Постанова
від 29.06.2011 по справі 2а-1810/11/0970
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"29" червня 2011 р.                               Справа № 2a-1810/11/0970

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Главач І.А. розглянувши в порядку скороченого провадження матеріали адміністративної справи за позовом Державної податкової інспекції в Снятинському районі Івано-Франківської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ектранском»про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

31.05.2011 року Державна податкова інспекція в Снятинському районі Івано-Франківської області звернулася з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ектранском»про припинення юридичної особи. Позовні вимоги мотивувала тим, що відповідач фактично не знаходиться за вказаним у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців місцезнаходженням, а тому у відповідності до вимог ч.2 ст.38 ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців" підлягає припиненню.

01.06.2011 року відповідно до п.3 ч.1 ст.183-2 Кодексу адміністративного судочинства України винесено ухвалу про відкриття скороченого провадження по даній адміністративній справі та на виконання ч.3 ст.183-2 КАС України відповідачу направлено копію ухвали про відкриття скороченого провадження, копію позовної заяви з доданими до неї документами та запропоновано у десятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали подати заперечення проти позову. Однак кореспонденція, направлена відповідачу, повернулася на адресу суду з відміткою працівника поштового зв'язку «за зазначеною адресою не проживає».

У відповідності до вимог ч.11 ст.35 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Згідно із п.3 ч.5 ст.183-2 КАС України справа повинна бути розглянута у порядку скороченого провадження не пізніше трьох днів - у разі якщо протягом семи днів з дня закінчення строку, передбаченого частиною третьою цієї статті, до суду не надійшло заперечення відповідача та за умови, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача.

Враховуючи те, що до суду не було подано заперечення відповідача проти заявленого позову та те, що справа не розглядається судом за місцезнаходженням відповідача, поданий Державною податковою інспекцією в Снятинському районі Івано-Франківської області позов до Товариства з обмеженою відповідальністю «Ектранском»про припинення юридичної особи підлягає розгляду в строк, визначений п.3 ч.5 ст.183-2 КАС України.

Розглянувши матеріали позовної заяви, дослідивши наявні докази, суддя прийшов до висновку про обґрунтованість позовних вимог з наступних мотивів.

З матеріалів справи вбачається, що 10.09.2009 року Товариство з обмеженою відповідальністю «Ектранском»зареєстроване державним реєстратором Гагарінської районної державної адміністрації м. Севастополя як юридична особа (код ЄДРПОУ - 36683721).

Судом встановлено, що в подальшому Товариство з обмеженою відповідальністю «Ектранском»змінило місцезнаходження на –Івано-Франківська область, Снятинський район, смт. Заболотів, вул. Млинська, 12, 78315, в зв'язку з чим 12.03.2010 року внесено відповідний запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців за № 10761070002003534.

У зв'язку із зміною місцезнаходження відповідача, реєстраційну справу Товариства з обмеженою відповідальністю «Ектранском»передано по територіальності державному реєстратору Снятинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області, а Товариство з обмеженою відповідальністю «Ектранском»взяте на податковий облік як платник податків Державною податковою інспекцією в Снятинському районі Івано-Франківської області.

26.01.2011 року працівниками Відділу податкової міліції Коломийської об'єднаної державної податкової інспекції Івано-Франківської області в порядку здійснення заходів щодо встановлення фактичного місцезнаходження платника податків здійснено виїзд за юридичною адресою відповідача - Івано-Франківська область, Снятинський район, смт. Заболотів, вул. Млинська, 12 та встановлено відсутність Товариства з обмеженою відповідальністю «Ектранском» за вказаною адресою, про що складено довідку № 107/7/26-9/140 від 26.01.2011 року.

З матеріалів справи вбачається, що станом на 27.04.2011 року в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців щодо Товариства з обмеженою відповідальністю «Ектранском»в графі «Статус відомостей про юридичну особу»зазначено «відсутність юридичної особи за місцезнаходженням», що підтверджується наявною в матеріалах справи копією витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Згідно абзацу 6 ч.2 ст.38 ЗУ "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб–підприємців" підставою для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи є наявність в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням.

Згідно п.11 ч.1 ст.10 Закону України "Про державну податкову службу в Україні" державні податкові інспекції в районах, містах без районного поділу, районах у містах, міжрайонні та об'єднані спеціалізовані державні податкові інспекції виконують такі функції: подають до судів позови до підприємств, установ, організацій та громадян про визнання угод недійсними і стягнення в доход держави коштів, одержаних ними за такими угодами, а в інших випадках - коштів, одержаних без установлених законом підстав, а також про стягнення заборгованості перед бюджетом і державними цільовими фондами за рахунок їх майна; звертаються до суду в інших випадках, передбачених законом.

Підпунктом 20.1.12 пункту 20.1 ст.20 Податкового кодексу України встановлено, що органи державної податкової служби мають право у випадках, встановлених законом, звертатися до суду щодо припинення юридичної особи та підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця про визнання недійсними установчих (засновницьких) документів суб'єктів господарювання.

У відповідності до вимог п.п.11.10 п.11 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України 22.12.2010 року за № 979, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 30.12.2010 року за № 1439/18734, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом та у разі наявності в Єдиному державному реєстрі запису про відсутність юридичної особи за вказаним її місцезнаходженням, то керівник органу державної податкової служби приймає рішення у вигляді розпорядження відносно платника податків - про звернення до суду або господарського суду із заявою (позовною заявою) про винесення судового рішення щодо припинення юридичної особи.

Згідно довідки Державної податкової інспекції в Снятинському районі Івано-Франківської області від 05.05.2011 року за № 1778/10/19-030/487 Товариство з обмеженою відповідальністю «Ектранском»не має заборгованості по податках і зборах (обов'язкових платежах).

Таким чином, суд зазначає, що позивач наділений правом звернутися до суду із позовною заявою про припинення юридичної особи.

Відповідно до ч.1 ст.33 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам у результаті злиття, приєднання, поділу, перетворення (реорганізації) або в результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає вимоги позивача обґрунтованими, а позов таким, що підлягає до задоволення.

На підставі ст.. 124 Конституції України, керуючись ст.ст.11, 71, 86, 162, 183-2, 256 КАС України, суддя

                                         ПОСТАНОВИВ:

          Позов задовольнити повністю.

          Припинити юридичну особу Товариство з обмеженою відповідальністю «Ектранском» (78315, Івано-Франківська область, Снятинський район, смт. Заболотів, вул.. Млинська, 12, код ЄДРПОУ – 36683721).

Постанову допустити до негайного виконання.

Згідно ч.2 ст.38 ЗУ “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців” копію постанови, після набрання нею законної сили, направити державному реєстратору Снятинської районної державної адміністрації Івано-Франківської області.

Постанова за результатами скороченого провадження може бути оскаржена сторонами в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом десяти днів з дня отримання копії постанови сторонами або іншою особою, яка брала участь у справі. Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Івано-Франківський окружний адміністративний суд.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку також іншими особами у зв'язку з тим, що суд вирішив питання про їхні права, свободи, інтереси чи обов'язки.

Постанова, прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

У разі оскарження в апеляційному порядку постанови, прийнятої у скороченому провадженні, ухвала суду апеляційної інстанції по такій справі є остаточною і оскарженню не підлягає.

          Постанова складена 29.06.2011 року о 16:35 год.

                    

          Суддя                                                                       Главач І.А.

          

          

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення29.06.2011
Оприлюднено07.12.2015
Номер документу53964385
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1810/11/0970

Постанова від 29.06.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Ухвала від 01.06.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

Постанова від 29.06.2011

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Главач І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні