Ухвала
від 03.12.2015 по справі 355/1584/15-ц
БАРИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 355/1584/15-ц

Провадження № 2-зз/355/4/15

У Х В А Л А

про скасування заходу забезпечення позову

03 грудня 2015 року Баришівський районний суд Київської області в складі головуючого судді Лисюк О.Д. при секретарі Ющенко Л.А. розглянувши заяву ОСОБА_1, зацікавлена особа: Публічне Акціонерне Товариство «Молнія» про скасування заходу забезпечення позову,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про скасування заходу забезпечення позову стверджуючи, що Ухвалою від 24.09.2015 року по справі № 355/1584/2015 в порядку забезпечення позову було накладено арешт на рухоме та нерухове майно, що належить ПАТ «Молнія» в межах суми заявлених позовних вимог (385 000 грн.), що надалі була передана на виконання до відділу ДВС Баришівського РУЮ Київської області.

Під час ознайомлення з матеріалами виконавчого провадження щодо виконання ухвали органами виконавчої служби позивачеві стало відомо, що ПАТ «Молнія» на праві власності належить нерухоме майно у вигляді цілісного майнового комплексу, що розташований за адресою Київська обл., Баришівський район, смт Баришівка, вул. Торф'яна, буд.26. Загальна площа будівель, що входять до складу вказаного комплексу становить 20 231, 4 кв. м. Дана інформація позивачеві не була відома на час розгляду судом питання про вжиття заходів забезпечення. Орієнтована середня ціна пропозиції щодо реалізації комерційної нерухомості у Баришівському регіоні (заданими аналізу джерел з мережі Інтернет) становить близько 4 тис. грн за 1 кв.м.

Таким чином, вбачається, що з урахуванням отриманої інформації щодо наявного у відповідача нерухомого майна для належного виконання рішення суду про стягнення з ПАТ «Молнія» заборгованості у сумі 385 000 грн. на користь позивача доцільним є подальше вжиття заходів забезпечення шляхом накладення арешту лише на нерухоме майно ПАТ «Молнія», оскільки сума коштів, що може бути отримана від його реалізації у процесі примусового виконання рішення буде цілком достатньою для повного погашення боргу перед позивачем, оплати виконавчого збору та інших витрат виконавчого провадження.

Водночас реалізація ухвали про забезпечення позову в частині накладення арешту на рухоме може позбавити ПАТ «Молнія» потенційної можливості здійснити погашення заборгованості перед ОСОБА_1 шляхом реалізації такого рухомого майна та належного виконання судового рішення у добровільному порядку, без застосування процедури примусового виконання в порядку Закону України «Про виконавче провадження», про що існує домовленість між позивачем та відповідачем та що слугуватиме найбільш ефективному виконанню рішення суду та забезпечить максимальний захист прав позивача.

В судовому засіданні представник заявника ОСОБА_2 повністю підтримав заяву та просить суд її задовольнити.

Представник ПАТ «Молнія» ОСОБА_3 проти даної заяви не заперечує та погоджується на її задоволення.

Заслухавши думку сторін, дослідивши матеріали справи суд вважає, що заявлені вимоги підлягають до задоволення виходячи з наступних міркувань.

У відповідності до ч. 3 ст. 154 ЦПК України заходи забезпечення позову можуть бути скасовані судом, який розглядає справу.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. 152, 154 ЦПК України, суд,

Ухвалив:

Заяву ОСОБА_1, зацікавлена особа: Публічне Акціонерне Товариство «Молнія» про скасування заходу забезпечення позову, задовольнити.

Скасувати заходи забезпечення позову, вжиті ухвалою від 24.09.2015р. у справі №355/1584/15-ц за позовом ОСОБА_1 до Публічного Акціонерного Товариства «Молнія» про стягнення заборгованості, в частині арешту, накладеного на рухоме майно, що належить Публічного Акціонерного Товариства «Молнія» (місцезнаходження: 07501, Київська область, Баришівський район, смт. Баришівка, вул. Торфяна, 26, код за ЄДРПОУ 05407746).

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п’яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п’яти днів з дня її отримання копії ухвали.

Суддя Баришівського районного суду ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення03.12.2015
Оприлюднено07.12.2015
Номер документу53980324
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування заходу забезпечення позову

Судовий реєстр по справі —355/1584/15-ц

Ухвала від 03.12.2015

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Лисюк О. Д.

Рішення від 02.10.2015

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Лисюк О. Д.

Рішення від 02.10.2015

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Лисюк О. Д.

Ухвала від 24.09.2015

Цивільне

Баришівський районний суд Київської області

Лисюк О. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні