Ухвала
від 01.12.2015 по справі 153/1683/15-ц
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"01" грудня 2015 р. Справа153/1683/15-ц

Ямпільський районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Любинецької-Онілової А.Г.

за участю секретаря с\з ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Ямпіль

цивільну справу за позовом ОСОБА_2 до Гальжбіївської сільської ради Ямпільського району Вінницької області про визнання права власності на спадкове майно у порядку спадкування за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ямпільського районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

До початку судового розгляду справи позивач заявила клопотання про витребування в Ямпільській державній нотаріальній конторі Вінницької області відомості про спадкоємців (за наявності копії спадкової справи) щодо майна ОСОБА_3, який помер 16 січня 2012 року в с. Біла Ямпільського району Вінницької області.

Розглянувши заявлене клопотання, беручи до уваги, що для повного, всебічного, об’єктивного розгляду та вирішення справи по суті, суду необхідно дослідити письмові докази, що мають значення для справи, з’ясувати відомості про склад спадщини та наявність (відсутність) інших спадкоємців ОСОБА_3, враховуючи, що для отримання зазначених письмових доказів, у сторони є складнощі, оскільки вказані відомості знаходяться у нотаріальній конторі, суд має підстави для задоволення заявленого клопотання.

Відповідно до ст.137 ч.1 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов’язаний витребувати такі докази.

Відповідно до ст.137 ч.3 ЦПК України докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо.

У зв’язку із витребуванням доказів, що мають значення для справи, суд в порядку ст. 191 ЦПК України має підстави відкласти судовий на час, необхідний для витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 137, 168, 191, 209 ч.4-6 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання позивача ОСОБА_2 про витребування доказів.

Витребувати в Ямпільській державній нотаріальній конторі Вінницької області документально підтверджену інформацію про спадкоємців (за наявності - завірену копію спадкової справи) щодо майна ОСОБА_3, який помер 16 січня 2012 року в с. Біла Ямпільського району Вінницької області.

Завідуючій Ямпільської державної нотаріальної контори, витребувані докази надати Ямпільському районному суду Вінницької області у термін до 22 грудня 2015 року включно.

Копію ухвали, завірену копію документу про смерть спадкодавця та запит про надання витягу (інформаційної довідки) із Спадкового реєстру відповідно до Положення про Спадковий реєстр направити в Ямпільську державну нотаріальну контору Вінницької області, для виконання.

Відкласти судовий розгляд справи на 23 грудня 2015 року 09 годину 00 хвилин із повторним викликом сторін.

Роз’яснити, що відповідно до ст.137 ЦПК України - докази, які вимагає суд, направляються до суду безпосередньо. Особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня отримання ухвали. За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов'язку подати суду докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

ГОЛОВУЮЧИЙ А.Г.ЛЮБИНЕЦЬКА-ОНІЛОВА

СудЯмпільський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення01.12.2015
Оприлюднено04.12.2015
Номер документу53915990
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —153/1683/15-ц

Рішення від 04.01.2016

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

Ухвала від 21.10.2015

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Любинецька-Онілова А. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні