Ухвала
від 26.11.2015 по справі 712/13073/15-к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У К Р А Ї Н А

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРКАСИ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей і документів

Справа номер 712/13073/15-к

Номер провадження 14-кс/712/5272/15

місто Черкаси 26 листопада 2015 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м.Черкаси ОСОБА_1 , за участю прокурора прокуратури м. Черкаси ОСОБА_2 , розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 32014250000000145 від 05.11.2014 прокурором прокуратури м. Черкаси ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей, що містять охоронювану законом таємницю,-

В С Т А Н О В И В :

Службові особи ПП « ОСОБА_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) в розділі ІІ «Податковий кредит» додатку 5 до податкових декларацій з ПДВ за період з 01.06.2014р. по 30.09.2014р. зазначили взаємодію з СГД, що мають ознаки фіктивності ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) з правом віднесення до складу податкового кредиту загальної суми податку на додану вартість в розмірі 3270 160 грн., за рахунок якої відповідно в подальших ланцюгах постачання сформовано безпідставний податковий кредит платникам реального сектору економіки.

В реєстрі податкових накладних, які повинні бути виписані ПП « ОСОБА_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_5 » своїм контрагентам-покупцям, в тому числі і ПП « ОСОБА_3 », не зареєстровано. Податкові розрахунки сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, i сум утриманого з них податку (Форма № 1 ДФ) до ДПІ по місцю реєстрації даними підприємствами не подавалися, що свідчить про відсутність у штаті найманих працівників.

В свою чергу службові особи ПП « ОСОБА_3 » у виписаних в перевіряємий період податкових накладних, які реєструвалися в реєстрі податкових накладних, зазначали різноманітні об`єми та номенклатуру виконання робіт та надання послуг, а саме це консалтингові та інжинірингові послуги, юридичні послуги, будівельно-монтажні роботи, роботи з розроблення ґрунту та влаштування бетонної підготовки, монтаж системи опалення, водопроводу та каналізації, ремонт пошкоджених кабельних ліній 0,4-10 кВ із заміною дефектних ділянок, модернізація внутрішніх мереж системи відеоспостереження, системи охоронної сигналізації, системи контролю доступу, монтаж внутрішніх мереж системи відеоспостереження та системи контролю доступу та системи охоронної сигналізації, налаштування серверів систем відеоспостереження, відновлення програмного забезпечення серверів системи контролю доступу до об`єктів, ремонт та відновлення працездатності серверів відеоспостереження, монтажні роботи, виготовлення щитів, будівництво УППГ Олефіровка Миргородського району Полтавської області, роботи по монтажу та пусконалагодженню системи протипожежної автоматики, що відповідно потребує кваліфікованих трудових ресурсів, відповідної ліцензованої діяльності, наявності необхідних дозволів уповноважених державних органів, виробничого та технічного обладнання, машин, іншої техніки, які, як у самого ПП « ОСОБА_3 » так і ПП « ОСОБА_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ПП « ОСОБА_5 » відсутні.

В ході досудового розслідування з метою встановлення наявності чи відсутності факту здійснення фіктивних господарських операцій виникла необхідність у вивченні бухгалтерської документації, складеної ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ) в ході здійснення господарської діяльності за 2014 рік. Встановити факт ведення нікчемної (недійсної) первинної фінансово-господарської та бухгалтерської документації можливо лише шляхом вилучення вказаних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), а саме, договорів укладених з ПП « ОСОБА_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), накладних, рахунків-фактур, актів, що підтверджують переміщення матеріальних цінностей, актів виконаних робіт, видаткові та прибуткові касові ордери, платіжні доручення, документація що підтверджує оприбуткування готівкових коштів на підприємстві та інших первинних бухгалтерських документів за період функціонування підприємства.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою встановлення осіб, причетних до скоєння даного злочину, а також враховуючи відсутність можливості отримати необхідні відомості в інший спосіб, та враховуючи, що в матеріалах провадження достатньо підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин в кримінальному провадженні, прокурор просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до оригіналів вказаних документів, з можливістю їх вилучення.

Заслухавши доводи прокурора, суд приходить до висновку, що дане клопотання підлягає до задоволення, так як зазначені документи можуть мати значення для встановлення істини у вказаному кримінальному провадженні, керуючись ст.ст. 131, 132, 159-164 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання прокурора прокуратури міста Черкаси ОСОБА_2 - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналів бухгалтерських документів, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , АДРЕСА_1 ), а саме, договорів укладених з ПП « ОСОБА_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), накладних, рахунків-фактур, актів, що підтверджують переміщення матеріальних цінностей, актів виконаних робіт, видаткові та прибуткові касові ордери, платіжні доручення, документація що підтверджує оприбуткування готівкових коштів на підприємстві та інших первинних бухгалтерських документів за період функціонування підприємства, з можливістю вилучення вказаних документів в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Виконання ухвали покласти на прокурора прокуратури м. Черкаси ОСОБА_2 або ІНФОРМАЦІЯ_3 за його дорученням.

Ухвала оскарженню не підлягає і діє протягом 30 днів з моменту її ухвалення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.11.2015
Оприлюднено22.03.2023

Судовий реєстр по справі —712/13073/15-к

Ухвала від 26.11.2015

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Грабовий П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні