Ухвала
від 30.11.2015 по справі 914/3308/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

30.11.2015 р. Справа№ 914/3308/15

Господарський суд Львівської області у складі судді Сухович Ю.О., при секретарі судових засідань ОСОБА_1, розглянувши матеріали справи

за позовом Pol-Gartenholz GmbH &Co.KG, Бад-Дрібург, Німеччина

до відповідача ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ ПРИРОДИВ» , м.Червоноград, Львівська область

про стягнення 112673,76 євро.

За участю представників сторін:

від позивача не з'явився

від відповідача не з'явився.

Права та обов'язки сторін передбачені ст.ст. 20, 22 ГПК України роз'яснено, заяви про відвід судді не поступали, клопотання про технічну фіксацію судового процесу не надходили.

Суть спору: Pol-Gartenholz GmbH &Co.KG звернулося з позовом до ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ ПРИРОДИВ» про стягнення 159767,19 євро основного боргу, що становить 3938262,00 грн. згідно офіційного курсу гривні щодо євро встановленого НБУ станом на 08.09.2015р.

Ухвалою суду від 18.09.2015р. прийнято позовну заяву до розгляду, порушено провадження у справі та призначено її до судового розгляду на 12.10.2015р.

Розгляд справи неодноразово відкладався. Так, ухвалою суду від 12.10.2015р. розгляд справи відкладено на 02.11.2015р. з підстав викладених в даній ухвалі.

Ухвалою суду від 02.11.2015р. розгляд справи відкладено на 16.11.2015р. з підстав викладених в даній ухвалі.

Ухвалою суду від 16.11.2015р. продовжено строк розгляду спору до 01.12.2015р. та відкладено розгляд справи на 30.11.2015р. з підстав викладених в даній ухвалі. Цією ж ухвалою прийнято до розгляду заяву Pol-Gartenholz GmbH &Co.KGб/н від 10.11.2015р. (вх. №5317/15 від 16.11.2015р.) про зменшення розміру позовних вимог.

Позивач та відповідач явку уповноважених представників в судове засідання не забезпечили, належним чином були повідомлені про дату, час та місце розгляду спору.

Представником позивача - ОСОБА_3 (довіреність б/н від 24.07.2015р.) подано письмове пояснення (вх.№51336/15 від 26.11.2015р.) яким просить долучити до матеріалів справи оригінал підписаної сторонами у справі №914/3308/15 мирової угоди від 22.09.2015р. Крім того, представником позивача подано оригінал підписаної сторонами у справі заяви про затвердження мирової угоди (вх.№5555/15 від 27.11.2015р.).

Суд дійшов висновку розглянути справу за відсутності сторін у справі, відповідно до ст.75 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи, оцінивши зібрані докази, суд встановив:

Між позивачем Pol-Gartenholz GmbH &Co.KG та відповідачем ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ ПРИРОДИВ» шляхом взаємних уступок і погоджень досягнуто згоди по врегулюванню спору в добровільному порядку та на підставі ст.78 ГПК України укладено мирову угоду.

Сторони дійшли взаємної згоди про вирішення даного спору шляхом укладення 22.09.2015р. мирової угоди.

Pol-Gartenholz GmbH & Co. KG (далі - стягувач), в особі власника Andreas Czioska та ТОВ В«ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ ПРИРОДИВ» в особі ОСОБА_4, діючого на підставі статуту (далі - боржник), які є сторонами у справі № 914/3308/15, яка розглядається господарським судом Львівської області, керуючись ст.78 ГПК України, враховуючи майнові інтереси один одного та з метою реального виконання боржником своїх обов'язків, уклали дану мирову угоду на наступних умовах:

1. Сторони домовились врегулювати спір по справі №914/3308/15 шляхом підписання та виконання мирової угоди.

2. Боржник визнає свої зобов'язання по сплаті суми боргу перед стягувачем, який становить 112673.76 євро (сто дванадцять тисяч шістсот сімдесят три) - сума підтверджена банком, що контролює поступлення платежів та поставки товарів, в повному обсязі.

3. Боржник зобов'язується та гарантує сплатити стягувачу суму, зазначену в п.2 даної угоди за наступним графіком:

Повна сума заборгованості повинна бути сплачена у термін до 31 грудня 2026 року.

4. Мінімальна місячна сума, яку боржник зобов'язується сплачувати щомісячно складає 850 євро.

5. Мінімальна місячна сума, яку боржник зобов'язується сплачувати щомісячно може бути збільшена.

6. Мінімальна місячна сума, яку боржник зобов'язується сплачувати щомісячно не може бути зменшена.

7. Виплата боргу відбувається шляхом поставки товарів та надання послуг, за які було отримано кошти (паливні брикети, дрова, деревне вугілля, транспортні послуги) в довільній, додатково погодженій стягувачем та боржником кількості, причому з кожної поставки стягувач залишає у себе, погоджену з боржником, суму коштів.

8. Сума коштів, що буде визначена на погашення боргу, визначається з розрахунку:

ВАРТІСТЬ ПОСТАВЛЕНОГО ТОВАРУ ЗА ТОВАРОСУПРОВІДНИМИ ДОКУМЕНТАМИ - (мінус) ПОГОДЖЕНА (стягувачем та боржником) СУМА ЧАСТКОВОЇ ОПЛАТИ ЗА ДАНИЙ ТОВАР = СУМА НА ОСОБА_5.

Сума, що скеровується на погашення боргу, може складатися з кількох частин (з кількох поставок товару або наданих послуг), що залишаються в розпорядженні стягувача.

9. Якщо стягувач та боржник не прийдуть до згоди по ціні на товари (послуги), що поставляються у відповідності до п.7, - частина вартості яких буде скерована на погашення боргу, боржник отримує право поставити товар (послуги) згідно із рахунками які були оплачені стягувачем, але не виконані боржником, причому з такої поставки буде утримано погоджена сума, але не менша мінімальної місячної суми, яку боржник зобов'язаний сплачувати щомісячно.

10. Стягувач зобов'язується щомісячно приймати від боржника не менше 2 (двох) автомобілів по 16+22т з деревним вугіллям, інші види товарів - за погодженням, порушення цієї умови подовжує термін, визначений п.3, на 1 місяць за кожну відмову від поставки.

11. Кожну поставку та умови розрахунків по цій поставці стягувач та боржник погоджують письмово, допускається погодження поставок на місяць.

12. Боржник має право достроково погасити борг поставками товарів чи послуг (за погодженням зі стягувачем), або коштами.

13. Дана мирова угода направляється сторонами до суду для її затвердження.

14. Дана мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов'язання, передбаченого цією мировою угодою.

15. Ухвала господарського суду Львівської області про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини другої статті 17 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» .

16. У разі припинення дії цієї угоди в частині надання боржнику розстрочки та відстрочки останній зобов'язаний сплатити суми боргу у розмірі, вказаному у п.2 цієї мирової угоди за вирахуванням сплаченої суми боргу, протягом 15 днів з дня порушення строків погашення боргу.

17. Сторони даної мирової угоди зобов'язуються до здійснення звірки взаємних розрахунків щомісячно шляхом підписання акту звірки взаємних розрахунків.

18. Дана мирова угода підписана у трьох примірниках; які мають однакову юридичну силу, перший - для стягувача, другий - для боржника, третій - для судуВ» .

Окрім того, в матеріалах справи наявна довідка, в якій позивач підтверджує факт підписання сторонами мирової угоди та три примірники мирової угоди, підписані відповідачем та надіслані ним суду.

Згідно ст.78 ГПК України відмова позивача від позову, визнання позову відповідачем і умови мирової угоди сторін викладаються в адресованих господарському суду письмових заявах, що долучаються до справи. Ці заяви підписуються відповідно позивачем, відповідачем чи обома сторонами. До прийняття відмови позивача від позову або до затвердження мирової угоди сторін господарський суд роз'яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи є повноваження на вчинення цих дій у представників сторін. Мирова угода може стосуватися лише прав і обов'язків сторін щодо предмету позову. Про прийняття відмови позивача від позову або про затвердження мирової угоди сторін господарський суд виносить ухвалу, якою одночасно припиняє провадження у справі.

Мирова угода - це договір, який укладається сторонами з метою припинення спору, на умовах, погоджених сторонами. Мирова угода не призводить до вирішення спору по суті. Сторони досягнувши угоди між собою, припиняють спір. Тобто, відмовившись від судового захисту, сторони ліквідують наявний правовий конфлікт через самостійне (без державного втручання) врегулювання розбіжностей на погоджених умовах. .

Суд, розглянув мирову угоду укладену сторонами, встановив, що її умови не суперечать діючому законодавству України, не порушують прав і законних інтересів сторін та третіх осіб, вона підписана повноважними представниками. Дана мирова угода стосується прав і обов'язків сторін відносно предмета позову.

Згідно п.7 ст.80 ГПК України господарський суд припиняє провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена господарським судом.

Наслідком затвердження мирової угоди відповідно до ст.80 ГПК є припинення провадження у справі та недопустимість повторного звернення до господарського суду із спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав.

Розглянувши умови мирової угоди, суд дійшов висновку затвердити укладену між сторонами у справі мирову угоду від 22.09.2015р. та на підставі п.7 ст.80 ГПК України, припинити провадження у справі.

Сторонам відомі наслідки укладення мирової угоди.

Керуючись ст.ст.78, п.7 ст.80, ст.ст.86,87 ГПК України, суд-

У Х В А Л И В :

1. Затвердити мирову угоду від 22.09.2015р. у справі № 914/3308/15 укладену між Pol-Gartenholz GmbH &Co.KG (Лінденвег 19, 33104, Бад-Дрібург, Німеччина) та відповідачем ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ ПРИРОДИВ» (80100, Львівська область, м.Червоноград, вул.Забузька, буд. 9; код ЄДРПОУ 37591930) у наступній редакції:

В»Мирова угода

м.Червоноград (Україна) Бад-Дрібург, (Німеччина)

В« 22В» вересня 2015 року

Pol-Gartenholz GmbH & Co. KG (далі - стягувач), в особі власника Andreas Czioska та ТОВ В«ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ ПРИРОДИВ» в особі ОСОБА_4, діючого на підставі статуту (далі - боржник), які є сторонами у справі № 914/3308/15, яка розглядається Господарським судом Львівської області, керуючись ст.78 ГПК України, враховуючи майнові інтереси один одного та з метою реального виконання боржником своїх обов'язків, уклали дану мирову угоду на наступних умовах:

1. Сторони домовились врегулювати спір по справі №914/3308/15 шляхом підписання та виконання мирової угоди.

2. Боржник визнає свої зобов'язання по сплаті суми боргу перед стягувачем, який становить 112673,76 євро (сто дванадцять тисяч шістсот сімдесят три) - сума підтверджена банком, що контролює поступлення платежів та поставки товарів, в повному обсязі.

3. Боржник зобов'язується та гарантує сплатити стягувачу суму, зазначену в п.2 даної угоди за наступним графіком:

Повна сума заборгованості повинна бути сплачена у термін до 31 грудня 2026 року.

4. Мінімальна місячна сума, яку боржник зобов'язується сплачувати щомісячно складає 850 євро.

5. Мінімальна місячна сума, яку боржник зобов'язується сплачувати щомісячно може бути збільшена.

6. Мінімальна місячна сума, яку боржник зобов'язується сплачувати щомісячно не може бути зменшена.

7. Виплата боргу відбувається шляхом поставки товарів та надання послуг, за які було отримано кошти (паливні брикети, дрова, деревне вугілля, транспортні послуги) в довільній, додатково погодженій стягувачем та боржником кількості, причому з кожної поставки стягувач залишає у себе, погоджену з боржником, суму коштів.

8. Сума коштів, що буде визначена на погашення боргу, визначається з розрахунку:

ВАРТІСТЬ ПОСТАВЛЕНОГО ТОВАРУ ЗА ТОВАРОСУПРОВІДНИМИ ДОКУМЕНТАМИ - (мінус) ПОГОДЖЕНА (стягувачем та боржником) СУМА ЧАСТКОВОЇ ОПЛАТИ ЗА ДАНИЙ ТОВАР = СУМА НА ОСОБА_5.

Сума, що скеровується на погашення боргу, може складатися з кількох частин (з кількох поставок товару або наданих послуг), що залишаються в розпорядженні стягувача.

9. Якщо стягувач та боржник не прийдуть до згоди по ціні на товари (послуги), що поставляються у відповідності до п.7, - частина вартості яких буде скерована на погашення боргу, боржник отримує право поставити товар (послуги) згідно із рахунками які були оплачені стягувачем, але не виконані боржником, причому з такої поставки буде утримано погоджена сума, але не менша мінімальної місячної суми, яку боржник зобов'язаний сплачувати щомісячно.

10. Стягувач зобов'язується щомісячно приймати від боржника не менше 2 (двох) автомобілів по 16+22т з деревним вугіллям, інші види товарів - за погодженням, порушення цієї умови подовжує термін, визначений п.3, на 1 місяць за кожну відмову від поставки.

11. Кожну поставку та умови розрахунків по цій поставці стягувач та боржник погоджують письмово, допускається погодження поставок на місяць.

12. Боржник має право достроково погасити борг поставками товарів чи послуг (за погодженням зі стягувачем), або коштами.

13. Дана мирова угода направляється сторонами до суду для її затвердження.

14. Дана мирова угода набирає чинності з моменту її затвердження судом і діє до повного виконання зобов'язання, передбаченого цією мировою угодою.

15. Ухвала господарського суду Львівської області про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом згідно з пунктом 2 частини другої статті 17 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» .

16. У разі припинення дії цієї угоди в частині надання юоржнику розстрочки та відстрочки останній зобов'язаний сплатити суми боргу у розмірі, вказаному у п.2 цієї мирової угоди за вирахуванням сплаченої суми боргу, протягом 15 днів з дня порушення строків погашення боргу.

17. Сторони даної мирової угоди зобов'язуються до здійснення звірки взаємних розрахунків щомісячно шляхом підписання акту звірки взаємних розрахунків.

18. Дана мирова угода підписана у трьох примірниках; які мають однакову юридичну силу, перший - для стягувача, другий - для боржника, третій - для судуВ» .

2. Провадження у справі припинити.

3. У випадку невиконання зобов'язаною стороною умов даної мирової угоди, ця ухвала є виконавчим документом та підлягає примусовому виконанню на підставі Закону України "Про виконавче провадження".

4. Ухвала про затвердження мирової угоди підлягає пред'явленню до органу державної виконавчої служби протягом дії мирової угоди та з врахуванням однорічного строку пред'явлення виконавчих документів до виконання, встановленого ст.22 Закону України В«Про виконавче провадженняВ» .

5. Стягувачем по виконанню мирової угоди є Pol-Gartenholz GmbH & Co. KG (Lindenweg 19, 33014 Bad Driburg, Deutschland (Реєстраційний номер у Торговому реєстрі HR5334 р.р.1008754 BLZ 47240047 у Sparkasse Hoxter)), боржником є ОСОБА_2 з обмеженою відповідальністю В«ЕНЕРГЕТИЧНІ РЕСУРСИ ПРИРОДИВ» (80100, Львівська область, м.Червоноград, вул.Забузька, буд. 9; код ЄДРПОУ 37591930).

6. Ухвала господарського суду Львівської області у справі №914/3308/15 від 30.11.2015р. набрала законної сили 30.11.2015р. та дійсна для пред'явлення до виконання до 30.11.2016р.

7. Ухвала може бути оскаржена до Львівського апеляційного господарського суду в порядку і строки передбачені ст.ст.91-93 ГПК України.

Згідно ст. 87 ГПК України повне рішення та ухвали надсилаються сторонам, прокурору, третім особам, які брали участь в судовому процесі, але не були присутні у судовому засіданні, рекомендованим листом з повідомленням про вручення не пізніше трьох днів з дня їх прийняття або за їх зверненням вручаються їм під розписку безпосередньо у суді.

Суддя Сухович Ю.О.

Дата ухвалення рішення30.11.2015
Оприлюднено11.12.2015
Номер документу54079571
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3308/15

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 30.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 18.09.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні