Ухвала
від 04.12.2015 по справі 902/1243/14
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 902/1243/14

Провадження № 6/127/1121/15

ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Іменем України

04 грудня 2015 року Вінницький міський суд Вінницької області

в складі: головуючого - судді Прокопчук А.В.,

при секретарі - Поливаній Ю.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Вінниці подання Вишенського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції про надання дозволу на примусовий вхід до житлового приміщення,-

В С Т А Н О В И В:

04 грудня 2015 року Вишенський відділ державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції звернувся в суд з поданням про надання дозволу на примусове проникнення до житла боржника - фізичної особи, або іншої особи, в якої перебуває майно боржника чи майно та кошти, належні боржнику від інших осіб, для проведення виконавчих дій щодо перевірки майнового стану ОСОБА_1 за місцем проживання та прописки, а саме за адресою: АДРЕСА_1.

Подання мотивоване тим, що на виконанні у Вишенському відділі ДВС Вінницького МУЮ перебуває виконавче провадження № 49273124 з примусового виконання наказу № 902/1243/14, виданого 23.10.2015 року Господарським судом Вінницької області про стягнення з ОСОБА_1 боргу 94 154,16 грн. на користь ОСОБА_2.

10.11.2015 року державним виконавцем винесено постанову про відкриття вказаного виконавчого провадження, примірник надіслано сторонам та боржнику надано термін для самостійного виконання строком до 7-ми днів з моменту винесення постанови.

Відповідно до довідки адресно-довідкового бюро ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1. Так, державний виконавець неодноразово виходив за даною адресою, для перевірки майнового стану боржника, але двері квартири ніхто не відкриває, зі слів сусідів боржник проживає за даною адресою. На виклики боржник не реагує. Оскільки проводити в подальшому виконавчі дії з реалізації майна не є можливим так, як відсутній доступ до майна за місцем проживання боржника, державний виконавець звернувся до суду з даним поданням.

В судове засідання державний виконавець Вишенського ВДВС Вінницького МУЮ не з ?явилася, в поданні просить розглядати подання у її відсутність.

Вивчивши доводи подання про надання дозволу на примусовий вхід до житлового приміщення, дослідивши матеріали справи та оцінивши докази в їх сукупності, суд прийшов до висновку, що подання обґрунтоване та таке, що підлягає задоволенню.

Судом встановлено, що згідно наказу Господарського суду Вінницької області від 23.10.2015 року по справі № 902/1243/14 з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 на користь фізичної особи-підприємця ОСОБА_2 стягнуто заборгованість в сумі 92 308,00 грн., що еквівалентно становить 4800 євро та 1846,16 грн. витрати на сплату судового збору (а.с. 4).

Також судом встановлено, що на підставі вищевказаного наказу, державним виконавцем Вишенського відділу ДВС Вінницького МУЮ 10.11.2015 року було відкрито виконавче провадження, що підтверджується постановою про відкриття виконавчого провадження (а.с. 5).

Згідно відповіді Адресно-довідкового підрозділу Управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області, боржник ОСОБА_1 зареєстрована за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 (а.с. 7).

Відповідно до актів державного виконавця Вишенського ВДВС Вінницького МУЮ від 04.11.2015 року та від 01.12.2015 року (а.с. 8, 9) встановлено, що ним було здійснено вихід за адресою: м. Вінниця, вул. Келецька, 59/179, для перевірки майнового стану боржника, проте двері квартири ніхто не відчинив, зі слів сусідів стало відомо, що боржник за вказаною адресою проживає, тому було залишено виклик.

Згідно п.п. 4, 5, 10 ч. 3 ст. 11 Закону України "Про виконавче провадження", державний виконавець у процесі здійснення виконавчого провадження має право безперешкодно входити до приміщень і сховищ, що належать боржникам або зайняті ними, проводити огляд зазначених приміщень і сховищ, у разі необхідності примусово відкривати та опечатувати такі приміщення і сховища; накладати арешт на майно боржника, опечатувати, вилучати, передавати таке майно на зберігання та реалізовувати його в установленому законодавством порядку; звертатися до суду з поданням про постановлення вмотивованого рішення про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника - фізичної або іншої особи, в якої перебуває майно боржника чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, або дитина, стосовно якої складено виконавчий документ про її відібрання.

Відповідно до п.15 ст. 11 вищевказаного Закону, у процесі виконання рішень за наявності вмотивованого рішення суду про примусове проникнення до житла чи іншого володіння фізичної особи безперешкодно входити на земельні ділянки, до житлових та інших приміщень боржника - фізичної особи, особи, у якої знаходиться майно боржника чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, проводити в них огляд, у разі необхідності примусово відкривати їх в установленому порядку із залученням працівників органів внутрішніх справ, опечатувати такі приміщення, арештовувати, опечатувати та вилучати належне боржникові майно, яке там перебуває та на яке за законом можливо звернути стягнення.

Згідно ч. 1 ст. 376 ЦПК України питання про примусове проникнення до житла чи іншого володіння боржника - фізичної особи або особи, у якої знаходиться майно боржника чи майно та кошти, належні боржникові від інших осіб, або дитина, щодо якої є виконавчий документ про її відібрання, при виконанні судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) вирішується судом за місцезнаходженням житла чи іншого володіння особи за поданням державного виконавця.

Виходячи з вищенаведеного, суд приходить до висновку, що оскільки боржник ОСОБА_1 в наданий їй строк добровільно не виконала рішення суду, до свого нерухомого майна - квартири № 179 в будинку № 59 в м. Вінниця, для проведення виконавчих дій державного виконавця не допускає, є підстави для надання дозволу на примусове проникнення до її нерухомого майна.

На підставі викладеного та керуючись ст. 11 Закону "Про виконавче провадження", ст.ст. 209, 210, 376, ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Подання Вишенського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції про надання дозволу на примусовий вхід до житлового приміщення - задовольнити.

Надати дозвіл державному виконавцю Вишенського відділу державної виконавчої служби Вінницького міського управління юстиції ОСОБА_3 на примусовий вхід в квартиру АДРЕСА_2, з метою проведення виконавчих дій, а саме: перевірки майнового стану боржника ОСОБА_1 .

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Вінницької області через Вінницький міський суд Вінницької області протягом 5-ти днів з дня отримання її копії.

Суддя:

Дата ухвалення рішення04.12.2015
Оприлюднено11.12.2015
Номер документу54074724
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —902/1243/14

Ухвала від 04.12.2015

Цивільне

Вінницький міський суд Вінницької області

Прокопчук А. В.

Ухвала від 06.11.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Постанова від 08.10.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Бондар C.B.

Ухвала від 24.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Бондар C.B.

Ухвала від 27.11.2014

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Яремчук Ю.О.

Ухвала від 24.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 17.03.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Постанова від 26.06.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 16.06.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

Ухвала від 22.05.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Грязнов В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні