Ухвала
від 25.06.2011 по справі 2-4580/11
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа№ 2-4580/11

У Х В А Л А

25 червня 2011 року Луцький міськрайонний суд Волинської області

у складі: головуючого -судді Кухтея Р.В.

при секретарі Пилипюк Л.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Луцьку заяву ПАТ КБ В«ПриватБанкВ»про забезпечення позову в цивільній справі за позовом ПАТ КБ В«ПриватБанкВ»до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості,-

в с т а н о в и в:

ПАТ КБ В«ПриватБанкВ»звернувся в суд з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

ПАТ КБ В«ПриватБанкВ»подав заяву про забезпечення позову.

Просить суд накласти арешт на грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, яке належить ОСОБА_1 шляхом заборони будь-яким способом укладати угоди стосовно цього майна, проводити його реєстрацію та перереєстрацію, здійснювати його відчуження.

Відповідно до ст. 151 ЦПК України у заяві про забезпечення позову повинно бути зазначено причини, у зв'язку з якими потрібно забезпечити позов, вид забезпечення позову, який належить застосовувати, з обгрунтуванням його необхідності, інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Позивач не надав суду доказів належності відповідачу майна, номера рахунків та не обгрунтував необхідність застосування такого виду забезпечення позову, ціна якого становить 12120,38 грн. як арешт всього належного майна.

Крім того, просить суд тимчасово обмежити у праві виїзду за межі України до виконання ним своїх зобов'язань, заборонити відділу у справах громадянства, міграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України у Волинській області у видачі відповідачу паспорта.

Відповідно до ч. 3 ст. 151 ЦПК України забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Згідно ст. 2 Закону України В«Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в УкраїніВ»громадянам України, а також іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, гарантуються свобода пересування та вільний вибір місця проживання на її території, за винятком обмежень, які встановлені законом.

Слід зазначити, що в поданій заяві про забезпечення позову, шляхом тимчасового обмеження права виїзду за кордон відповідачу ОСОБА_1 позивачем не обгрунтовано необхідність у такому виді забезпечення позову.

Оскільки, Конституцією України та іншими законодавчими актами громадянам України гарантована свобода та вільний вибір місця проживання, задоволення вимог позивача щодо забезпечення позову шляхом тимчасового обмеження відповідачу ОСОБА_1 права виїзду за межі України до моменту виконання нею своїх зобов'язань є передчасними і не можуть бути задоволені судом до вирішення справи по суті.

Таким чином суд приходить до висновку, що у задоволенні заяви слід відмовити.

Керуючись ст.ст.152, 153 ЦПК України, -

у х в а л и в :

У задоволенні заяви ПАТ КБ В«ПриватБанкВ» про забезпечення позову в цивільній справі за позовом ПАТ КБ В«ПриватБанкВ»до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Волинської області через Луцький міськрайонний суд шляхом подачі протягом п'яти днів з дня її отримання апеляційної скарги.

Суддя Луцького міськрайонного суду Р.В.Кухтей

СудЛуцький міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення25.06.2011
Оприлюднено11.12.2015
Номер документу54084062
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-4580/11

Рішення від 16.11.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 07.10.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 19.10.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Загороднюк В. І.

Ухвала від 25.06.2011

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кухтей Р. В.

Ухвала від 25.06.2011

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Кухтей Р. В.

Ухвала від 08.09.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 31.10.2011

Цивільне

Суворовський районний суд м.Херсона

Кузьміна О. І.

Ухвала від 31.05.2012

Цивільне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

Ухвала від 03.04.2012

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 30.11.2011

Цивільне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Спічак О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні