Ухвала
від 28.10.2014 по справі 757/31056/14-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/31056/14-к

Примірник


У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 жовтня 2014 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 , за участю старшого слідчого ГУСБ України в м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві, клопотання старшого слідчого ГУСБ України в м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про проведення обшуку,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження слідчого судді надійшло клопотання старшого слідчого ГУСБ України в м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про проведення обшуку аптеки № 3 (Фірма «Гандбольний клуб «Панацея», ЄДРПОУ 22616167), що розташована за адресою: м. Харків, вул. Новгородська, буд. 85, власником якого являється Житлово-Будівельний кооператив «Омега», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: фальсифікованих лікарських засобів («Сіган», «Фестал», «Флюколд» та ін.); електронних носіїв інформації (комп`ютерна техніка, мобільні телефони, ноутбуки, флешнакопичувачі, диски і т.п.), на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення; приладів та устаткування, за допомогою яких відбувалося виробництво фальсифікованих лікарських засобів; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; документів, записних книжок, нотатків, в яких міститься інформація щодо вчиненого кримінального правопорушення, а також інших речей, які мають значення для кримінального провадження.

Вказане клопотання обґрунтовує тим, що ГУСБ України в м. Києві та Київській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження № 22014101110000180 за фактом вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст. 321-1 КК України .

При цьому, у рамках здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню № 22014101110000180, виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: фальсифікованих лікарських засобів («Сіган», «Фестал», «Флюколд» та ін.); електронних носіїв інформації (комп`ютерна техніка, мобільні телефони, ноутбуки, флешнакопичувачі, диски і т.п.), на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення; приладів та устаткування, за допомогоюякихвідбувалосявиробництвофальсифікованихлікарськихзасобів; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; документів, записних книжок, нотатків, в яких міститься інформація щодо вчиненого кримінального правопорушення, а також інших речей, які мають значення для кримінального провадження.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, зазначив, що вчинення кримінального правопорушення підтверджується даними за результатами проведення допиту свідків та іншими доказами, зібраними в ході досудового розслідування.

Слідчий суддя, вислухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали клопотання в тому числі й витяг з ЄРДР, приходить до наступного висновку.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться можуть бути доказами під час судового розгляду, а також враховуючи фабулу кримінального правопорушення, знаходяться в зазначеному в клопотання приміщенні.

Таким чином, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, а саме надання дозволу на проведення обшуку у вказаному житлі. При цьому, не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині вилучення майна та грошових коштів, якіздобуті у результаті вчинення злочину та інших речей, оскільки таке майно та речі слідчим не ідентифіковані, а відтак при вилученні будь якого майна у зазначеному житлі, може привести до невиправданого порушення прав та інтересів осіб, які не є та не можуть бути учасниками даного кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, ст.ст.234 235, ст. 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого ГУСБ України в м. Києві та Київській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку аптеки № 3 (Фірма «Гандбольний клуб «Панацея», ЄДРПОУ 22616167), що розташована за адресою: м. Харків, вул. Новгородська, буд. 85, власником якого являється Житлово-Будівельний кооператив «Омега», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання знарядь кримінального правопорушення, зокрема: фальсифікованих лікарських засобів («Сіган», «Фестал», «Флюколд» та ін.); електронних носіїв інформації (комп`ютерна техніка, мобільні телефони, ноутбуки, флешнакопичувачі, диски і т.п.), на яких містяться відомості про обставини і механізм вчинення вказаного кримінального правопорушення; приладів та устаткування, за допомогою яких відбувалося виробництво фальсифікованих лікарських засобів; документів, записних книжок, нотатків, в яких міститься інформація щодо вчиненого кримінального правопорушення.

В задоволенні інших вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 - матеріали судового провадження № 757/31056/14-к

Примірник 2 старший слідчий ГУСБ України в м. Києві та Київській області ОСОБА_3

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення28.10.2014
Оприлюднено06.01.2023
Номер документу54042301
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/31056/14-к

Ухвала від 28.10.2014

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Царевич О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні