Постанова
від 27.04.2010 по справі 2а-133/10
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Справа № 2а-133/10

Провадження № -

ПОСТАНОВА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"27" квітня 2010 р. м. Коростень

Коростенський міськрайонний суд

Житомирської області

в складі: головуючої - судді Куліченко М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Коростені цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Управління праці та соціального захисту населення Коростенської міської Ради про визнання дій неправомірними та стягнення невиплачених коштів, передбачених Законом України В«Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофиВ« , суд, -

ВСТАНОВИВ:

Позивачка звернулася до суду з позовом, в якому просить визнати дії Управління праці та соціального захисту населення Коростенської міської Ради неправомірними та стягнути з Управління праці та соціального захисту населення Коростенської міської Ради недовиплачені кошти, які передбачені ст. 39 ЗУ В« Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи В« за період з 01.01.2006 року по 01.01.2009 року, мотивуючи це тим, що являється потерпілою від Чорнобильської катастрофи 3-ї категорії, проживає та працює в зоні гарантованого добровільного відселення. Позивачка вважає, що проведення виплат в твердих сумах, встановлених Постановою КМУ № 836 від 26.07.1996 року, а не в розмірах визначених ЗУ В« Про статус і соціальний захист населення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи В« порушує її права.

В судове засідання позивачка надала заяву, в якій просить розглянути справу в її відсутність в письмовому провадженні, вимоги позову підтримує в повному обсязі, з підстав зазначених в позовній заяві.

Представник відповідача УПСЗН Коростенської міської ради в судове засідання не з'явився, надав заперечення, в якому просить розглянути справу в їх відсутність, позов не визнають.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку, що позов не підлягає задоволенню з слідуючих підстав. Судом встановлено, що позивачка проживає в зоні гарантованого добровільного відселення, яким є м Коростень (л.с.4) . З 1988 року працює в м.Коростень. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 26.07.1996 року № 836 В«Про компенсаційні виплати особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофиВ« ... , встановлені компенсації та доплати громадянам, що проживають та працюють на територіях радіоактивного забруднення.

Відповідно до вимог ст. 37 вищезазначеного Закону, громадянам, що проживають на території радіоактивного забруднення, зоні гарантованого добровільного відселення, виплачується щомісячна грошова допомога , в звВ»язку з обмеженням споживання продуктів харчування в розмірі 40% мінімальної заробітної плати щомісячно.

Відповідно до листа з УПСЗН Коростенської міської ради позивачка на обліку в управлінні як отримувач допомоги, передбаченої ст..37 Закону не перебуває, тому підстав про стягнення кошт не має.

Фонд здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення утворюється у складі Державного бюджету України, кошти Фонду зараховуються на окремий рахунок Державного бюджету України, а розпорядником коштів Фонду є Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ( далі - МНС України) - ст. ст. 1 -3 Закону № 1445-ІП .

Порядок використання коштів Фонду визначався постановою Кабінету Міністрів України від 20 червня 2000 року № 987 "Про затвердження Порядку використання коштів Фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи та соціального захисту населення", яка втратила чинність у зв'язку з прийняттям постанови від 16 вересня 2005 року № 931 "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи" та від 20 вересня 2005 року № 936 "Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов'язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської

катастрофи"

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 вересня 2005 року №

936 "Про затвердження Порядку використання коштів державного бюджету пов'язаних із соціальним захистом громадян, які Чорнобильської катастрофи",постанову Кабінету Міністрів

України від 20 червня 2000 року № 987скасовановиплата доплат за роботу в зоні забруднення

доводиться через управління соціального захисту населення населення місцевих органів

виконавчої влади. З врахуванням наведеною, зазначені доплати не с частиною заробітної плати . а е самостійними соціальними виплатами, УПСЗН не є роботодавцем для позивачки, тому ці виплати провадяться відповідно до Закону України В« Про Державний бюджет України на 2008 рік В« та Порядку використання коштів Державного бюджету України на виконання програм, пов'язаних із соціальним захистом громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, затвердженого Наказом № 147 від 02.04.2004 року Міністерства праці та соціальної політики України - , за якими головним розпорядником бюджетних коштів, призначених для видатків на соціальний захист громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи" .

Керуючись ст. ст. 99,100, 159 - 163 КАС України, ст.19 Конституції України, ст. 37 ЗУ В« Про ;татус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи В« , Іостановою Кабінету Міністрів України № 987 від 20.06.2000 року В«Про затвердження порядку іикористання коштів фонду для здійснення заходів щодо ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи а соціального захисту населенняВ» , суд ,

постановив;

ОСОБА_2 ОСОБА_3 в задоволенні позову до Управління праці та соціального ту населення Коростенської міської Ради про визнання дій неправомірними та стягнення значених коштів, передбачених ст.37 Закону України В«Про статус і соціальний захист громадян, які іаждали внаслідок Чорнобильської катастрофиВ« - за необгрунтованістю вимог.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі заяви про апеляційне ження протягом десяти днів з дня складання постанови у повному обсязі, апеляційна скарга подається гом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Постанова набирає чинності: 1/ якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано - після шння строку подання заяви; 2\якщо заяву було подано, але не подано після цього протягом 20 днів ційної скарги - після закінчення строку подання апеляційної скарги; 3\ в разі подання апеляційної скарги - розгляду справи апеляційним судом, якщо рішення не було скасовано.

Суддя

СудКоростенський міськрайонний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення27.04.2010
Оприлюднено04.12.2015
Номер документу53931123
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-133/10

Постанова від 25.01.2010

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Січиокно Т. О.

Ухвала від 18.01.2010

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Ухвала від 10.12.2009

Адміністративне

Машівський районний суд Полтавської області

Ухвала від 04.12.2009

Адміністративне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Окунь Т. В.

Постанова від 19.02.2010

Адміністративне

Шевченківський районний суд м.Львова

Луців-Шумська Н. Л.

Постанова від 14.06.2010

Адміністративне

Березнівський районний суд Рівненської області

Мельник В. Я.

Ухвала від 10.06.2010

Адміністративне

Березнівський районний суд Рівненської області

Мельник В. Я.

Ухвала від 06.02.2010

Адміністративне

Рогатинський районний суд Івано-Франківської області

Лошак О. О.

Постанова від 27.04.2010

Адміністративне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Куліченко М. В.

Постанова від 16.01.2010

Адміністративне

Дніпровський районний суд м.Херсона

Дорошинська В. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні