Ухвала
від 04.07.2014 по справі 757/18031/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Примірник ___

Справа № 757/18031/14-к

У Х В А Л А

Іменем України

04.07.2014 рокум. Київ

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 ,. при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження ст. слідчого ГСУ МВС України ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання сторони кримінального провадження ст. слідчого ГСУ МВС України ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

04.07.2014 року до провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 в межах кримінального провадження № 12014000000000236 надійшло клопотання сторони кримінального провадження ст. слідчого ГСУ МВС України ОСОБА_3 , погоджене прокурором, який здійснює процесуальне керівництво в кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 , про проведення обшуку офісного приміщення ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс», який розташований на першому та другому поверхах адміністративного будинку № 7 по вул. Мечникова в м. Одеса Одеської обл., що належить на праві приватної власності наступним особам: ОСОБА_5 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), ОСОБА_6 (ідентифікаційний код НОМЕР_2 ) та приватному підприємству «Юридична фірма «Юрінком» (код за ЄДРПОУ 31068980), з метою виявлення коштів одержаних злочинним шляхом (неправомірної вигоди), мобільних телефонів по якому співучасники злочину вимагали від потерпілого неправомірну вигоду та висували вимоги, комп`ютерної техніки (ноутбуку) та чорнові записи із вказаною інформацією.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Обґрунтовуючи внесене клопотання сторона кримінального провадження ст. слідчий ГСУ МВС України ОСОБА_3 вказує, що ГСУ МВС України проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 12014000000000236 від 12.06.2014 року, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 368 ч. 4 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в червні 2014 року начальник інженерної служби державного підприємства «Адміністрація морських портів України» ОСОБА_7 , перебуваючи у своєму службовому кабінеті № 112 адміністративного будинку № 1 по вул. Ланжеронівська в м. Одеса неодноразово вимагав у директора ТОВ «Строй-Граніт» ОСОБА_8 неправомірну вигоду у розмірі 558 тис. грн. за можливість продовжувати здійснювати поставки щебеню гранітного (близько 2000 тон) до Одеського морського торгового порту для будівництва зернових сховищ, які здійснює ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс». За вимогою ОСОБА_7 , вказану неправомірну вигоду необхідно передати фінансовому директору ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс» ОСОБА_9 за адресою: м. Одеса, вул. Мечникова, 7. У разі невиконання заявлених вимог, ОСОБА_7 як службовою особою буде ініційована комісія з числа його підлеглих технадзорів та інженерів, які визнають щебінь непридатним для будівництва зернових сховищ.

03.05.2014 року приблизно о 12 год. ОСОБА_8 перебуваючи у робочому кабінеті ОСОБА_9 вручив їй неправомірну вигоду в розмірі 55 тис. грн. для передачі їх ОСОБА_7 .

12.06.2014 року ОСОБА_8 з метою викриття злочинної діяльності звернувся до ГСУ МВС України із заявою про вимагання у нього ОСОБА_7 неправомірної вигоди в розмірі 558 тис. грн. за можливість продовжувати здійснювати поставки щебеню гранітного до Одеського морського торгового порту.

Відповідно до ст. 234 ч. 1 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, в клопотанні слідчий ставить питання про надання дозволу на проведення обшуку офісного приміщення ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс», що належить на праві приватної власності, у тому числі й приватному підприємству «Юридична фірма «Юрінком» (код за ЄДРПОУ 31068980).

Разом з цим, згідно ст. 23 ч. 1 п. 3 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» проведення стосовно адвоката оперативно-розшукових заходів чи слідчих дій, що можуть проводитися виключно з дозволу суду, здійснюється на підставі судового рішення, ухваленого за клопотанням Генерального прокурора України, його заступників.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, клопотання та докази, якими обґрунтовано клопотання, у тому числі, що наявні в матеріалах дані дають достатні підстави вважати, що відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування, дійшов до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про проведення обшуку, за умови відсутності проведення в офісному приміщенні ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс» адвокатської діяльності.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України, Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання ст. слідчого ГСУ МВС України ОСОБА_3 про проведення обшуку, задовольнити.

Надати ст. слідчому ГСУ МВС України ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку офісного приміщення ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс», який розташований на першому та другому поверхах адміністративного будинку № 7 по вул. Мечникова в м. Одеса Одеської обл., що належить на праві приватної власності наступним особам: ОСОБА_5 (ідентифікаційний код НОМЕР_1 ), ОСОБА_6 (ідентифікаційний код НОМЕР_2 ) та приватному підприємству «Юридична фірма «Юрінком» (код за ЄДРПОУ 31068980), з метою виявлення коштів одержаних злочинним шляхом (неправомірної вигоди), мобільних телефонів по якому співучасники злочину вимагали від потерпілого неправомірну вигоду та висували вимоги, комп`ютерної техніки (ноутбуку) та чорнові записи із вказаною інформацією, за умови відсутності проведення в офісному приміщенні ТОВ «Будівельна компанія «Промбудсервіс» адвокатської діяльності.

Визначити строк дії ухвали тривалістю п`ятнадцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження № 757/18031/14-к.

Примірник 2 наданий ст. слідчому ГСУ МВС України ОСОБА_3

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.07.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу53934249
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/18031/14-к

Ухвала від 04.07.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні