Ухвала
від 11.07.2013 по справі 757/14651/13-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Примірник_____

Справа № 757/14651/13-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 липня 2013 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Царевич О.І. при секретарі Лейко І.В. за участю сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх України Кобзаренка М.Ю. клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх України Кінаш О.Л. погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України І. Чорним про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення -

ВСТАНОВИВ:

09.07.2013 в провадження слідчого судді надійшло старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх України Кінаш О.Л. погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України І. Чорним про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням МВС України здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні № 12013000000000246 за фактом заподіяння Міністерству оборони України шкоди в особливо великих розмірах шляхом порушення процедури закупівлі послуг харчування військовослужбовців та недотримання підприємствами-виконавцями відповідних умов договорів в частині якості, виду та кількості наданих послуг харчування за ч. 5 ст. 191 КК України.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України 2012 року фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Слідчий вказує, що в ході досудового розслідування встановлено, що на початку 2012 року Міністерством оборони України проведено закупівлі послуг громадського харчування (харчування, забезпечення продуктами харчування особового складу військових частин та військових навчальних закладів Збройних Сил України, інших осіб, які згідно з законодавством мають право на забезпечення харчуванням у стаціонарних та польових умовах та годування штатних тварин) на 2012 рік.

За результатами проведення процедури державних закупівель, визначені підприємства, які у 2012 році надавали послуги громадського харчування особового складу військових частин Збройних Сил України, а саме: ТОВ «Метсобстар-ХК» (код ЄДРПОУ 37250616), ТОВ «Оптукрпром-ВР» (код ЄДРПОУ 36517589), ПП «Артек-Союз» (код 30741489), ТОВ «Укрпродакорд-ОР» (код 33882399), Військовий інститут ДНУ ім. Т. Шевченка та Національний військовий інститут НТУ «КПІ».

Під час досудового розслідування виникла необхідність у отриманні роздруківок, що містять відомості про розрахункові банківські операції і рух грошових коштів на рахунках ТОВ «ВЕСТА ГРУП 1» (код ЄДРПОУ 37816932) у прибутковій і витратній частині, з зазначенням вхідних і вихідних сум платежів, дат, відправника та одержувача коштів із зазначенням найменування, коду ЄДРПОУ, номерів рахунків, призначення платежу за період з 1 січня 2012 року по 31 грудня 2012 року, а також документів щодо відкриття та обслуговування цього рахунку, оскільки вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні щодо подальшого витрачання отриманих із Державного бюджету України коштів, а також можуть підтвердити або спростувати факти завишення вартості послуг харчування особового складу військових частин Збройних Сил України.

Документи щодо відкриття та обслуговування рахунку ТОВ «ВЕСТА ГРУП 1» містять зразки підписів та рукописного тексту посадових осіб підприємства, відтиски печатки підприємства. Оригінали вказаних документів можуть бути використані при проведенні у кримінальному провадженні почеркознавчих експертиз і технічних експертиз документів.

В інший спосіб, інакше як отримати тимчасовий доступ до документів, які містять відомості про рух грошових коштів на рахунках ТОВ «ВЕСТА ГРУП 1», а також документів щодо відкриття та обслуговування цих рахунків з подальшим їх вилученням, неможливо довести обставини використання бюджетних коштів, перевірити фактичні обсяги проведених фінансово-господарських операцій, встановити юридичних осіб, які причетні до діяльності підприємства, та осіб, яким відомі обставини вчинення розслідуваного злочину.

Згідно інформації наданої Державною податковою службою України, роздруківки, що містять відомості про розрахункові банківські операції і рух грошових коштів на рахунках ТОВ «ВЕСТА ГРУП 1» в прибутковій і витратній частині, з зазначенням вхідних і вихідних сум платежів, дат, відправника та одержувача коштів (із зазначенням найменування та коду ЄДРПОУ, номерів їх рахунків) за період з 01.01.2012 по 31.12.2012, а також документи щодо відкриття та обслуговування цього рахунку знаходяться в публічному акціонерному товаристві «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ АКЦІОНЕРНИЙ БАНК» МФО 380537, код ЄДРПОУ 19017842 за адресою: м. Київ, вулиця Зоологічна, будинок 5.

Сторона кримінального провадження старший слідчий слідчого відділу Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх України Кобзаренко М.Ю. в судовому засіданні клопотання підтримав просив його задовольнити.

Представник особи у володінні якої знаходяться речі та документи в судове засідання не з'явився про дату та час розгляду клопотання повідомлений вчасно та належним, слідчий суддя виходячи з принципу диспозитивності та змагальності, з урахуванням думки сторони кримінального провадження старшого слідчого слідчого відділу Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх України Кобзаренка М.Ю. визнав можливим розгляд справи у відсутність представника особи у володінні якої знаходяться речі та документи.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, яким обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для його задоволення.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. ст. 108, ст.ст.160, 163, 164, 166, 234, 235, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх України Кінаш О.Л. погоджене старшим прокурором відділу Генеральної прокуратури України І. Чорним про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю та їх вилучення - задовольнити.

Надати старшому слідчому в ОВС ГСУ МВС України Кінашу Олександру Леонідовичу, слідчим слідчої групи ГСУ МВС України Кобзаренку Максиму Юрійовичу, Уколову Антону Павловичу, старшому оперуповноваженому в ОВС Департаменту ДСБЕЗ МВС України Ільїну Артему Леонідовичу і головному оперуповноваженому інспектору Департаменту ДСБЕЗ МВС України Пустовіту Ігорю Миколайовичу тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, та можливість вилучити оригінали документів щодо відкриття та обслуговування поточного рахунку ТОВ «ВЕСТА ГРУП 1» (код ЄДРПОУ 37816932) № 26004262402506, а саме:

- заяву на відкриття банківського рахунку та подані до заяви документів;

- договори на розрахунково-касове обслуговування з додатками;

- договори щодо надання послуг, пов'язаних з функціонуванням системи «Клієнт-банк» (а також будь-яких додатків до такого договору, якщо вони складались), а також документацію про проведення працівниками відповідного банку встановлення (інсталяції) на комп'ютер клієнта вказаної системи, із зазначенням дати та місця проведення вказаної операції;

- анкети клієнта (у випадку, якщо така складалась);

- інші документи, які надавались у зв'язку з відкриттям (закриттям) та обслуговуванням банківського рахунку;

- оригінали карток зі зразками підписів осіб, яким надано право розпорядження поточним рахунком, а також надано право підписання розрахункових документів;

- оригінали карток зі зразками відтисків печаток;

- роздруківку, що містить відомості про розрахункові банківські операції і рух грошових коштів на рахунку ТОВ «ВЕСТА ГРУП 1» (код ЄДРПОУ 37816932) № 26004262402506 в прибутковій і витратній частині, з зазначенням вхідних і вихідних сум платежів, дат, відправника та одержувача коштів із зазначенням найменування, коду ЄДРПОУ, номерів рахунків, призначення платежу за період з 1 січня 2012 року по 31 грудня 2012 року (на паперовому носії та в електронному вигляді у форматі Microsoft Excel),

що знаходяться у публічному акціонерному товаристві «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ АКЦІОНЕРНИЙ БАНК» МФО 380537, код ЄДРПОУ 19017842 за адресою: м. Київ, вулиця Зоологічна, будинок 5.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Службовим особам АТ «ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ АКЦІОНЕРНИЙ БАНК» МФО 380537, код ЄДРПОУ 19017842 за адресою: м. Київ, вулиця Зоологічна, будинок 5, надати (забезпечити) тимчасовий доступ до речей і документів зазначеній в ухвалі особі та надати їй можливість вилучити зазначені в ухвалі речі і документи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - матеріали судового провадження № 757/14651/13-к

Примірник 2 - старший слідчий слідчого відділу Головного слідчого управління Міністерства внутрішніх України Кобзаренко М.Ю.

Слідчий суддя:

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення11.07.2013
Оприлюднено04.12.2015
Номер документу53984564
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/14651/13-к

Ухвала від 11.07.2013

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Царевич О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні