Ухвала
від 26.05.2015 по справі 758/6027/15-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/6027/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26 травня 2015 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м.Києві ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів,

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 , за згодою прокурора прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, відповідно до якого, в провадженні органу досудового розслідування знаходиться кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32014100070000093 від 20 листопада 2014 року, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212, ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) в період з 01 січня 2012 року по 30 вересня 2014 року в порушення норм податкового законодавства, шляхом безпідставного віднесення до складу податкового кредиту з ПДВ фінансово-господарських операцій з постачальниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), які мають ознаки фіктивності, ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 3 672 968 грн., що є особливо великим розміром.

Також встановлено, що службові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) в період з 01 січня 2012 року по 30 вересня 2014 року в порушення норм податкового законодавства, шляхом безпідставного віднесення до складу податкового кредиту з ПДВ фінансово-господарських операцій з постачальниками ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), які мають ознаки фіктивності, ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 1 326 737 грн., що є значним розміром.

Крім того, невстановлені особи протягом 2012-2015 років, використовуючи реквізити ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_8 ) незаконно формували податковий кредит вказаних підприємств, шляхом безпідставного відображення у податковій звітності даних про отримання ТМЦ від ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 " (код НОМЕР_9 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код НОМЕР_13 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код НОМЕР_14 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код НОМЕР_15 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код НОМЕР_18 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 " (код НОМЕР_19 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_19 " (код НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_24 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_25 » (код НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_26 » (код НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (код НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_28 » (код НОМЕР_28 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_29 » (код НОМЕР_29 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_30 » (код НОМЕР_30 ), однак кошти у безготівковій формі фактично перераховувались на рахунки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_31 " (код НОМЕР_31 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_32 "(код НОМЕР_32 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_33 " (код НОМЕР_33 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_34 "(код НОМЕР_34 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_35 " (код НОМЕР_35 ), які мають ознаки фіктивності.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_24 ) перебуває на обліку в ІНФОРМАЦІЯ_36 .

На даний час у органа досудового розслідування виникла необхідність у отримані тимчасового доступу до реєстраційних та звітних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_24 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_37 , з метою дослідження обставин реєстрації та перереєстрації ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 », оформлення та підписання податкових декларацій з податку на прибуток, з податку на додану вартість, реєстрів отриманих виданих податкових накладних, розшифровок податкових зобов`язань податкового кредиту в розрізі контрагентів (Додаток 5), що в свою чергу сприятиме всебічному, повному і неупередженому дослідженню обставин кримінального провадження, забезпечить прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, надасть можливість провести експертні дослідження та використати отримані дані як докази у кримінальному проваджені.

У судовому засіданні слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 внесене до суду клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Зважаючи на те, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення документів, доступ до яких необхідно отримати, подане клопотання вважаю за можливе розглядати без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_37 .

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, приходжу до висновку про необхідність задоволення даного клопотання з наступних підстав.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

З наданих матеріалів кримінального провадження вбачається, що у випадку надання доступу до реєстраційних та звітних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_24 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_37 , а саме, реєстраційної картки, довідки про взяття на облік платника податків, довідки з ЄДРПОУ, наказів на призначення директорів підприємства, розпоряджень, протоколів загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 », реєстраційної заяви платника податків на додану вартість, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, повідомлень про взяття на облік платника податку у зв`язку із зміною місцезнаходження, довіреностей, актів передачі майна до статутного фонду, повідомлень від платника податку про відкриття (закриття) розрахункового рахунку в установі банку, договору про визнання електронних документів; податкових декларацій з податку на прибуток з відповідними додатками; податкових декларацій з податку на додану вартість з відповідними додатками; реєстру отриманих, виданих податкових накладних, з відповідними додатками; розшифровок податкових зобов`язань податкового кредиту в розрізі контрагентів (Додаток № 5), податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платника податку і сум отриманого з них податку (Форма № 1 ДФ), за період часу з 01 січня 2015 року по 01 травня 2015 року, у органа досудового розслідування з`явиться можливість встановити обставини вчиненого злочину, провести експертні дослідження, використати отримані результати та самі документи як доказ в кримінальному провадженні.

Враховуючи те, що в судовому засіданні доведено наявність у органа досудового розслідування підстав вважати, що реєстраційні та звітні документи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_24 ), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_37 , мають суттєве доказове значення у даному кримінальному провадженні, неможливість іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, вбачаю достатні обґрунтовані підстави для задоволення поданого клопотання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 159 - 166, 309 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів задовольнити.

Надати слідчому СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів реєстраційних та звітних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 » (код НОМЕР_24 ) з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_37 , а саме, реєстраційної картки, довідки про взяття на облік платника податків, довідки з ЄДРПОУ, наказів на призначення директорів підприємства, розпоряджень, протоколів загальних зборів учасників ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_23 », реєстраційної заяви платника податків на додану вартість, свідоцтва про реєстрацію платника податку на додану вартість, повідомлень про взяття на облік платника податку у зв`язку із зміною місцезнаходження, довіреностей, актів передачі майна до статутного фонду, повідомлень від платника податку про відкриття (закриття) розрахункового рахунку в установі банку, договору про визнання електронних документів; податкових декларацій з податку на прибуток з відповідними додатками; податкових декларацій з податку на додану вартість з відповідними додатками; реєстру отриманих, виданих податкових накладних, з відповідними додатками; розшифровок податкових зобов`язань податкового кредиту в розрізі контрагентів (Додаток № 5), податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платника податку, і сум отриманого з них податку (Форма № 1 ДФ), за період часу з 01 січня 2015 року по 01 травня 2015 року.

Ухвала слідчого судді виготовлена в двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах даного клопотання.

Строк дії ухвали становить тридцять днів з дня постановлення ухвали.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.05.2015
Оприлюднено22.03.2023

Судовий реєстр по справі —758/6027/15-к

Ухвала від 26.05.2015

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні