Ухвала
від 07.04.2015 по справі 758/4096/15-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/4096/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 квітня 2015 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , старшого прокурора прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м.Києві клопотання слідчого про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Старший прокурор прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_3 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, яке обґрунтовує тим, що в провадженні органу досудового розслідування перебуває кримінальне провадження, відомості про яке внесені 25 жовтня 2013 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12013110070007810, за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені особи з метою мінімізації податкових зобов`язань, штучного формування податкового кредиту з ПДВ та незаконного проведення безготівкових грошових коштів у готівку на користь реально діючих СНГ, зареєстрували на підставних громадян-іноземців ряд суб`єктів підприємницької діяльності, які мають спільні юридичні адреси та рахунки, а також пов`язані єдиними фінансово-грошовими потоками.

Одними із основних підприємств-вигодонабувачів послуг із штучного формування податкового кредиту є ТОВ «Сінеус» (код ЄДРПОУ 36937094) та ТОВ «Спрінгбокс» (код ЄДРПОУ 38919344). Вказані юридичні особи мають спільну ІР-адресу 212.90.33.253, з якої здійснюється відправлення податкової звітності, реєстрація податкових накладних, та яка надається в користування фізичній особі ОСОБА_4 (директору ТОВ «Сінеус») за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, право власності на об`єкт нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_5 .

В клопотанні зазначено, що вищевказане приміщення може використовуватись невстановленими органом досудового розслідування особами для підшукування підставних осіб та залучення їх до протиправної діяльності, ведення бухгалтерського обліку, складання реєстраційних, фінансово-господарських документів, бухгалтерської та податкової звітності підприємств з ознаками фіктивності, комунікації невстановлених осіб між собою, а також із третіми особами за допомогою телефону, комп`ютерної техніки щодо фіктивного підприємництва, зберігання печаток, готівкових коштів, чорнових записів щодо створення, реєстрації та діяльності підприємств з ознаками фіктивності, тому, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, як доказів у кримінальному провадженні, виникла необхідність у проведенні обшуку даного житлового приміщення.

У судовому засіданні прокурор прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_3 підтримав клопотання з викладених у ньому підстав, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора, вивчивши матеріали провадження, приходжу до висновку про необхідність задоволення даного клопотання з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

За результатами проведеного судового розгляду вказаного клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що прокурором доведено наявність у органа досудового розслідування підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, за адресою, з якої здійснюється відправлення податкової звітності та реєстрація податкових накладних ТОВ «Сінеус» та ТОВ «Спрінгбокс», можуть знаходитись первинні бухгалтерські документи, документи фінансово-господарської діяльності, магнітні та оптичні носії інформації, комп`ютерна техніка, яка зберегла інформацію про фінансово-господарську діяльність та містить програмне забезпеченням «Клієнт Банк» та програмне забезпечення, яке використовується у бухгалтерському обліку, печатки, нотатки із чорновими записами, які мають відношення до ТОВ «Будпродакшн» (код ЄДРПОУ 39341055), ТОВ «Айслогістик» (код ЄДРПОУ 39292616), ТОВ «Авалон-Компані» (код ЄДРПОУ 39203662) ТОВ «Укрпродтов» (код ЄДРПОУ 39340989), ТОВ «Джи-Ві Груп» (код ЄДРПОУ 39267532), ТОВ «Сінеус» (код ЄДРПОУ 36937094) та ТОВ «Спрінгбокс» (код ЄДРПОУ 38919344), а також те, що вищезазначені речі та документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які в них містяться можуть бути доказами під час судового розгляду.

Таким чином, враховуючи вищенаведене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей та документів, як доказів у кримінальному провадженні, вбачаю достатні обґрунтовані підстави для задоволення даного клопотання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 110, 234, 235, 369-371 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого прокурора прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Дозволити старшому прокурору прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_3 проведення обшуку квартири АДРЕСА_2 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання первинних бухгалтерських документів, документів фінансово-господарської діяльності, магнітних та оптичних носіїв інформації, комп`ютерної техніки, яка зберегла інформацію про фінансово-господарську діяльність та містить програмне забезпеченням «КлієнтБанк» та програмне забезпечення, яке використовується у бухгалтерському обліку, печаток, нотаток із чорновими записами, які мають відношення до ТОВ «Будпродакшн» (код ЄДРПОУ 39341055), ТОВ «Айслогістик» (код ЄДРПОУ 39292616), ТОВ «Авалон-Компані» (код ЄДРПОУ 39203662) ТОВ «Укрпродтов» (код ЄДРПОУ 39340989), ТОВ «Джи-Ві Груп» (код ЄДРПОУ 39267532), ТОВ «Сінеус» (код ЄДРПОУ 36937094) та ТОВ «Спрінгбокс» (код ЄДРПОУ 38919344).

Строк дії ухвали становить тридцять днів з дня її ухвалення.

Дана ухвала слідчого судді, з підстав, зазначених у клопотанні, надає право проникнути до приміщення, яке належить на праві власності ОСОБА_5 , а саме, в квартиру АДРЕСА_2 , лише один раз.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.04.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу53914680
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —758/4096/15-к

Ухвала від 07.04.2015

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні