді виготовлена в двох примірниках, один з яких знаходиться

в матеріалах даного клопотання.

Строк дії ухвали становить тридцять днів з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.08.2014
Оприлюднено06.01.2023

Судовий реєстр по справі —758/9107/14-к

Ухвала від 05.08.2014

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні