Ухвала
від 01.12.2015 по справі 916/4284/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"01" грудня 2015 р.Справа № 916/4284/15

За позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Іллічівське телебачення-3";

До відповідача: Одеської територіальної організації партії "ОСОБА_1 Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ"

про внесення змін до договору

Суддя Н.В. Рога

Представники:

Від позивача: не з'явився;

Від відповідача: ОСОБА_2 - згідно довіреності від 29.09.2015р.

В засіданні брали участь:

Від позивача: не з'явився;

Від відповідача: не з'явився.

СУТЬ СПОРУ: Товариство з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Іллічівське телебачення-3" звернулось до господарського суду Одеської області з позовом до Одеської територіальної організації партії "ОСОБА_1 Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ" про внесення змін до договору №02/ПА від 01.10.2015р. про виділення ефірного часу за рахунок коштів виборчого фонду кандидата для проведення передвиборчої агітації.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 23 жовтня 2015р. порушено провадження по справі №916/4284/15.

Представник позивача у судові засідання призначені на 10.11.2015р. та на 01.12.2015р. не з'явився, хоча про дату та місце проведення судових засідань був повідомлений належним чином, що підтверджується наявним в матеріалах справи поштового повідомлення про вручення поштового відправлення.

Представник відповідача надав суду відзив на позовну заяву. Відповідач проти позову заперечує в повному обсязі та просить суд припинити провадження по справі на підставі п. 1 ст. 80 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника відповідача, суд встановив:

01 жовтня 2015р. між Товариством з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Іллічівське телебачення-3" (надалі - Виконавець) та Одеською територіальною організацією партії "ОСОБА_1 Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ" (надалі - Замовник), був укладений Договір №02/ПА про виділення ефірного часу за рахунок коштів виборчого фонду кандидата для проведення передвиборчої агітації.

Згідно п. 2.1 Договору №02/ПА від 01.10.2015р., відповідно до Закону „Про місцеві вибориВ» Виконавець на умовах, визначених цим Договором, розміщає та здійснює трансляцію на своєму каналі мовлення агітаційні матеріали у формі, яка надається Замовником, а Замовник сплачує вартість, наданих Виконавцем послуг за рахунок коштів виборчого фонду Замовника.

Відповідно до п. 2 Постанови Пленуму Вищого Адміністративного Суду України №15 від 01 листопада 2013р. „Про практику застосування адміністративними судами положень Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду спорів щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесомВ» встановлено, що відповідно до п. 6 частини другої статті 17 КАС України юрисдикція адміністративних судів поширюється на публічно-правові спори щодо правовідносин, пов'язаних з виборчим процесом. Слід ураховувати, що положеннями цієї норми визначено основні складові виборчого спору, за якими спір повинен виникнути під час виборчого процесу, та правовідносини, в яких виник цей спір, повинні бути пов'язані з виборчим процесом.

Пов'язаність правовідносин з виборчим процесом полягає в тому, щоб ці правовідносини виникли в межах виборчого процесу й стосувалися підготовки та проведення виборів.

Крім того, відповідно до п. 6 частини другої статті 17 КАС України вказаної норми юрисдикція адміністративних судів поширюється на всі спори стосовно правовідносин, які виникли в межах виборчого процесу й стосувалися підготовки та проведення виборів, незалежно від того, чи є стороною у цьому спорі суб'єкт владних повноважень (п. 1 ч. 1 ст. 3 КАС України), оскільки у виборчих спорах така вимога не є обов'язковою. Виборчий спір може виникнути між суб'єктами (учасниками) виборчого процесу, які не є суб'єктами владних повноважень у розумінні КАС України (п. 7 ч. 1 ст. 3 КАС України).

Аналіз приведених норм законодавства дає підстави вважати, що предметом спору у справі №916/4284/15 є правовідносини, пов'язані з виборчим процесом, оскільки вони виникли в межах виборчого процесу й стосувалися підготовки та проведення виборів.

Відповідно до п. 1 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України Господарський суд припиняє провадження у справі, якщо спір не підлягає вирішенню в господарських судах України.

На підставі викладеного, суд доходить до висновку що позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Телерадіокомпанія "Іллічівське телебачення-3" до Одеської територіальної організації партії "ОСОБА_1 Порошенка "СОЛІДАРНІСТЬ" про внесення змін до договору №02/ПА від 01.10.2015р. про виділення ефірного часу за рахунок коштів виборчого фонду кандидата для проведення передвиборчої агітації №02/ПА, виникли в межах виборчого процесу й стосувалися підготовки та проведення виборів, у зв'язку з чим підлягають розгляду у адміністративному провадженні.

За таких обставин, провадження у справі слід припинити відповідно до п.1 ст.80 ГПК України.

У випадках припинення провадження у справі повторне звернення до господарського суду зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав не допускається.

Керуючись п.1 ст. 80, ст. 86 ГПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Провадження у справі № 916/4284/15 припинити.

Суддя Н.В. Рога

Дата ухвалення рішення01.12.2015
Оприлюднено09.12.2015
Номер документу54002875
СудочинствоГосподарське
Сутьвнесення змін до договору

Судовий реєстр по справі —916/4284/15

Ухвала від 03.06.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 23.10.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні